Максимально комфортна перевірка рівня цукру при діабеті

Дата публикации: 20.12.2017
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:
Енергія, що витрачається організмом людини, виділяється в процесі окислення глюкози, яка утворюється в процесі розщеплення ряду речовин надходять в складі їжі - крохмаль, глікоген, сахароза. Будь-які порушення норми вмісту цукру в крові в бік підвищення або зменшення, призводять до розвитку серйозних захворювань. Особливо небезпечним є постійне підвищений вміст цукру, що веде до розвитку діабету, яким за статистикою страждає до 10% населення всієї земної кулі.
Якщо у людини діагностовано захворювання, то для підтримання сталості глюкози в крові йому необхідно придбати портативний прилад - глюкометр, який дозволить контролювати стан в домашніх умовах без відвідування спеціальної лабораторії і здачі аналізів.
В основі роботи сучасних приладів лежить електрохімічний метод. При контактуванні глюкози з нанесеною краплі крові з поверхневим шаром тест смужки для глюкометра , виникає струм невеликої сили. Цей струм фіксується апаратом, і по його силі визначається кількість цукру в крові. Набагато рідше використовується фотометричний метод визначення, який заснований на аналізуванні кольору реагенту, нанесеного на тест-смужку, що змінюється при його взаємодії з глюкозою. Результати фотометричного вимірювання менш точні, ніж при використанні інших методик.
Існують більш сучасні апарати - спектрометричні, які не вимагають контакту рідини безпосередньо з приладом. Визначення відбувається шляхом просвічування долоні лазером і визначення спектрометричних даних. Ці прилади не отримали широкого поширення через їх високу вартість.

Методика визначення

Як виміряти цукор в крові, як дізнатися , коли він підвищується, як визначити, чи точно працює прилад можна у провідного спеціаліста-ендокринолога і при покупці в мережі med-magazin.ua
Процес вимірювання складається з наступних етапів:
• Необхідно вимити і осушити руки. Струснути руку, з якої проводитися забір, щоб забезпечити приплив крові до кінчиків пальців;
• Вставити смужку в спеціальний отвір до характерного клацання або до моменту, коли засвітиться дисплей (залежить від марки глюкометра);
• Спеціальним ланцетом зробити прокол і нанести краплю крові на тест-смужку.
• Всі подальші дії зробить прилад і видасть результати на електронному дисплеї.

Тест-полоски One Touch Основні правила вимірювання

Щоб апарат для домашнього вимірювання видавав максимально точний результат, треба дотримуватися кількох елементарних правил:
• Прокол треба виконувати спеціальним пристроєм, який забезпечує дотримання гігієнічних правил;
• На смужку треба наносити 1 краплю, при нанесенні зайвого або недостатньої кількості крові, результат може бути спотворений. Сучасні прилади подають звуковий сигнал при недостатньому або надмірному для вимірювання кількості крові. Показники цукру в крові з'являються на дисплеї через 15-20 секунд після початку вимірювання.
При покупці глюкометра, необхідно провести кілька елементарних тестів для визначення істинності результатів. Треба провести три виміри і порівняти результат. Якщо розбіжності показників не перевищують 5-10%, то глюкометр придатний до використання. Надалі необхідно порівняти свідчення домашнього глюкометра з результатами лабораторних вимірювань. Розбіжності не повинні перевищувати 20%.
Тест-смужки для глюкометра
Кожен глюкометр вимагає використання певних тест-смужок, які відповідають його параметрам.
1. Смужки для глюкометра One Touch:
- One Touch Select - 2-х електродні смужки, які забезпечують підвищену точність, так як при вимірюванні відбувається порівняння показань з двох електродів. Єдиний код дозволяє одноразово ввести і потім тільки підтверджувати значення. Всього одна крапля втягується автоматично спеціальним капілярів. Всі зони чутливості захищені від підвищеної температури і вологості, при торканні до області контролю, показання приладу не спотворюються. Використовуються для глюкометрів One Touch Select, One Touch Simple.
- One Touch Ultra використовуються для глюкометрів OneTouch Ultra і OneTouch Ultra Easy
2. Смужки Bionime Тест-полоски Wellion
Тест смужки глюкометра Bionime (Швейцарія) бувають наступних видів:
- Bionime Rightest GS300 - глюкометри GM 110 і GN300;
- Bionime Rightest GS550 - глюкометр GM550.
Запатентовані смужки з вмістом золота і функцією авто кодування, що забезпечують високу точність показань. Спеціальна система виключає неправильне введення смужки в приймач приладу і виникнення помилки з цієї причини.
3. Смужки до глюкометра Accu Chek бувають наступних марок:
- Accu-Chek Aktive Glucose для глюкометрів Accu Chek Active (Німеччина) є можливість додаткового візуального контролю, коли колір у вікні порівнюється з еталоном на тубусі;
- Accu-chek Go Glucose, використовуються з глюкометром "Accu-chek Go".
4. Тест-смужки Wellion Luna Duo холестерин використовуються тільки у вимірювачі Wellion LUNA Duo, виробництва Австрії. Можна визначати кількісний вміст холестерину і глюкози в крові. Система попереджає попадання крові в прилад, забезпечуючи, таким чином, точність результату і запобігаючи поломку.
де придбати
Вигідно і швидко придбати прилад і витратні матеріали (ланцети, тест-смужки) можна на сайті « Ваше здоров'я », де представлені глюкометри від провідних світових виробників і необхідні матеріали для них. Купуючи тест-смужки, головне правильно розрахувати потрібну кількість. Якщо тестування проводиться регулярно, то необхідно зупинитися на упаковці з максимальною кількістю смужок, при епізодичному вимірюванні - можна придбати мінімальну кількість, так як смужки мають певний термін використання після розтину.


Коментарі до статті
Де можна придбати тест-полоски для глюкометра direct
потрібні тест-смужки не більше 25 штук на глюкометр
Добридень! У нашому асортименті є тест-смужки виробників Bayer, Finetest, Longevita та One Touch у потрібній кількості: /item_n4164.htm /item_n2088.htm https:// med-magazin.ua/item_n9943.htm /item_n2369.htm /item_n13606.htm


Вам також може бути цікаво

Що можна їсти при цукровому діабеті?
Що можна їсти при цукровому діабеті?
Не всі типи цукрового діабету вимагають постійних уколів інсуліну. У частих випадках можна обійтися спеціальною дієтою, виключивши з раціону цукор, алкоголь, жирну їжу і збагативши раціон іншими продуктами.
07.02.2019
Детальніше
Як правильно зберігати тест смужки для глюкометра?
Як правильно зберігати тест смужки для глюкометра?
Тест-смужка - це смужка з паперу або спеціального пластику, на поверхню якої нанесений спеціальний реагент, який взаємодіє з глюкозою крові. В результаті хімічної реакції змінюється забарвлення реагенту або виникає слабкий струм - прилад вимірює інтенсивність фарбування або силу струму, переводить результат в звичні одиниці і виводить результат на монітор.
22.04.2020
Детальніше
Тест-смужки - новий спосіб перевірити стан здоров'я
Тест-смужки - новий спосіб перевірити стан здоров'я
Сучасна фармацевтична промисловість пропонує увазі споживача різні тест-смужки, які призначені для якісного аналізу різних біологічних рідин.
20.12.2017
Детальніше
Використання глюкометр
Використання глюкометр
Частота використання глюкометра значно змінюється від пацієнта до пацієнта . Важливо , що б Ви дотримувалися інструкцію , дану Вам від Вашого доктора .
13.11.2011
Детальніше
Розгорнути