Використання глюкометр

Дата публикации: 13.11.2011
Дата обновления: 02.04.2023

Частота використання глюкометра значно змінюється від пацієнта до пацієнта. Важливо, що б Ви дотримувалися інструкцію, дану Вам від Вашого доктора. Кожна людина з діабетом повинен самоконтроліровать свою глюкозу крові - це особливо так для людей, які приймають інсулін.
Згідно з рекомендаціями американської Асоціації Діабету (ADA), пацієнти з Типом 1 повинні самоконтроліровать глюкозу крові, принаймні, три рази в день.
ADA рекомендує жінкам з гестаціозним діабет (діабет під час вагітності) перевіряти кров на цукор два рази в день.
Немає ніякої загальної рекомендації від ADA щодо частоти самотестування на Тип 2 пацієнтів.
Більшість пацієнтів, які виконують самоперевірку, повинні робити це так перед прийомами їжі, через кілька годин після прийомів їжі, під час сну, 3.am, і всякий раз, коли відчують симптоми діабету.
Коли лікування пацієнта змінюється, тестування повинно виконуватися більш часто.
Якщо Ви захворіли іншою хворобою або відчули раптове погіршення, Ви повинні перевіряти більш часто.

Як працює Глюкометр

Глюкометри повідомляє Вам, скільки глюкози присутня у Вашій крові. Глюкометри роблять це по-різному. Деякими вимірюють кількість електрики, яка проходить через Вашу пробу крові, в той час як інші вимірюють ступінь віддзеркалення світла. Рівень глюкози виводиться як число. У разі цієї картини рівень глюкози людини низький. Багато з нових глюкометр можуть зберігати результати дослідження, в той час як інші можуть бути пов'язані з Вашим персональним комп'ютером, щоб зберігати результати, які Ви можете також роздрукувати.

Зразок крові

Коли Ви хочете перевірити кров на глюкозу Глюкометром, Ви повинні помістити маленький зразок своєї крові на смужці. Потрібно проколоти шкіру скальпелем - це як дуже швидкий шпилькові уколи. Ці випробувальні смуги доступні в аптеках. Тоді Ви ставите смугу в монітор. Смуги покриті дегідрогеназ глюкози або гексокіназою, яка об'єднується з глюкозою в крові.
Кров зазвичай береться з пальця, але деякі Глюкометри дозволяють використовувати інші частини тіла для взяття проби крові.
Оскільки глюкометри працюють по-різному, потрібно обов'язково проконсультуватися у лікаря і уважно прочитати інструкцію.

Інструкції:
a. Вимийте свої руки з теплою водою і милом. Витрете насухо. Ви можете також прикласти або обтерти область спиртом і потім висушити повністю.
b. Використовуючи скальпель, зробіть прокол кінчика пальця.
c. Придушіть свій палець, одночасно утримуючи його, поки не бачите, що з'явилася маленька крапелька крові.
d. Помістіть кров на випробувальну смугу.
e. Слідуйте інструкціями для того, щоб помістити випробувальну смугу в Глюкометр.
f. Ведіть облік результатів.

Деякі метри видають код помилки, якщо дещо є неправильним. Перевірка Керівництва Користувача підкаже Вам, що означає цей код.



Коментарі до статті
скільки за часом термін придатності тест-смужок після відкриття упаковки? Якщо немає діабету-частота вимірювання цукру?
Привіт Лев. Частоту виміру визначаєте самі. Рівень змінюється постійно протягом дня . Про термін придатності яких тест смужок мова йде, у кожного виробника різний?


Вам також може бути цікаво

Що можна їсти при цукровому діабеті?
Що можна їсти при цукровому діабеті?
Не всі типи цукрового діабету вимагають постійних уколів інсуліну. У частих випадках можна обійтися спеціальною дієтою, виключивши з раціону цукор, алкоголь, жирну їжу і збагативши раціон іншими продуктами.
07.02.2019
Детальніше
Як правильно зберігати тест смужки для глюкометра?
Як правильно зберігати тест смужки для глюкометра?
Тест-смужка - це смужка з паперу або спеціального пластику, на поверхню якої нанесений спеціальний реагент, який взаємодіє з глюкозою крові. В результаті хімічної реакції змінюється забарвлення реагенту або виникає слабкий струм - прилад вимірює інтенсивність фарбування або силу струму, переводить результат в звичні одиниці і виводить результат на монітор.
22.04.2020
Детальніше
Тест-смужки - новий спосіб перевірити стан здоров'я
Тест-смужки - новий спосіб перевірити стан здоров'я
Сучасна фармацевтична промисловість пропонує увазі споживача різні тест-смужки, які призначені для якісного аналізу різних біологічних рідин.
20.12.2017
Детальніше
Максимально комфортна перевірка рівня цукру при діабеті
Максимально комфортна перевірка рівня цукру при діабеті
Якщо у людини діагностовано захворювання, то для підтримання сталості глюкози в крові йому необхідно придбати портативний прилад - глюкометр, який дозволить контролювати стан в домашніх умовах без відвідування спеціальної лабораторії і здачі аналізів.
20.12.2017
Детальніше
Розгорнути