Лікування дарсонвалем: оптимізуйте роботу організму за допомогою сучасного апарату

Дата публикации: 30.08.2017
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Дарсонваль - це прилад, названий на честь свого винахідника - французького лікаря-фізіолога Жака Арсенія д'Арсонваля, який використовувався для фізіотерапевтичних процедур, а останнім часом став популярним при лікуванні косметологічних порушень.

Принцип роботи апарату

Щоб зрозуміти, що таке дарсонвалізація, необхідно розібратися, які принципи лежать в основі роботи апарату. Дарсонваль впливає на тканини швидко затухаючими імпульсними струмами високої частоти і напруги, але малої сили (Wiki).

Основні діючі інгредієнти:

  • тепло;
  • Інфрачервоні промені;
  • Ультразвук низької частоти;
  • Озон. Дарсонваль
Апарат генерує коронарний електричний заряд, який проникає в підшкірні шари, не порушуючи цілісності шкіри. У підшкірних тканинах виникають електромагнітні коливання, які сприятливо впливають на роботу ендокринної системи, на інтенсивність обміну речовин і кровообігу. Амплітуду напруги на виході можна змінювати за допомогою регулятора на корпусі трансформатора. Трансформатор і генератор з'єднані між собою шнуром. Для обробки різних поверхонь тіла прилад комплектується набором спеціальних електродів зі скла різної форми.

Основні дії

1. Місцева дарсонвалізація, коли електрод переміщається по поверхні шкіри або слизової, а також вводиться в порожнину, наприклад пряму кишку.
Контактна дарсонвалізація передбачає переміщення електрода по сухій поверхні тіла, впливаючи на нього «тихим» розрядом.
Метою тихого розряду є нервові закінчення, в результаті чого:
- Зменшуються болі;
- Активується кровообіг, підвищується тонус венозних стінок, зменшується судинний спазм, збільшується приплив артеріальної і відтік венозної крові. В результаті активізації кровообігу, насичення тканин поживними сполуками і киснем збільшується;
- Поліпшується здатність тканин відновлюватися і оновлюватися;
- Поліпшується тургор клітин, активується мікроциркуляція крові, зменшується кількість зморшок, активізуються процеси омолодження шкіри;
- Поліпшується стан цибулин волосяних, активізуються «сплячі» цибулини, волосся ущільнюються, поліпшується їх зовнішній вигляд
2. Дистанційна дарсонвалізація проводиться електродом, який рухається над поверхнею тіла на висоті до 2 см, в результаті виникає іскровий розряд.
Мета іскрового розряду - шкірні покриви. Під дією розряду на шкіру на певній відстані, відбувається «припікання», що дозволяє використовувати апарат при лікуванні проблемної шкіри. При пропущенні струму через скляний електрод, утворюється озон (О3), який володіє сильним бактерицидну дію
3. Процедура в «клітці Дарсонваля» - загальна індуктотерапія.
Дарсонваль Корона
Сфера використання
Апарат Дарсонваль купити необхідно при лікуванні таких захворювань:
1. Косметологія:
- Зморшки, в'яла шкіра, зменшення еластичності і тонусу шкіри;
- Жирне волосся, випадання волосся, себорея, облисіння;
- Жирна шкіра обличчя, вугрі, розширені пори, акне;
- Новоутворення - бородавки;
- Післяопераційні рубці;
- Тонка, суха, чутлива шкіра;
- Дерматози, що супроводжуються сверблячкою, псоріаз, лишаї;
2. Варикоз, зменшення венозного тонусу, ожиріння;
3. Підвищена пітливість стоп, долонь, шкіри обличчя. Завдяки здатності знижувати потовиділення, покращує стан шкіри обличчя, тіла, волосся;
4. Лор-захворювання - фарингіт, ларингіт, отит, гайморит;
5. Патології нервової системи - остеохондроз (зменшує запалення і болючість), судоми, пов'язані з защемленням нервових закінчень і інші патології;
6. Порушення в статевій сфері - простатит, імпотенція;
7. Стоматологічні патології - гінгівіти, стоматити.
Комплектація приладу
Апарат Дарсонваль реалізується в комплекті з різними пристосуваннями для проведення процедур.
Скляні електроди- насадки Дарсонваль, застосування яких забезпечує обробку поверхонь різних площ, бувають наступних форм:
  • Грибоподібний, що використовується для великих площ;
  • Смугової (ректальний або вагінальний) для обробки локальних ділянок і важкодоступних ділянок;
  • Гребешкова, який використовується для обробки волосистої частини голови;
  • Хребетний, який має форму рогатки і використовується для обробки вигнутих частин тіла, шийного, грудного, поперекового, хребетних відділів
  • Насадки вушні і носові для лікування хвороб органів слуху і нюху.
Як вибрати апарат

Электрод для Дарсонваль Корона

Різні модифікації апарата Дарсонваль відрізняються потужністю і стабільністю створюваного заряду, габаритами і комплектацією. Вибираючи апарат, треба враховувати для яких процедур він буде використовуватися, так як імпульсна напруга апарату лежить в межах 2-15 кВ, а для кожної процедури потрібна певна сила:
- Косметологічні процедури для поліпшення стану шкіри в області очей і вік - 2-7 кВ;
- Обробку обличчя і волосистої частини голови проводять при 7-12 кВ;
- Обробка запальних процесів на шкірі - гнійники, вугрі, прищі, проводиться при значенні напруги - 12-15 кВ. Таке ж напруга використовують при лікуванні остеохондрозу і судинних захворювань.
Як використовувати апарат
1. Під час активного необхідний електрод, апарат включають в розетку;
2. Регулятор встановлюють в середнє положення, коли при торканні до поверхні шкіри, виникає коронний розряд;
3. При проведенні місцевої контактної процедури насадка повинна ковзати по сухій, присипаної тальком шкірі;
4. При проведенні дистанційній процедури електрод переміщають над поверхнею тіла на відстані 1-2 см;
5. Коли процедура закінчена, перемикач встановлюють в крайнє ліве положення і вимикають прилад.
де придбати
Вибрати апарат необхідної моделі, придбати її, а також замовити доставку можна в мережі «Ваше здоров'я» , де представлені апарати різних класів, розмірів, комплектації. Тут також можна окремо купити дарсонваль недорого насадки для різних процедур. Купуючи апарат з мінімальним набором насадок, а потім, докупивши тільки необхідні, можна значно заощадити.


Коментарі до статті
Добрий день! Прочитала про лікування ларенгіту Дарсонвалем. А чи підходить він для лікування професійного ларенгіту, коли сідає голос від перевантаження голосових звязок?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Доброго дня. Дарсонваль можна використовувати для зняття незначого запального процесу, та захворювання верхніх та нижніх дихальних шляхів не входить у показання до його використання. Зверніться будь ласка до отоларинголога (ЛОР).
Добрий ранок. Підкажіть будь ласка, чи можна користуватися дарсенвалем коли на оці ячмінь. Тільки сформувався.
Доброго дня. Дарсонваль використовується як доповнення до основного лікування запальних захворювань шкіри. Але має ряд протипоказань, в які входять гнійне запалення, нюанси використання при вагітності, туберкулбоз, онкологічні захворювання і т.п. В показання його застосування не входять запальні захворювання сливих оболонок ока (кон'юнктивіт, ячмінь, блефарит). Самостійне використання Дарсонвалю може нашкодити зоровому апарату ока. Тому перед використанням потрібно проконсультуватись з офтальмологом на рахунок його доцільності та можливих наслідків. Дякуємо за звернення.
Добридень ! а чи можна лікувати теносиновіт
Добридень! З цього приводу краще проконсультуватися з лікарем.
Доброго дня, Аліно. Всі моделі дарсонваль "Корона" підходять для всієї сім'ї, увагу варто звернути на кількість насадок до пристрою, так як саме вони забезпечують універсальність у використанні, наприклад med-magazin.ua/item_n12774.htm.
Доброго дня. Підкажіть, будь-ласка, який дарсонваль можна обрати для використання всією родиною та максимально універсальний.
Добридень, шановні. Мені 59 років. Вже 30 років я користуюсь вашим чудовим винаходом. Я в захваті від дарсонваля. Але ось у мене захворіла підшлункова залоза, а я ніде не можу знайти відповіді. Чи можна лікувати підшлункову Дарсонвалем? Це дуже делікатний орган, і я боюся його дарсонвалити. За поранення дуже вдячна.


Вам також може бути цікаво

Що таке дарсонваль ?
Що таке дарсонваль ?
Дарсонваль можна використовувати в сферах косметології , дерматології, урології , хірургії , невропатології , гінекології , лікуванні внутрішніх органів і т.д.
14.03.2013
Детальніше
Як користуватися апаратом Дарсонваль ' Корона '
Як користуватися апаратом Дарсонваль " Корона "
Висока ефективність приладу підкріплена реальними результатами .
21.03.2013
Детальніше
Розгорнути