Зручність і чистота: кращі товари для біотуалетів

Дата публикации: 24.08.2017
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:

Сучасна людина не уявляє своє життя без певних благ цивілізації. Давно минули ті часи, коли наметове містечко складався з одних наметів, їжу готували на відкритому вогні, а замість електричної лампочки були відблиски багаття.
Тепер, навіть опинившись далеко від міської суєти - на туристичній стоянці або на дачі, можна максимально наблизити побутові умови до звичайній міській квартирі.
Одним з важливих моментів є облаштування комфортного туалету.
У таких ситуаціях найкращим вибором буде біотуалет, який забезпечить комфорт і не потребуватиме вкладень на капітальне будівництво. Рідина для біотуалету купити можна в спеціалізованих магазинах і на інтернет-сайтах, де представлена продукція різних виробників.
Щоб розібратися, що таке туалет і що необхідно для його нормального функціонування, треба розглянути наступні питання:
1. Принцип функціонування біотуалету
2. Види біотуалетів
3. Види рідин
4. Виробники рідин
5. Де придбати

Принцип функціонування біотуалету Биотуалет

Біотуалет - це пристрій, де під дією хімічних реагентів, мікроорганізмів або фізичних процесів відходи трансформуються в однорідну масу, що підлягає утилізації без нанесення шкоди навколишньому середовищу.

види біотуалетів

Для обробки відходів застосовуються різні методики, що визначають вид біотуалету:
• Хімічні, з використанням для обробки утілізата різних рідин. Діючі речовини цих рідин, крім розкладання твердої фракції відходів, знищують мікроорганізми і запахи;
• Біологічні, де розкладання відходів відбувається під дією мікроорганізмів. Такий утілізат, після додавання торфу і тирси, можна використовувати в якості компосту для садово-дачної ділянки;
• Електричні, де вміст під дією електроенергії розкладається на дві фази (тверду / рідку) і розподіляється по декількох ємностей.

Рідини, що використовуються в біотуалетах

Хімічна утилізація проводиться з використанням різних рідин. Функції рідин:
- Усунення запахів, попередження утворення і скупчення газів;
- Розчинення вмісту і полегшення зливу;
- Формування на поверхні верхньої ємності плівки, що захищає її від дії мікроорганізмів. Завдяки цій плівці, термін дії унітазу продовжується.

Залежно від механізму дії рідини для біотуалетів поділяють на кілька груп:
• формальдегідні синтез, використовується в біотуалетах, утілізат з яких зливається в центральну каналізацію. Такі відходи можна використовувати для добрива, так як формалін - це отрута. Добре розкладає відходи, запобігаючи засмічення центральної каналізації;
• Амонієві синтез застосовується в біотуалетах, де немає кисневого потоку. Він сприяє процесу перегнивання відходів. Підійде для туалетів закритого типу;
• Біологічний синтез - склади, що містять активні мікроорганізми, які беруть участь в переробці відходів. Утілізат, що утворюється під дією такої рідини, годиться для добрива городу. Це найбезпечніший і екологічний спосіб обробки відходів.

Жидкость для биотуалета Виробники рідин і порошків

1. Thetford, виробництва Голландії
- «Aqua Kem Blue", рідкий засіб для нижнього бака (ємність для відходів). Концентрований склад, який необхідно розбавляти водою. Відмінно усуває запахи. Упаковка - 2 л;
- «Campa Blue» для нижнього бака, володіє запахом соснових порід, що зберігається протягом 4-5 діб. Гальмує розвиток і розмноження мікроорганізмів, надлишкове газоутворення, відходи переходять в однорідну масу, придатну для зливу в стік або каналізацію.
60 мл цілком достатньо для заповнення бачка об'ємом 10 л.
Упаковка - 2 л;
- «Campa Rinse» - рідина для підтримки чистоти верхнього бачка зі стійким ароматом квітів лаванди. Плівка, яка утворюється на поверхні бачка, добре захищає її від появи темного нальоту і полегшує злив води. Завдяки цій плівці термін служби верхньої чаші збільшується. Запобігає цвітінню води в баку і зберігає її свіжість. На 15 л необхідно 100 мл засобу. Обсяг - 2 літри;
- B-Fresh Green рідкий засіб для нижньої ємності. Запобігає утворенню газів і неприємний запах, значно полегшує злив води. У складі немає формальдегіду, отже, утілізат придатний для добрива городу. Рекомендується використовувати на дачній ділянці. Обсяг - 2 літри;
- "Campa Green" рідина з ароматом цитрусових для нижнього бака. Без токсичних добавок, відходи абсолютно нешкідливі, можна утилізувати у вигрібній ямі і використовувати як добриво. Аромат зберігається протягом 3-4 діб з моменту заливки. Якщо рідина замерзла, то після розморожування, її можна використовувати, так як вона не втрачає властивостей. 75 мл засобу достатньо для утворення 10 л рідини для зливу. Флакон - 2 л;
- Duopack Campa Green і Campa Rinse Plus - комбінація 2-х коштів для обох резервуарів біотуалету (нижнього і верхнього). Утворює плівку на стінках бачка, що змиває, запобігає утворенню рудих розлучень, покращує змивання.
Рідина для приймальні ємності має аромат, усуває запахи, розкладає відходи. Рідини безпечні для навколишнього середовища і людини, отже, продукти розпаду можна зливати в грунт. Обсяг кожної ємності -1,5 л;
- Thetford Aqua Kem Sachets порошок для накопичувального (нижнього) бака. Полегшує розчинення відходів і спрощує змивання, знижує інтенсивність газоутворення. Свіжий стійкий запах, для підтримки якого можна використовувати засіб щодня. Злив тільки в стічні канави і каналізацію, утілізат не підходить для городу. Упаковка - 15 пакетиків. 1 пакетик використовується для приготування 21 л рідини. При постійному користуванні туалетом, запах тримається 4-5 днів.
2. «Кемпінг», виробництва України
- Дезодоруюча рідина для верхньої ємності. Усуває неприємні запахи, значно знижує витрату води. Утворює захисну покривну плівку на поверхні резервуара, що охороняє її від забруднення і утворення плям, подовжує термін служби.
На 15 л води необхідно 15 мл засобу. Ємність - 0,8 л.
- Рідина дезинфицирующая, для нижньої частини (бака) туалету. Має дезінфікуючі, дезодорують, освіжаючими властивостями. Не допускає формування газів, розчиняє відходи. Дозується з розрахунку 10 мл на 10 л об'єму. Упаковка - 0,8 л.

де придбати

Рідини, щоб заправити біотуалет, Кемпінг або Thetford можна придбати в різних спеціалізованих магазинах і на сайті Med-magazin мережі «Ваше здоров'я» , де представлені засоби для нижнього і верхнього баків, спеціальні порошки та інші засоби для догляду за биотуалетом.



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Хімічні препарати для біотуалетів
Хімічні препарати для біотуалетів
Для правильної експлуатації біотуалетів необхідні спеціальні засоби для забезпечення процесу дезодорації і розрідження твердих відходів . Вони можуть бути рідкі і порошкоподібні .
13.11.2011
Детальніше
Розгорнути