Види бандажів для вагітних

Дата публикации: 11.01.2012
Дата обновления: 03.04.2023

Розвиток сучасних технологій значно полегшило вагітній жінці процес Виношування дитини, пологів та післяпологового відновлення. Одним з таких благ цивілізації є бандаж. Бандаж допомагає підтримати м'язи живота, що росте і полегшити навантаження на хребет, зменшити або уникнути появи розтяжок на шкірі, а також забезпечує збереження правильного положення плоду. З кожним місяцем вагітності навантаження на хребет зростає, що може призводити до болів в спині і поясниці, підвищеної стомлюваності. Якщо до вагітності жінка не займалася спортом, м'язи живота можуть повиснути, тому їм потрібна додаткова підтримка. Після пологів якийсь час не можна займатися спортом, а м'язи живота ще не відновилися – для їх підтримки використовується післяпологовий бандаж. Купити з доставкою по Україні Ви зможете в мережі магазинів " Ваше здоров'я ".
Моделі бандажів:
Бандаж-труси - традиційний варіант. Їх одягають поверх звичайних трусиків. Допускається використання в якості нижньої білизни, але це не зовсім практично, так як доведеться прати бандаж кожен день. Вагітній жінці цю модель потрібно надягати лежачи (!). Бандаж, надітий в цьому положенні, добре зафіксує матку і підтримає живіт. Стягуючі післяпологові бандажі-труси мають завищену талію, широкий пояс і щільні, пружні вставки на животі і попереку; можуть застібатися знизу.
До-і післяпологовий бандаж-пояс у вигляді еластичної стрічки. Ця практична модель користується великою популярністю. Стрічка надаватися на поперек і фіксується під животом. Такі бандажі мають 3 зчленування (одне спереду і два збоку), довжина кожного змінюється за допомогою " липучок ". Бічні зчленування посилюються еластичною гумкою. Вона довше бічних клапанів, тому діаметр бандажа можна регулювати, не знімаючи його. Безсумнівна перевага бандажа-пояса в тому, що його можна надягати як лежачи, так і стоячи (він фіксує матку, але не тисне зверху).

Післяпологовий бандаж-грація має завищену талію, багаторівневу застібку знизу або збоку, щільні вставки на животі. Існують посилені варіанти таких бандажів, для них характерна висока стягуючі здатність.
Бандаж, застосовуваний після кесаревого розтину, буває у вигляді грації з застібкою знизу або пояса шириною 20 - 30 см на застібці- " липучці ". Він фіксує післяопераційний шов і підтримує м'язи передньої черевної стінки. Рекомендується його надягати лежачи.
Післяпологовий бандаж у вигляді спідниці-пояса з щільною вставкою на животі може використовуватися після операцій.
Корисні поради:
• Щоб уникнути болів в спині або їх зменшити, сидите і лежіть прямо. Чи не сутультесь, коли сидите, і тримайте спину прямо, коли стоїте.
• Забудьте про високі каблуки: вони не зроблять ніякої підтримки ваших ніг, яким потрібно носити додаткову вагу.
• Не стійте нерухомо занадто довго. Якщо вам доводиться так стояти, одну ногу поставте на підставку (постійно тримайте її поруч) - тоді ви полегшите навантаження, що припадає на спину.
• Спіть на жорсткому матраці. Якщо ваш матрац занадто м'який, підкладіть під нього дошку, щоб ваша спина отримала підтримку.
• Робіть вправи на зміцнення м'язів спини.
• Під час шкарпетки бандажа ви не повинні відчувати ніякого дискомфорту – якщо відчуваєте, що щось не так, проконсультуйтеся з лікарем або поміняйте бандаж на інший.
• Не можна носити бандаж цілодобово. Кожні три години необхідно робити тридцятихвилинну перерву.
• Якщо ви відчули нестачу повітря, здавлювання в області, де надітий бандаж або дитина почала штовхатися   неспокійно і сильніше, ніж зазвичай, негайно звільніть або зніміть бандаж.

Бажаємо Вам носити бандаж правильно, бути здоровими і красивими, чекаємо Вас в мережі наших магазинів, де Вас якісно проконсультують і підберуть те, що підійде саме Вам !!



Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Як вибрати бандаж для вагітних?
Як вибрати бандаж для вагітних?
Всі майбутні мами чекають моменту, коли почне рости животик і стане помітно, що всередині зароджується нове життя і, щоб в цей період відчувати себе комфортно, рекомендують бандажі для вагітних.
13.12.2016
Детальніше
Як прийти у форму після вагітності
Як прийти у форму після вагітності
Відновлення організму після пологів - це не менш відповідальний момент, ніж сама вагітність і пологи, так як від здоров'я молодої мами, її настрою і активності повністю залежить здоров'я маляти.
18.07.2018
Детальніше
Медичні еластичні вироби для жінок
Медичні еластичні вироби для жінок
Визначитися з вибором вироби також можуть допомогти наші консультанти , виходячи з ваших уподобань та індивідуальних параметрів .
21.10.2013
Детальніше
Розгорнути