Що таке сольові грілки

Дата публикации: 29.12.2014
Дата обновления: 04.04.2023
Сольова грілка є фізіотерапевтичним засобом і являє собою герметичну ємність з щільного матеріалу . Вона наповнена перенасиченим сольовим розчином і може бути будь довільної форми. У розчині плаває пружинка ( аплікатор ) « пускач », достатньо її злегка перегнути і починається процес кристалізації солі, в результаті якого відбувається виділення тепла до температури 54 — 55 ° C . Сольова грілка є абсолютно безпечною і гіпоалергенної , оскільки завжди виготовляється лише з екологічно чистих матеріалів.
Для чого потрібні сольові грілки
Універсальна сольова грілка може застосовуватися при таких захворюваннях як остеохондроз, ревматизм, радикуліт, отит , міозит , гайморит, утруднене дихання , астма, судоми і т.д. Завдяки локальному тепловому впливу поліпшується приплив крові до хворого місця , зменшується набряк тканин і знімаються м'язові спазми. Можна сміливо сказати, що сольова грілка -   помічник на всі випадки життя. Невеликий розмір , мала вага, а також незалежність від джерела живлення дозволяє використовувати її в будь-яких умовах . Вона може врятувати від холоду на продувається зупинці, нагріти сидіння в транспорті, стане просто не замінної для людей, що працюють на відкритому повітрі , її можна покласти в дитячу коляску або на санчата. Сольова грілка також може працювати як джерело холоду . Ця функція використовується при ударах, розтягуванні зв'язок , укусах комах, а також для зменшення головного болю , зупинки носових кровотеч і при високій температурі.
Про користь лікування сухим теплом
Тепло , чинне на тіло хворого , виконує лікувальну функцію при   запальних процесах , допомагає при будь-яких видах застуди та деяких видах інфекцій. Тепло покращує потік крові, прекрасно тренує судини і кровоносну систему в цілому. Теплові процедури здатні знизити тиск у гіпертоніків. Приплив крові до м'язів і шкірі викликає   відтік крові від мозку , а значить зменшується емоційна активність , послаблюється психічне напруження , м'язи розслабляються і організм отримує можливість відновитися. Завдяки впливу тепла поліпшуються функціональні можливості нервової системи, а також зникають болі в суглобах і м'язах. Фахівці знають, що такі недуги, як радикуліти, неврити, плексити , різні неврози і багато захворювань нервової системи чудово піддаються лікуванню сухим теплом. Під дією тепла значно поліпшуються рухливість хребта і суглобів. Саме тому сухе тепло застосовують для лікування захворювань і пошкоджень хребта , зв'язок, різних видів артрозу і артритів , а також хронічних ушкоджень сполучної тканини. Тепло сприяє розсмоктуванню набряків , зменшенню патологічних відкладень у суглобах. Перерозподіл крові і лімфи сприяє притоку кисню до суглобів , що прискорює відновні процеси .
Після всього вищесказаного стає зрозуміло, що сольова грілка , купити яку можна в спеціалізованих магазинах по невисокій вартості стане просто незамінною в будь-яких умовах і при різних захворюваннях .
 


Коментарі до статті
Розгорнути