Книги про здоров'я

Дата публикации: 15.12.2014
Дата обновления: 04.04.2023
У наше століття високих технологій і шаленого ритму життя практично не залишається часу на читання корисної літератури . Багато хто дотримується думки , що немає необхідності сидіти над товстою книгою , якщо можна швидко пробігти очима по сторінках інтернету і цього цілком достатньо, щоб отримати вичерпну інформацію . Але це глибока помилка , особливо якщо це стосується питань здоров'я. Людина влаштована так , що він починає піклуватися про своє здоров'я , коли його організм вже сигналізує про наявність якихось недуг. Але як не допустити виникнення тих чи інших захворювань , ну а в разі якщо вони вже є, як їх позбутися – можна дізнатися зі спеціальної літератури . У таких книгах ви знайдете підказки, про те, як вести правильний спосіб життя , харчуватися , стежити за своїм тілом, знайти довголіття і т.д. Завдяки їм ви зможете по -новому поглянути на те, наскільки добре ви дбаєте про своє здоров'я і зрозуміти, яких помилок у майбутньому не слід допускати , щоб зберегти свій організм у нормальному   робочому стані на довгі роки. Книги про здоров'я – це джерело життєвої мудрості , сформованої протягом тисячоліть.
Книги про правильне харчування
Зазвичай людина , що не має проблем зі здоров'ям, не особливо стежить за раціоном свого харчування , проте варто відчути нездужання , як він з надією кидається на пошуки найсучасніших і модних препаратів. А адже перше на що слід звернути увагу – це харчування. Скоригувавши свій раціон можна швидко і ефективно позбутися багатьох недуг .   У книгах ви зможете отримати відповіді на питання про те, які продукти корисні при тих чи інших захворюваннях , а що категорично протипоказано. Тут же можна знайти рецепти універсальних дієтичних страв , дізнатися технологію їх приготування , ознайомитися з програмами здорового харчування , що гарантують звільнення від зайвої ваги, а головне отримати поради, як не набрати його знову .
Книги про техніку масажу
Відвідування масажиста задоволення не з дешевих, але є вихід – це   вивчити техніку виконання масажу і робити його самостійно в домашніх умовах. У книгах представлені різні методики виконання самомасажу і масажу різних частин тіла , а також наводяться основні його прийоми . Ознайомившись з такою корисною інформацією можна попередити багато захворювань , контролювати   самопочуття і позбутися багатьох недуг . Зрозумілі схеми та малюнки, які супроводжують опис тих чи інших технік та прийомів , дають можливість самостійно навчитися проводити сеанси масажу. Кожен може освоїти техніку проведення різних видів масажу , наприклад: - класичного , косметичного , банного , з ароматичними маслами та інших .
Книги з нетрадиційної медицини
Сьогодні захворювання хребта і суглобів , такі як остеохондроз, артрит та інші , є настільки поширеними патологіями , що їх діагностують не тільки у людей літнього віку, а й у молоді . У книгах можна дізнатися про те, що викликає ці захворювання , про способи їх профілактики , а головне методах лікування. Основними з них є: лікувальний масаж, фітотерапія, спеціальні фізичні вправи і т.д. Попередньо проконсультувавшись з фахівцем, всі ці способи можна самостійно застосовувати в домашніх умовах. Оскільки людський організм піддається впливу різних негативних факторів , це призводить до зношування тканин і органів, зокрема суглобів. Часто болі бувають настільки сильними, що складно виконувати навіть найпростіші дії . Щоб запобігти важкі наслідки , необхідно проводити адекватне лікування. У книгах і приводяться описи різноманітних і дієвих способів терапії , що застосовуються в домашніх умовах.
Крім уже вищеописаної літератури, є маса корисних книг, в яких розкриваються секрети молодості і краси, поради майбутнім мамам , комплекси вправ для очей і тіла. Крім того є спеціалізовані видання , де є корисні поради для людей, які страждають на діабет, варикозом і багатьма іншими поширеними захворюваннями. Завдяки рекомендаціям досвідчених фахівців ви зрозумієте, що для того щоб бути здоровим , не треба багато грошей – досить просто вчасно подбати про свій організм .


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Які є цікаві книги про здоров'я
Які є цікаві книги про здоров'я
Тому розумні люди віддають перевагу друкованим виданням , авторами яких є висококласні фахівці , а їх методики вже випробувані і доведені.
10.12.2014
Детальніше
Розгорнути