Як вибрати інгалятор ( небулайзер ) ?

Дата публикации: 17.03.2014
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:

Сьогодні на ринку є чотири основні типи приладів для ефективного проведення інгаляцій. Спробуємо розібратися, які бувають інгалятори і чим слід керуватися при виборі моделі. Кожен прилад повинен відповідати поставленим перед ним цілям. Небулайзер здатний перетворювати лікарський розчин в туман (хмара) з заданим розміром аерозольних часток. Виділяються кілька видів таких приладів:

· Ультразвукові;

· Мембранні;

· Компресорні.

Також є парові інгалятори. Але ці вироби не рекомендується застосовувати для малюків, так як пар в них підігрівається до 37,5 градусів, а це неприпустимо для дітей молодшої вікової групи. Крім цього, при нагріванні багато відхаркувальні, гормональні засоби та антибіотики руйнуються, а значить і лікувальний ефект не буде досягнутий.

 

Що важливо знати при покупці небулайзера?

Слід пам'ятати, що для отримання ефекту діаметр частинок аерозолю повинен становити 2-7 мікрон. Для дітей, які мають захворювання органів дихання такий розмір частинок є найоптимальнішим. Цим критеріям відповідають компресорні й ультразвукові інгалятори . Але в останніх не застосовуються антибіотики. Однак якщо ви плануєте для інгаляцій використовувати тільки фізіологічні розчини і мінеральну воду, то прекрасно підійде ультразвукової варіант.

 

Як правильно вибрати прилад при певних захворюваннях?

 

У разі, коли необхідно купірувати напади алергічного кашлю, бронхіальної астми, при виявленні муковісцидозу варіанти ультразвукових і парових пристроїв відпадають. Це пояснюється тим, що в цих приладах можна використовувати для лікарських розчинів стероїди. Також для астматиків важливим фактором є мобільність вироби і можливість використовувати його далеко від електромережі. Прекрасними характеристиками володіють мембранні прилади (з меш-технологією). Але вони досить дорогі і вимагають ретельного догляду. З усього сказаного можна зробити висновок, що якщо виходити з таких параметрів як вартість і можливість використання широкого спектру лікарських препаратів, то краще вибрати компресорний агрегат. Особливо, коли діти часто страждають простудними захворюваннями.

 

На що звернути увагу при виборі приладу

 

Ви зупинили свій погляд на одному з типів приладів, але постало питання, як вибрати кращу модель з широкого асортименту. Тут необхідно звернути увагу на комплектацію. Подивіться, чи є в наборі дитяча та доросла маска, носова канюля, фільтри і т.д. Також ознайомтеся з методикою дезінфекції та уточніть, чи слід з часом міняти якісь запчастини в приладі.



Коментарі до статті
Я купив ультразвуковий ультразвуковий інгалятор LD-207U (Little Doctor, Сінгапур) Але необхідно іноді купірувати напади алергічного кашлю, бронхіальної астми.
Але цей інгалятор лише для фізрозчину.
Підкажіть будь ласка, який потрібно придбати ще інгалятор (компресорний), найнадійніший, найуніверсальніший і найдовговічніший у домашніх умовах для всієї родини?
Заздалегідь дякую
Вітаю! За Вашим запитом, рекомендуємо компресорний інгалятор Omron C28 /item_n341.htm#params Він може бути а роботі не перервно, це дуже підходить для використання всієї семи.


Вам також може бути цікаво

Відмінність між різними видами інгаляторів
Відмінність між різними видами інгаляторів
У цій статті ми розповімо чим відрізняються інгалятори
09.04.2013
Детальніше
Види інгаляторів
Види інгаляторів
В даний час виділяють три основних види інгаляторів : парові , компресорні та ультразвукові .
13.11.2011
Детальніше
Розгорнути