Види інгаляторів

Дата публикации: 13.11.2011
Дата обновления: 06.04.2023

Парові інголятори - для прогрівання верхніх дихальних шляхів і інгаляції ефірних масел підійдуть парові інгалятори. Тепла інгаляція ефірними маслами пом'якшує носоглотку і трахею, допомагає відкашлюванню. Іноді парова інгаляція більш ефективна, але цей метод має деякі недоліки. Часто буває важко вдихати струмінь гарячої пари (особливо дітям), крім цього при нагріванні частина діючих лікарських речовин неминуче руйнується. Слід пам'ятати, що гарячу інгаляцію не можна застосовувати при температурі вище 37,5 С.


Компресорні інгалятори - прилади, в яких аерозоль утворюється за рахунок розрідження тиску. Ці небулайзери дроблять лікарські рідини на більш дрібні частинки, що дозволяє використовувати їх для лікування як верхніх, так і середніх дихальних шляхів, бронхів. Компресорні інгалятори бувають стаціонарними і портативними. Габарити портативних дозволяють їм вміститися в дамській сумочці. Такі апарати хороші при лікуванні різних захворювань верхніх і нижніх дихальних шляхів: ларингіту, трахеїту, бронхіальної астми та інших. Їх легко використовувати в домашніх умовах. Компресорні інгалятори утворюють аерозольна хмара з частинок лікарської речовини за допомогою здавлювання повітря. Небулайзери різних типів мають різну потужність і утворюють частинки різного розміру.
Компресорні інгалятори - самі широко використовувані види інгаляторів.


ультрозвукового інгалятори - тут розбиття рідини досягається за рахунок вібрування металевої пластини. Поверхня запаленої слизової оболонки воздухопроводящих шляхів (з урахуванням бронхіол) становить не менше 5-10 м2, і для ефективного лікувального впливу на неї необхідний об'єм лікарського препарату не менше 15-30 мл. Тільки ультразвуковий інгалятор за 10-15 хв роботи здатний розвинути високу продуктивність і ввести в дихальні шляхи такий об'єм лікарського розчину. Для інгаляцій можна використовувати відвари лікарських трав, лужними е розчини типу дегазованої мінеральної води Боржомі, водні розчини ефірних олій (при цьому при роботі приладу створюється високодисперсна емульсія) - за рахунок цього інгалятор можна використовувати для ароматерапії, зволоження повітря в кімнаті. Однак існують препарати, основні компоненти яких руйнуються під впливом ультразвуку. Даний апарат за допомогою ультразвукових коливань створює аерозольна хмара. Така інгаляція досить ефективна, хоча є частинки, які із за своєї величини не проникають в нижні відділи дихальних шляхів. Для використання такого інгалятора годяться тільки прості рідини, а в'язкі маслянисті розчини для них не дуже хороші. Слід зазначити, що під дією ультразвуку деякі лікарські препарати знижують свою активність.
Переваги ультразвукових приладів полягають у наступному. Компактність, а значить зручність в транспортуванні. Нерідко ці прилади оснащені акумуляторами, що дозволяють користуватися ними і при відсутності електромережі. Практично безшумна робота. Це буває дуже важливо при застосуванні інгаляторів для лікування дітей. До недоліків же приладів такій конструкції віднесемо необхідність закупівлі витратних матеріалів: чашок для ліків і іноді гелю, для приладів при використанні яких він передбачений.
У магазині «Ваше Здоров'я» представлений величезний вибір моделей інгаляторів, за доступними цінами.



Коментарі до статті
Доброї ночі. Скажіть, МЕШ-інгалятори, це окремий вид інгаляторів, до ультразвукових їх не можна віднести? Дякую.
Добридень! МЕШ-інгалятори дещо відрізняються за технологією від ультразвукових. Основний принцип дії МЕШ-інгаляторів – технологія вібруючої мембрани або сітки. МЕШ-інгалятори відрізняються більшою ефективністю та зручністю у використанні.
Чи існує інгалятор (небулайзер) портативний, що дозволяє в домашніх умовах користуватися не тільки лікарськими препаратами, а й відварами трав, ароматичними маслами і т.д.
Для ліків на водно-спиртовій основі є компресорні інгалятори. Наприклад - код товару - 7650 http://med-magazin.com.ua/" target="_blank">http://med-magazin.com.ua/ item_n2598.htm, для трав та арома-масел - парові код товару 12467 http://med-magazin.com. ua/item_n5612.htm. Три в одному – такого не існує.


Вам також може бути цікаво

Відмінність між різними видами інгаляторів
Відмінність між різними видами інгаляторів
У цій статті ми розповімо чим відрізняються інгалятори
09.04.2013
Детальніше
Як вибрати інгалятор ( небулайзер ) ?
Як вибрати інгалятор ( небулайзер ) ?
Сьогодні на ринку є чотири основних типи приладів для ефективного проведення інгаляцій. Спробуємо розібратися , які бувають інгалятори і чим слід керуватися при виборі моделі . Кожен прилад повинен відповідати поставленим перед ним цілям.
17.03.2014
Детальніше
Розгорнути