Відмінність між різними видами інгаляторів

Дата публикации: 09.04.2013
Дата обновления: 02.04.2023
Ультразвуковий інгалятор завдяки своїй конструкції дозволяє медичним препаратам проходити навіть в самі малодоступні місця дихальних шляхів. Крім цього до плюсів ультразвукового інгалятора можна віднести і те, що лікувальна щільність препарату в аерозолі досягається протягом дуже короткого часу, хмара аерозолю прохолодне, на противагу паровому ингалятору, до того ж можна провести інгаляцію дитині під час ігор або сну. Плюс, для ефективного лікувального впливу на запалену слизову оболонку воздухопроводящих шляхів (враховуючи бронхіоли) необхідний обсяг медичного препарату не менше 15 мл. Тільки даний вид інгалятора здатний ввести в дихальні шляхи такий обсяг медичного препарату за 10 -15 хв роботи і виробити високу ефективність.
Переваги ультразвукових інгаляторів:
Допустимість проведення інгаляцій під час ігор або сну;
Можливість виробляти дуже дрібні частинки ліків
Зручність в транспортуванні, використанні та зберіганні
Висока ефективність;
Великий обсяг камери розпилення;
Тиха робота. Це надзвичайно важливо при використанні інгаляторів під час лікування дітей;
Автоматичне завершення роботи і термо-захист.
Великий спектр розпилюються ліків: від масляних розчинів до настоїв трав;
Компресорний (струменевий) інгалятор має подібними з ультразвуковим інгалятором робочими характеристиками, але мають більшу вагу і під час роботи створюють специфічний звук. Не рекомендують всі розчини, які містять зважені частки, у тому числі відвари, настоянки трав; також не рекомендують розчини, що містять супсензіі і ефірні масла. Дані небулайзери виробляють аерозольна хмара за допомогою компресора, який створює досить сильний потік повітря через невеликий отвір в камері з лікувальним розчином. Температура розчину при інгаляції під час використання струминного інгалятора може знижуватися на 10 ° С і більше, це може зменшити випуск аерозолю і збільшити в'язкість розчину. По закінченню часу характеристики струменевого інгалятора можуть значною мірою змінюватися, наприклад, ймовірність зношування і збільшення отвори всередині, це призводить до зниження "робочого" тиску, зменшенню швидкості повітряного потоку і збільшенню діаметра частинок аерозолю. При нечасто чищенні камери, кристали препаратів можуть блокувати вихідний отвір, що призводить до зменшення виходу аерозолю. За відсутності чищення небулайзера в середньому, після сорока інгаляцій знижується продуктивність інгалятора
Переваги компресорних (струминних) інгаляторів:
підходить для дітей і дорослих;
простий у використанні;
можливість довготривалої безперервної роботи;
помірний витрата медичних засобів
потужний компресор, висока продуктивність;
можливість використання великого спектру медичних розчинів;
виробляє мелкодісперсіонную аерозоль, який ефективно досягає нижніх дихальних шляхів;
використовують і в лікувальних установах, і в домашніх умовах (легкість знезараження під час послідовного лікування пацієнтів)
 
Швидкість і здатність впливу медичних препаратів прямо пропорційні до розмірів часток, які виробляють інгалятори. 
Використовують інгалятори також у пульмонології і в ароматерапії.


Коментарі до статті
Вітаю. Який небулайзер необхідний людині похилого віку з утрудненим відхаркуванням на постільному режимі більше 4 років?
Добрий день ! Розгляньте ці моделі /ua/cat_190.htm Ультразвукові інгалятори
Допоможіть підібрати небулайзер для дорослого для лікування бронхітів та при бронхіальній астмі
Доброго дня! При бронхіальній астмі ефективними будуть як компресорні, так і ультразвукові моделі. Різниця між ними полягає у тому, яким чином розпилюється лікарська речовина: за допомогою ультразвукових вібрацій або компресора. Також у деяких моделей є обмеження щодо типу препаратів (як правило,компресорні небулайзери призначені для вужчого спектру медикаментів). Підібрати варіант за брендом та своїм бюджетом ви зможете у розділах /cat_192.htm та /cat_190.htm
Добридень! Допоможіть, будь ласка підібрати оптимальний інгалятор для чоловіка – шахтар із запиленими легенями, утруднене дихання, вночі спить сидячи – важко дихати, не переносить вологе повітря, 62 роки.
Добридень! У вашому випадку підійде компресорний небулайзер, так і МЕШ-інгалятор. Перевага останнього в тому, що у нього немає обмежень щодо використання лікарських препаратів, він більш універсальний. Щодо конкретних моделей - комплектацію і т.д. варто вибирати в залежності від ваших потреб. Детальний опис моделей, функцій та характеристик приладів ви знайдете у нашому каталозі /cat_134.htm. Упевнені, ви зможете підібрати модель, яка підійде як за якістю, так і за ціною.
Цікавить небулайзер для використання декількома сімейними лікарями
Доброго дня! Уточніть, будь ласка, питання: що ви маєте на увазі?
підкажіть будьласка який небулайзер нам краще підходить,У дорослого сина хронічний трахеобронхіт, а в онучки якій два роки частий ларингіт і сопельки.Тихий у роботі.Для,нижніх, середніх та верхніх дихальних шляхів.
Доброго дня, Оксано! З приводу препаратів для лікування хронічного трахеобронхіту Вам потрібно звернутися до лікаря. Як правило, при такому діагнозі призначають антибіотики та ліки, здатні своїм впливом розширити бронхи та придушити кашель на рівні плеври та бронхів. Для лікування всіх видів дихальних шляхів рекомендується вибирати небулайзер розміром частинок в аерозолі від 2,4 мкм. та швидкістю розпилення від 0,3 мл/хв таких як, наприклад OMRON NE - C801 (Omron, Японія)Код товару: 7650, Інгалятор компресорний OMRON Comp AIR NE-C28 Plus.. Якщо ж Вам потрібно використовувати для інгаляції відвари трав або олії , Вам підійде наступна модель інгалятора SI-01 Vega /item_N5612.htm.


Вам також може бути цікаво

Як вибрати інгалятор ( небулайзер ) ?
Як вибрати інгалятор ( небулайзер ) ?
Сьогодні на ринку є чотири основних типи приладів для ефективного проведення інгаляцій. Спробуємо розібратися , які бувають інгалятори і чим слід керуватися при виборі моделі . Кожен прилад повинен відповідати поставленим перед ним цілям.
17.03.2014
Детальніше
Види інгаляторів
Види інгаляторів
В даний час виділяють три основних види інгаляторів : парові , компресорні та ультразвукові .
13.11.2011
Детальніше
Розгорнути