Поради перед покупкою зволожувача

Дата публикации: 26.04.2013
Дата обновления: 02.04.2023
Зволожувач - це побутовий прилад, який збільшує вологість в одній кімнаті або в усьому домі. Існують зволожувачі для однієї кімнати, а також - для всього будинку.
 
Перш ніж купити кімнатний зволожувач, ми радимо Вас наступне:
 
Кілька порад, які полегшать купівлю Вашого зволожувача. Якщо Ви не впевнені, що Вам дійсно потрібен зволожувач, Ви можете виміряти рівень вологості у вашому будинку за допомогою гігрометра. Він коштує недорого і може допомогти проконтролювати повітря, яким Ви дихаєте, таким чином, є можливість вжити заходів для оптимізації його рівня. Перевірте рекомендований рівень вологи.
 
Визначте тип зволожувача, який Вам потрібен - охолоджуючий або з теплою парою
 
По-перше, Ви повинні вирішити, який тип зволожувача шукаєте - теплий або з теплим туманом, або зволожувач, який поєднує дві вищесказані функції. Якщо Ви не впевнені, допомогти Вам визначити, що краще, допоможуть кваліфіковані продавці-консультанти мережі магазинів «Ваше здоров'я». Деякі вважають, охолоджуючі зволожувачі безпечніше для маленьких дітей. Є також моделі, які зволожують і очищають (або миють) повітря - вони, як правило, дорожче, але можливо, варто все-таки розглянути цей варіант.
 
Тип технологічного процесу роботи зволоження
 
Існують два основних типи технологічного процесу роботи зволоження, які можуть використовувати зволожувачі для генерації вологи або пари - процес випаровування, який частіше зустрічається і зволожувачі з такою системою недорогі; а також - ультразвукові, які виробляють тонкий струмінь водяної пари. Обидві системи можуть використовуватися і для моделей зволожувачів теплого або холодного пара, але ультразвукові вважається більш безпечними, оскільки вони виробляють пар не з киплячої води. Тому ці зволожувача не містить гарячу воду, яка може створити небезпечну ситуацію, якщо апарат перекинути.
 
Моделі зволожувачів - індивідуальний, портативний, консольний або перепускний
 
Індивідуальний зволожувач дуже компактний, вміщає не більше 1 літра. Зволожувач можна взяти в поїздку і зволожувати там, де це необхідно. Хоча він ефективний для особистого користування, його зона дії обмежена. Також розглядаючи портативний зволожувач, кімнатний по місткості може обробити кімнати великих розмірів і найбільш часто використовується в спальні або вітальні. Консольні моделі - це великі, автономні пристрої на колесах. Завдяки більшій місткості та ефективності, консольні моделі вважаються моделями для всього будинку. Ще один вид зволожувачів для всього будинку це перепускні, які повинні бути встановлені в системі повітропроводів.
 
Визначте ємність
 
Вибираючи зволожувач в кімнату, потрібно не забувати, що розмір є найбільш важливим фактором. Зволожувачі вибираються в зону дії, розраховану у квадратних метрах. Визначте розмір кімнати, для якої Ви шукаєте зволожувач. Якщо зволожувач занадто великий для кімнати, з'явиться конденсат на внутрішній стороні вікна, бактерії і цвіль можуть розвиватися в такому середовищі. Ємність зазвичай вказується на упаковці, але її не слід плутати з виходом вологи, якої буде більше, ніж води в ємності. Розмір резервуара для води часто є виходом із ситуації.
 
Контроль утворення вологості
 
Хоча деяким зволожувачів властивий контроль вологості з двома або трьома різними швидкостями розпилювача, інші можуть мати вбудований гігрометр, для вказівки рівня вологості в кімнаті і вологості, яка Вам необхідна. Її можна встановити у пристрої, циклічно змінюючи функцію включення / виключення для підтримки належного рівня.
 
Комфортність заправки зволожувача
 
Портативні кімнатні моделі продаються з різними розмірами резервуарів для води, від 1 - до 5 літрів і більше. Питання в зручності для Вас - як часто Ви хочете доливати в нього воду? Зволожувачі з 3, 78 л, як правило, працюють протягом 12 годин і більше, але 1 - літрові вимагає дозаправку приблизно кожні 8 годин. Час роботи також буде залежати від того, наскільки сухе повітря і як часто волога буде надходити в повітря. На упаковці або в описі продукту, як правило, вказано, як довго працюватиме пристрій до дозаправки.
 
Простота використання і технічне обслуговування
 
Деякі резервуари для води трохи важче зняти і заправити, а деякі - легше. Можливо, вага повного бака - це проблема для Вас? Приділіть час тому, щоб перевірити прилад, зрозуміти, як легко знімається резервуар для води з бази. Також зверніть увагу, чи вимагає модель заміни фільтрів, перевірте їх наявність, а також зручність їх заміни. Подумайте про придбання декількох фільтрів разом з новим зволожувачем, так як технічне обслуговування має вирішальне значення для зниження ризику появи бактерій і нездорового повітря.
 
Рівень експлуатаційного шуму і налаштування
 
Варто очікувати незначний експлуатаційний шум під час роботи приладу, але, якщо пристрій призначалося для спальні, Ви можете доглянути тиху або нічну модель. Тихі моделі зволожувачів НЕ зовсім безшумні, але Ви швидко до них адаптуєтесь. Насправді такого роду зволожувач допомагає «заглушити» інші шуми в будинку. Принаймні, Ви повинні мати два налаштування апарату, функція гучного і тихої роботи. Ультразвукові зволожувачі вважаються самими тихими, так вони працюють не з киплячою водою (не шиплять) і волога виходить у вигляді дуже тонкого пара.
Ми сподіваємося, що наші поради допомогли Вам і тепер Ви зробите зважений і обдуманий вибір при купівлі зволожувача.
 


Коментарі до статті
Прошу допомоги у підборі очищувача/зволожувача Параметри квартири: - 3 кімнати розміром 17 кв.м. + кухня 16 кв.м. - висота стелі 3.5м Квартира не "спекотна" сонця небагато, стіни 0.5м "Високий" перший поверх (3м), тобто. пилу багато Бажана мобільна модель для обслуговування вітальні, кабінету та спальної в різний час доби тел для зв'язку: 0952555756
Доброго дня, Сергію!
По-перше, Ви повинні вирішити, який тип зволожувача шукаєте - теплий або з теплим туманом, або зволожувач, який поєднує дві функції. Деякі вважають, що зволожувачі, що охолоджують, безпечніше для маленьких дітей. Є також моделі, які зволожують та очищають (або миють) повітря – вони, як правило, дорожчі, але можливо, варто все-таки розглянути цей варіант. Існують два основних типи технологічного процесу роботи зволоження, які можуть використовувати зволожувачі для генерації вологи чи пари - процес випаровування, який найчастіше зустрічається і зволожувачі з такою системою недорогі; а також – ультразвукові, які виробляють тонкий струмінь водяної пари. Обидві системи можуть використовуватися і для моделей зволожувачів теплої або холодної пари, але ультразвуковий зволожувач вважається безпечнішим, тому що вони виробляють пару не з окропу. Тому ці зволожувачі не містять гарячої води, яка може створити небезпечну ситуацію, якщо апарат перекинути.
Важливо уточнити скільки діє гарантія на той чи інший зволожувач повітря, звичайно, чим більше, тим спокійніше.

У наших магазинах представлені такі виробники зволожувачів: Boneco (Швейцарія), Air Comfort (Корея), Cooper & Hunter (США), Venta (Німеччина), AOS (Швейцарія), Beurer (Німеччина), Electrolux (Швеція), Neoclima (Китай) , Medisana (Німеччина), Daikin (Японія), Zenet (Німеччина), Супер Плюс (Росія) та ще багато інших.


Вам також може бути цікаво

Очищення повітря у великих приміщеннях: міф чи реальність?
Очищення повітря у великих приміщеннях: міф чи реальність?
Щоб захистити себе і своїх близьких від наслідків дихання забрудненим повітрям, треба придбати кліматичну техніку для будинку - очисник повітря, іонізатор або мийку повітря.
26.01.2018
Детальніше
Розгорнути