Лікування болю в шиї

Причини і лікування болю в шиї і плечах - це два нероздільних поняття, так як біль може бути результатом травм, підвищених фізичних навантажень і малорухливого способу життя, виходячи з чого слід підбирати комплекс терапевтичних заходів.
Основні причини шийних болів
• Підвищені фізичні навантаження - дуже інтенсивні тренування, підняття важких предметів або посилене навантаження на плечовий пояс, наприклад при перенесенні важких предметів;
• Розтягування м'язів, для отримання яких іноді буває досить одного необережного руху;
• Тривала нерухома поза, яка може привести до набряклості м'язів і тканин, в результаті зниження інтенсивності кровообігу і застійних явищ;
• Міжхребетні болі, що локалізуються в шийному відділі (1-7 хребець) і в районі плечового пояса можуть бути обумовлені остеохондрозом та защемлением нервових закінчень
 
локалізація болю
Біль у шиї справа може виникати, коли потягнути м'язи з правого боку, біль в шиї зліва - м'язи з лівого боку. Такі болі особливо турбують, коли людина нахиляє або повертає голову.
Коли виникає біль в нижньому шийному відділі, це найчастіше пов'язане з міжхребцевими грижами. При цих порушеннях біль може віддаватися в верхній поперековий відділ, плечі, передню частину шиї.
Болі, які віддають в руку, свідчать, що присутній остеохондроз в запущеній формі.
 
принципи лікування
Лікування сильного болю в шиї передбачає зняття больового синдрому і усунення його причини.
Для зняття болю використовують знеболюючі і протизапальні препарати, частіше за все вони вводяться внутрішньом'язово. Після зняття гострого нападу болю можна проводити традиційне лікування - масаж, мануальна терапія, фізіотерапевтичні процедури.
Слід пам'ятати, що заходи по зняттю і лікування болю необхідно проводити тільки після визначення причини і призначень лікаря, які робляться на підставі ряду діагностичних процедур.