Пульмикорт для інгаляцій - наскільки ефективно засіб?

Дата публикации: 20.01.2020
Дата обновления: 15.05.2023
Содержание:
Терапія бронхіальної астми вимагає застосування глюкокортикостероїдів, одним з яких є будесонід, який надає протиалергічну, імунодепресивну, протизапальну дію. Існують різні препарати, що містять будесонид: Будекорт, Тафен ® назаль, Бенакорт, Пульмикорт Турбухалер, Пульмикорт.
 
Один з найбільш часто вживаних препаратів для попередження загострень бронхіальної астми є Пульмикорт інгаляційний. Бронхіальна обструкція, як на ранньому, так і на пізньому етапі алергії значно зменшується, завдяки протизапальній дії Пульмікорт. У хворого, якому приписують препарат, виникає питання, що таке пульмікорт і як його використовувати. Пульмикорт - це суспензія для інгаляції. Пульмикорт Турбухалер - це багаторазовий інгалятор, що дозволяє дозувати препарат для вдихання в мінімальних дозах. Пульмикорт в суспензії в контейнерах по 2 мл призначений для вдихання через інгалятор-небулайзер.
 
 
У цій статті ви дізнаєтеся:
 
1. Коли застосовують засіб. (# yak1)
2. Використання препарату. (# yak2)
3. В якій дозі використовується. (# yak3)
4. Коли можна використовувати препарат. (# yak4)
5. Як зберігати препарат. (# yak5)
 

коли застосовують

 
Показання для застосування Пульмікорт наступні:
 
  • Бронхіальна астма, терапія якої вимагає застосування глюкокортикостероїдів;
  • Обструктивні хронічні легеневі патології.

 

 

Використання препарату

 
 
Лікування Пульмікорт можна проводити, використовуючи Турбухалер (багаторазовий інгалятор) або небулайзер.
 
Якщо використовується небулайзер, то процедуру треба проводити наступним чином:

 

  • Контейнер треба струсити обертовим рухом;
  • Відкривати його слід, утримуючи вертикально, при цьому, щоб відірвати «язичок», контейнер злегка повертають; Інгалятор компресорний OMRON Comp AIR NE-C28 Plus
  • Відкритим кінцем його вставляють в небулайзер і натискають так, щоб перемістити вміст в небулайзерну камеру;
  • На контейнер нанесена лінія, яка при перевертанні контейнера позначає обсяг 1 мл. Якщо верхня межа рідини досягне нанесеній лінії, то це означає, що в небулайзере знаходиться 1 мл препарату. Якщо вміст видавити повністю, то в інгалятори буде 2 мл;
  • Якщо в контейнері залишилася рідина, то його зберігають в захищеному від світла місці 12 годин.

 

 

В якій дозі використовується

 
Дозування Пульмікорт визначається відповідно до інтенсивності захворювання і тільки лікарем. При використанні небулайзера, якщо кількість препарату не перевищує 1000 мкг, обмежуються одноразовим прийомом. Якщо доза більше, то прийом поділяють на 2-3 рази. У різних стадіях захворювання доза препарату відрізняється:
 
  • Початкова доза для дітей, з 6-ти місяців - 250-500 мкг / добу, для дорослих - 1000-2000 мкг / добу;
  • Доза для підтримки нормального стану для дітей з 6-ти місяців - 250-2000 мкг / добу, для дорослих - 500-4000 мкг / добу;
Лікар може встановити індивідуальну мінімальну ефективну дозу для підтримки нормального стану хворого.
Ефективність Пульмікорт залежить від дози, але перевищувати її самостійно не можна, так як хронічне передозування препарату може призвести до порушення функції надниркових залоз, гиперкортицизму, для якого характерне підвищення ваги, гіпертонія, гіперпігментація, слабкість м'язів, аменорея.
 

Коли не можна використовувати препарат

 
Існують певні протипоказання до прийому будесоніду, а, отже, і всіх препаратів, що його містять, в тому числі, і Пульмікорт:
 
  • Індивідуальна чутливість до діючої речовини (будесоніду);
  • Інгаляційний сімбікорт не застосовують у пацієнтів до 6-ти місяців;
  • При цирозі печінки, туберкульозі, легеневих патологіях викликаних грибками, бактеріями і вірусами препарат приймають тільки під контролем лікаря;
  • При вагітності використовують тільки за рекомендацією і під наглядом лікаря в тому випадку, коли очікувана користь перевищує можливий ризик для плоду.
 

Як зберігати препарат

 
  • Препарат зберігають протягом 2-х років при температурі, що не перевищує 30С;
  • Суспензію в нерозітнутих контейнерах зберігають в оригінальному пакеті, що забезпечує захист від світла. Розкритий конверт зберігають не більше 3-х місяців, розкритий контейнер з суспензією - не більше 12 годин.


Коментарі до статті
Скажіть будь ласка! Лікар приписав дитині(6років) лікування пульмікортом , майже на 1 місяць , поступово зменшуючи дозу . Чи це є нормою, адже це гормональний препарат ?
Добрий день ! Ваш лікар рекомендує в яких дозах приймати пульмікорт.
Чи можна робити інгаляції з пульмікортом при температурі?
Добрий день!
Якщо у вас є температура, це може бути ознакою інфекції або запалення в організмі. Перед початком лікування Пульмікортом або будь-яким іншим препаратом, важливо з'ясувати причину вашого стану. Таким чином, рекомендується звернутися до лікаря для проведення діагностики та отримання відповідних рекомендацій щодо лікування. Лікар зможе оцінити ваш стан і прийняти рішення про те, чи потрібно приймати Пульмікорт у даній ситуації, або потрібне інше лікування.
Добрий день ! Чи можна приймати пульмікорт при температурі це визначає лікуючий лікар при огляді паціента.
Чи можна дихати Пульмікором під час простуди? В грудях гостра біль при прокашлюванні
Добрий день!
Пульмікор - це лікарський засіб, який містить бронхолітичні компоненти, такі як бромгексін та гуаїфенезін, які допомагають розріджувати мокроту та полегшують виділення слизу при кашлі. Це може бути корисно при застуді, коли у вас є відчуття важкості в грудях та утруднення видалення мокроти.

Проте, якщо у вас гостра біль в грудях при кашлі, особливо якщо це супроводжується іншими симптомами, такими як підвищена температура, кров'янистий смак у мокроті або затруднене дихання, рекомендується звернутися до лікаря для оцінки та визначення причини болю. Біль може бути пов'язаний з запаленням легенів, бронхітами або іншими серйознішими ускладненнями, і самолікування може бути недостатнім або навіть шкідливим.

Таким чином, якщо у вас виникає гострий біль в грудях при кашлі, краще звернутися до лікаря для подальшої оцінки та лікування, перш ніж розпочати використання Пульмікору або інших лікарських засобів.
Доброї ночі можна при сухому кашлі дихати пульмікортом?
Добрий день! Пульмікорт - це глюкокортикостероїдний протизапальний препарат, який часто використовується для лікування різних респіраторних захворювань, включаючи астму та хронічну обструктивну хворобу легень (ХОБЛ). Він може допомогти зменшити запалення в дихальних шляхах та покращити симптоми, такі як кашель. Однак важливо розуміти, що використання Пульмікорту повинно бути призначене лікарем на підставі конкретної ситуації та діагнозу. Якщо у вас є сухий кашель, самолікування Пульмікортом може бути неефективним і навіть шкідливим. Сухий кашель може мати різні причини, і важливо встановити їх для правильного лікування. Якщо у вас є сухий кашель, рекомендується звернутися до лікаря для оцінки вашого стану та отримання рекомендацій щодо лікування. Лікар зможе надати вам найкращі поради і, за необхідності, призначити відповідне лікування, включаючи Пульмікорт або інші препарати.
Здрастуйте. Можно ли принимать препарат Пульмікорт при температурі? Спасибо.
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, якщо немає інгалятора, як у домашніх умовах, чи можна зробити інгаляцію Пульмткорту? Наперед дякую!
Добрий день!
Я рекомендую звернутися до лікаря або фармацевта для отримання конкретних порад щодо використання Пульмткорта та інших медичних засобів. Лікар може надати вам рекомендації щодо застосування препарату в домашніх умовах, враховуючи ваш стан здоров'я та індивідуальні особливості. Будьте обережні і не використовуйте медичні засоби без консультації з фахівцем.
Чи можна потрапити у залежність від Беродуала Н? Застосовую його протягом 3-х років по 8 вдихів на добу. тобто через кожні 3 години, навіть уночі.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Препарат Беродуал не викликає залежність, але це серйозний препарат, який можна використовувати тільки за призначенням лікаря і суворо дотримуватися вказаних лікарем дозування та способу прийому.
При кожному ГРВІ (на будь-які соплі) на 2 день вночі несправжній круп, буває без температури. Без кашлю. Знімаємо напад пульмікортом. Чи можна не чекаючи нападу за перших ознак ГРВІ на ніч робити інгаляції? Щоб уночі не чергувати біля ліжка? Хлопчику 5 років, то вже майже рік із крупами живемо.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Пульмікорт, один з гкс препаратів, хоча тривала терапія не має таких побічних дій як при інших глюкокортикоїдах, проте це серйозний препарат, який не можна використовувати не за призначенням лікаря і не за протоколами, не за призначеним конкретним лікуванням, це неправильно і небезпечно . Як підтримуюча терапія (не в період загострення) його можна використовувати при бронхіальній астмі потребує терапії гкс і при ХОЗЛ (хронічна обструктивна хвороба легень), при помилковій крупі його використовують вже при появі симптомів саме стенозуючого ларинготрахеїту (той самий діагноз), при симптомах немає показань для використання. Ні, без консультації та рекомендації педіатра, що лікує, не можна самостійно використовувати цей препарат при симптомах ГРВІ (це не за протоколом і вважається самолікуванням). Проконсультуйтеся з педіатром щодо вашого питання.
Чи можна використовувати пульмокорт турбухалер у небулайзері??
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Доброго дня, Ольго. Препарати для небулайзера виписує тільки ваш лікар. Дякую за звернення.
Чи потрібно пульмікорт для інгаляції розбавляти фіз розчином? У якій пропорції?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Це Вам може підказати тільки лікар, який призначив подібне лікування, ми не маємо права коригувати фармакологічне або будь-яке інше лікування, що було призначено лікарем.
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

З якого віку можна робити інгаляції дітям
З якого віку можна робити інгаляції дітям
Для підвищення ефективності лікарської терапії, застосовуваної в ході лікування простудних захворювань у дітей, лікарі рекомендують в обов'язковому порядку комбінувати її з фізіотерапевтичними процедурами. Найчастіше педіатри призначають інгаляційні процедури з використанням спеціального інгалятора - небулайзера.
25.10.2018
Детальніше
Заклало вуха при нежиті - що робити?
Заклало вуха при нежиті - що робити?
Більшість із нас з настанням холодів зустрічається з такою поширеною проблемою як закладеність вух при нежиті. Кожен, хто стикається з проблемою, коли заклало вуха від нежиті, задається питанням: як боротися з неприємними відчуттями і як лікувати недугу дітям і дорослим?
11.09.2019
Детальніше
Що заливати в інгалятор
Що заливати в інгалятор
Одним з найпопулярніших способів лікувати бронхолегеневі захворювання і захворювання носоглотки є інгаляція. Препарати і схему лікування інгаляторами призначає лікуючий лікар, але є загальні показання препаратів до застосування при кожному окремому захворюванні.
07.11.2018
Детальніше
Як продезинфікувати інгалятор
Як продезинфікувати інгалятор
Практично після кожного використання інгалятор необхідно мити від залишків препаратів, особливо якщо вони можуть залишати осад. Правильних догляд за приладом збільшує його ресурс і запобігає засмічення повітропровідних трубок.
02.11.2018
Детальніше
Розгорнути