Заклало вуха при нежиті - що робити?

Дата публикации: 11.09.2019
Дата обновления: 02.04.2023
Содержание:
Багато хто з нас із настанням холодів зустрічається з такою поширеною проблемою як закладеність вух при нежиті. Кожен, хто стикається з проблемою, коли заклало вуха від нежитю, ставить питання: як боротися з неприємними відчуттями і як лікувати недугу дітям і дорослим? Коли виникає питання: «що робити, коли заклало вухо від нежиті?», як правило, ми шукаємо медикаментозні препарати, які зможуть допомогти у лікуванні. Якщо вушний біль сильний, не варто відкладати візит до лікаря, адже нерідко трапляються випадки, коли хворому потрібна невідкладна медикаментозна допомога. Якщо ми хочемо розібратися з тим, що робити, якщо заклало вухо при нежиті, спочатку давайте розглянемо, звідки береться закладеність вуха.

Які причини закладеності вух при нежиті?

Наша слухова система складається із зовнішнього вуха, внутрішнього вуха, середнього вуха. Барабанна перетинка відокремлює зовнішнє від середнього вуха, а євстахієва труба – сполучний орган між носоглоткою та середнім вухом. У носових ходах і пазухах може розвинутись запалення і, як результат, уражається євстахієва труба, стінки якої звужуватимуться, що і призведе до відчуття закладеності вуха. При ненадання своєчасного лікування таке запалення може призвести до втрати слуху: залежно від своєчасно розпочатого лікування частковою або повною втратою.

Методи лікування

У разі, коли закладає вухо при нежиті, можна застосувати народні способи лікування: промити теплим концентрованим сольовим розчином носові ходи (бажано при цьому використовувати морську сіль), протягом 15-20 хвилин робити спеціальний масаж носа та вух, приділяючи особливу увагу вушним раковинам та крил носа, зробити спиртовий компрес для вуха - прикласти до хворого вуха шматочок марлі або м'якої тканини, складені в 3-4 шари, просочені теплим (підігрітим до помірної температури) розчином спирту та води або спиртової настойки. Але самолікування краще не проводити, якщо вуха при нежиті заклало у дітей, незалежно від їх віку.
Якщо такі засоби та прийоми вам не допомагають, у вас все ще закладені вуха при нежиті, рекомендуємо звернутися до лікувального закладу невідкладно. Після консультації отоларинголога рекомендується розпочинати прийом медикаментів. Насамперед, це застосування спеціальних спреїв для вуха, в наш час в аптеках надана величезна кількість їх видів. Основний спектр їх дії - усунення хвороботворних бактерій, тим самим ви зможете прибрати хворобливу набряклість у вусі. У ніс зазвичай закопують судинозвужуючі краплі. Вони знімуть набряк у носових коліях і носових пазухах, внаслідок чого покращиться прохідність у євстахієвій трубі, і як результат знизиться тиск на неї. Іноді для полегшення больового синдрому лікарі рекомендують пацієнтам використовувати приготовані розчини, в основі яких лежить морська вода (розчинена морська сіль, яку можна придбати в аптеках або спеціалізованих магазинах побутової хімії), а також фітосвічки.
Для комплексного лікування, лікарі рекомендують разом із застосуванням лікарських препаратів використовувати інгалятори. Інгалятори застосовують при лікуванні всіх респіраторних захворювань у дітей та дорослих. Застосовуючи інгалятори , ви зможете в досить короткі терміни позбутися цієї недуги та її симптомів. Для дітей лікування застудних захворювань за допомогою інгалятора можна перетворити на захоплюючу гру, тому що випускають інгалятори різних форм. Використовуючи інгалятор, ви вдихатимете суміш ефірних масел, пари, які сприятливо впливатимуть на процес лікування захворювання.


Коментарі до статті
Доброго дня, якщо ідуть зранку зелені соплі, в день стають білі віддає на вуха, ніби трохи закладає вуха, чи потрібно вживати антибіотик?
Добрий день ! Потрібна очна консультація Вашого лікаря .
Добридень. У мене заклало обидва вуха, ліве трохи болить. До лікаря я піти не можу, бо в мене корона, лори додому не ходять. Що робити у цьому випадку?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Ватка з борним спиртом у вухо на ніч,прогріє. Мазь Тридерм менірадив вушний ,коли боліло і текло, я на сірник намотала ватку,намастила її маззю і промзала в кінець, але у кожне новою. Тюбіка хватить на рік по потребі ,і вам і котові і псові. Прогріти вухо якщо є електрична грілка, ходити в шапці все і спати також , щоб не сильно перегріваоа, і не зимно, натуральне щось , чи косинка, є ще варіант, продається а аптеці в шні льняні вовкові воронки або трубочки, які потрібно вставити у вухо, зверху має хтось пильнувати процес горіння,шкіру закрити шиї ,волосся,лиця чимось,щоб іскра не попекоа, коли терпимо,до фітіоя з фольги най горить,воно прогріє за один раз,лікує сильні отити, і витягне гніц,сіру, пробки в фольгу заодно, потім друге вухо, потім голову хустиною чи гапуою вдіти ,не ходити з голою головою на морозі, зимою чи в хаті . Є ще таблетки антибіотики АМОКСИЛ , мені вони краще йдуть ніж бісептол, але купляти дві упаковки і хоча фуцис у піхву потім від грибку,бо вбиває мікрофлору вагінальну, а так попийте киівру для кишківника. Саме амоксил легше переноситься на кишківника і шлунок,і поборе і отит і тонзиліт. Читала народні методи примочки спирту біля вуха робити,певно прив"язувати ,не працтикуваоа, але якщо сильний отит,то антибіотик обов'язково і решта пробуйте, мазь 200 грн приблизно, але вона того варта просто антибіотик теж треба
Вітаю! Мене звати Анна! Тиждень тому я застудилася і при застуді заклало вухо! Внаслідок чого це могло статися? Цьому може супроводжувати нежить?
Добридень. При простудних захворюваннях можливе запалення середнього вуха – отит. При ньому відзначається почуття закладеності та часткове тимчасове погіршення слуху. Лікування не є складним, використовують протизапальні препарати у краплях, прогрівання, можливе підключення фізіотерапії. Але необхідно обов'язково проконсультуватися у ЛОР з лабораторною та інструментальною діагностикою, щоб вчасно призначити лікування і не запустити процес до гнійного запалення. Дякую за звернення.
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

З якого віку можна робити інгаляції дітям
З якого віку можна робити інгаляції дітям
Для підвищення ефективності лікарської терапії, застосовуваної в ході лікування простудних захворювань у дітей, лікарі рекомендують в обов'язковому порядку комбінувати її з фізіотерапевтичними процедурами. Найчастіше педіатри призначають інгаляційні процедури з використанням спеціального інгалятора - небулайзера.
25.10.2018
Детальніше
Пульмикорт для інгаляцій - наскільки ефективно засіб?
Пульмикорт для інгаляцій - наскільки ефективно засіб?
Терапія бронхіальної астми вимагає застосування глюкокортикостероїдів, одним з яких є будесонід, який надає протиалергічну, імунодепресивну, протизапальну дію. Існують різні препарати, що містять будесонид: Будекорт, Тафен ® назаль, Бенакорт, Пульмикорт Турбухалер, Пульмикорт.
20.01.2020
Детальніше
Що заливати в інгалятор
Що заливати в інгалятор
Одним з найпопулярніших способів лікувати бронхолегеневі захворювання і захворювання носоглотки є інгаляція. Препарати і схему лікування інгаляторами призначає лікуючий лікар, але є загальні показання препаратів до застосування при кожному окремому захворюванні.
07.11.2018
Детальніше
Як продезинфікувати інгалятор
Як продезинфікувати інгалятор
Практично після кожного використання інгалятор необхідно мити від залишків препаратів, особливо якщо вони можуть залишати осад. Правильних догляд за приладом збільшує його ресурс і запобігає засмічення повітропровідних трубок.
02.11.2018
Детальніше
Розгорнути