Інноваційний пластиковий гіпс

Дата публикации: 12.06.2019
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Активний спосіб життя часто може стати причиною травм. У кого ніколи не було синців, ударів і переломів? У першу чергу при переломі потрібно іммобилизувати пошкоджену частину тіла. Для цього раніше використовували класичний гіпс. Але технології не стоять на місці та на заміну всім знайомому гіпсу травматологи все частіше почали використовувати інноваційний пластиковий гіпс. Цей спосіб відрізняється високою легкістю конструкції та надійною фіксацією ділянки тіла на місці перелому. Травматологи стверджують, що застосування полімерного гіпсу набагато спрощує життя людини з травмою, оскільки фіксуюча конструкція не кришиться, не б'ється, не розмокає при контакті з водою під час здійснення гігієнічних процедур.
Завдяки цій статті ви дізнаєтеся:
1. Особливості пластикового гіпсу. (#yak1)
2. Відмінності інноваційного гіпсу від класичного. (#yak2)
3. Вибір і придбання. (#yak3)
 

Особливості пластикового гіпсу

Людей цікавить, що таке пластиковий гіпс? Як кажуть травматологи, пластиковий гіпс - матеріал нового покоління, що представляє собою іммобілізірующую бинт, просочений полімерним складом. Застосування даного виду медичної продукції досить широко, оскільки полімерний гіпс якісно справляється з функцією знерухомлення не тільки руки або ноги, але надійно фіксує ліктьовий, колінний, гомілковостопний суглоби, гомілку, стопу та інші важкодоступні місця для гіпсування класичним методом. Пластиковий гіпс це альтернатива класичної гіпсової маси, яку використовують з метою знерухомити травмовану або переламану частина тіла на тривалий термін. Виробники випускають інноваційний гіпс вже в мотках, просочених спеціальним полімерним розчином.

Напівжорсткий бинт Softcast ™ Софткаст 3M арт. 82103 (7,6 см х 3,6 м)

Відмінності інноваційного гіпсу від класичного

Пацієнтам із переломами пропонують вибір під час іммобілізації пошкодженої ділянки тіла - звичайний гіпс або пластиковий. Важливо знати, що таке полімерний гіпс і його основні переваги від класичного варіанта. Травматологи стверджують, що полімерний гіпс:
  • забезпечує надійну фіксацію травмованого ділянки тіла;
  • має в 2-3 рази меншу масу, ніж класичний варіант, що значно полегшує життя пацієнта;
  • не деформується при контакті з водою;
  • має структуру, добре проникну для рентгенівських променів, що дозволяє відстежувати регенеративні процеси кісткової тканини в динаміці;
  • економічніший, оскільки через міцності матеріалу потрібно менше шарів для забезпечення надійної фіксації.
Список, чим краще пластиковий гіпс від класичного, дозволяє прийти до висновку, що життя з полімерної пов'язкою набагато простіше. На ринку медичної продукції представлено два види полімерного гіпсу: жорсткий і напівтвердий. Перший вид застосовується для повної іммобілізації травмованої частини тіла. Другий вид полімерного гіпсу - еластична пов'язка, що забезпечує обмеження в русі під час розтягування зв'язкового апарату.
На питання, що краще пластиковий гіпс або звичайний, фахівці стверджують - полімерний. Економічність витрати, простота в застосуванні, легкість конструкції - це все про бинти, просочені полімерним складом.

Вибір і придбання

Полімерний гіпс представлений в розмірних і колірних варіаціях. Ширину гіпсу рекомендує травматолог. Особливістю полімерного гіпсу є вибір кольору, що актуально для дітей. Кольорова фіксує конструкція здатна трохи поліпшити емоційний стан дитини та відвернути його увагу від травми. Купити пластиковий гіпс не складе труднощів в інтернет-магазині.
 


Коментарі до статті
Перелом плюсневой кістки стопи, який гіпс порадьте. Як придбати
Добрий день ! /ua/cat_188.htm Пластиковий гіпс
Перелом головки плечової кістки правого плечового суглоба, який гіпс Ви порадите? Як придбати?
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Як користуватися пластиковим гіпсом
Як користуватися пластиковим гіпсом
Пластиковий гіпс - інноваційний винахід, який дозволяє значно полегшити період реабілітації після перелому. У чому полягають його особливості та як правильно користуватися виробом?
12.06.2019
Детальніше
Розгорнути