Як користуватися пластиковим гіпсом

Дата публикации: 12.06.2019
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Із чим у вас асоціюється перелом? Громіздка конструкція з бинтів і гіпсової маси, яка надає дискомфорт? Тепер про це можна забути, оскільки розроблений і впроваджений в практичне застосування пластиковий гіпс . Полімерний гіпс - синтетичний бинт, просочений спеціальним полімерним складом. Особлива структура пластикового гіпсу забезпечує легкість і міцність фіксує конструкції.
 
Завдяки цій статті ви дізнаєтеся про такі особливості використання пластикового гіпсу:
 

Правила застосування

Як користуватися пластиковим гіпсом? Варто уточнити, що травми - це не місце для самолікування. Рекомендувати вид полімерного гіпсу - прерогатива лікаря. Налагоджувати гіпс повинен дипломований травматолог із урахуванням особливостей травми.
Перш ніж ознайомитися з інформацією, як накласти пластиковий полімерний гіпс, потрібно дізнатися видові варіації даного типу фіксуючих виробів медичного призначення. На ринку товарів медичного характеру представлені два види пластикового гіпсу: жорсткий і напівтвердий. Перший вид застосовується для повної іммобілізації травмованого ділянки тіла. Другий вид обмежує рух, але не виключає його повністю. У медичній практиці, найчастіше, комбінують ці два види полімерного гіпсу для отримання необхідного рівня фіксації. Жорсткий бинт Scotchcast ™ 3M арт. 82003 (7,6 см х 3,6 м)

Установка пластикового гіпсу

Як встановити пластиковий гіпс? Для даної маніпуляції лікаря знадобиться полімерний гіпс, підкладка під гіпс, гумові рукавички і тепла вода. Підкладка під гіпс (трикотажний панчоху або рулонний вата) створює бар'єр між шкірою та гіпсом, що захищає шкірні покриви від попадання вологи.
Щоб поставити пластиковий гіпс, потрібно дотримуватися поетапної технології установки:
  • надіньте рукавички і розкрийте упаковку з підкладкою під гіпс. Встановіть підкладку на місці перелому;
  • підготуйте ємність із чистою водою кімнатної температури. Розкрийте пакет із полімерним гіпсом. Рулон потрібно опустити повністю в ємність з водою. Не випускаючи з руки, стисніть його пару раз для кращого контакту з водою. Гіпс готовий до використання;
  • накладати гіпс потрібно спіральними рухами, трохи нашаровуючись на попередній шар 1/3 ширини стрічки.
Остаточна фіксація настане через 3-5 хвилин. У цей час ще можна змоделювати конструкцію.

Видалення полімерного гіпсу

Як зняти пластиковий гіпс? Ще раз нагадаємо, що займатися установкою та зняттям гіпсу повинен травматолог у стаціонарних умовах. Зняти полімерний гіпс трохи складніше, ніж звичайний. Так, як конструкція з полімерного гіпсу має високий рівень міцності, що не розмокає та не кришиться, то для зняття потрібно спеціальна осциляторний пила. Перш за все, лікар коротко пояснює пацієнту, як знімається полімерний гіпс, щоб під час маніпуляції пацієнт не панікував. Головне в процедурі - розріз гіпсу за допомогою пилки. Травматолог демонструє пацієнтові, що пила не зашкодить його тіло. Після розрізу гіпс розводять у дві сторони, а підкладка під гіпс розрізається ножицями. Після цього частина тіла легко звільняється від фіксуючої конструкції.
 


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Інноваційний пластиковий гіпс
Інноваційний пластиковий гіпс
Усе частіше травматологи вдаються до використання пластикового гіпсу. У чому ж переваги та особливості цього типу реабілітаційних виробів?
12.06.2019
Детальніше
Розгорнути