Скільки носити кінезіо тейп

Дата публикации: 10.06.2019
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Як відомо, від травм ніхто не застрахований. Сучасна медицина не стоїть на місці і з кожним роком представляє нові методи терапії ударів, вивихів, гематом, розривів та інших травматичних ушкоджень тіла. Одним з нових революційних методів профілактики і терапії травм є кінезіотейпірованіе із застосуванням спеціальних еластичних пластирів. Кінезіотейпи - стрічки на липкій основі, які надають фіксуючу та підтримуючу дію на шкіру, м'язи, фасції, зв'язки та сухожилля в області пошкодження. Тейпи знижують шанс травматизації під час фізичних вправ.
 
У цій статті ви дізнаєтеся, про такі характеристики кінезіо тейпів як:

Терапевтичний ефект

Кінезіологічні тейп 7,5 см x 5 м бежевий Nasara

Скільки носити кінезіо тейп, щоб відчути ефект від терапії? Еластичні пластирі застосовують для зменшення больових відчуттів у області пошкодження, коректного розподілу навантаження, зниження набряклості та поліпшення кровообігу. Дія еластичної стрічки стимулює природні регенеративні процеси, що прискорює період відновлення м'язової та сполучної тканини.
Використання кінезіотейпа повинен призначити дипломований фахівець. Він пояснить, який вид тейпа потрібен у вашій клінічній ситуації, як вибрати пластир і скільки можна носити кінезіо тейпи. Як правило, кінезіотейпування застосовується в комплексі з лікарськими препаратами та лікувальною фізкультурою. Кожен медичний випадок індивідуальний і вимагає особливого підходу, тому не займайтеся самолікуванням.

Час застосування

Частим питанням є, скільки ж носять кінезіо тейп? Час експлуатації безпосередньо залежить від місця та цілі застосування. Існує кілька рекомендацій щодо терміну експлуатації кіензіо тейпів:
  • тейпи на область шиї не варто використовувати більше 8-10 годин;
  • для отримання знеболюючого ефекту мінімальний термін носіння кінезіо тейпа - 4 доби (безперервно);
  • щоб полегшити біль в суглобах, варто носити тейп 6-7 днів.
Для профілактики травматизації під час виконання спортивних вправ потрібно наклеювати пластир за 40-45 хвилин до початку активної фізичної діяльності.
Важливо зауважити, що липка стрічка призначена для одноразового використання.


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Кінезіо тейп: як це працює
Кінезіо тейп: як це працює
Кінезіотейпування є ефективним способом зняти напругу м'язів і усунути больові відчуття. У чому ж особливість цього методу та як працюють кінезіо тейпи?
10.06.2019
Детальніше
Кінеза тейпи для суглобів
Кінеза тейпи для суглобів
Пластир кінезіотейпи при болях в суглобах використовуються для зняття больового синдрому, фіксації ураженого суглоба і запобігання посилення травми, а також для прискорення відновного періоду.
15.01.2018
Детальніше
Види кінеза тейпов: які бувають
Види кінеза тейпов: які бувають
Залежно від характеристик різні кінезіотейпи мають особливості застосування.
15.01.2018
Детальніше
Кому показані кінезіо тейпи
Кому показані кінезіо тейпи
Кінезіотейпірованіе - ефективний спосіб зняти м'язову напругу та значно зменшити больові відчуття в суглобах. Кому кінезіо тейпи показані насамперед?
10.06.2019
Детальніше
Розгорнути