Попереково-крижовий радикуліт: симптоми і лікування

Дата публикации: 22.12.2017
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:
Попереково - крижовий радикуліт - часто зустрічається захворювання у людей у віковій групі 35-50 років і старше. При ньому відбувається запалення і здавлювання корінців нервових закінчень хребта в поперековому відділі, що і провокує гостру або тягне біль внизу спини.

Причини попереково - крижового радикуліту Пояснично-крестцовый корсет

• Травми нижнього відділу хребетного стовпа.
• Неправильна постава сколіоз, остеохондроз.
• Дегенеративно - дистрофічні процеси і деформація дисків.
• Ускладнення інфекційних або вірусних хвороб.
• Важкі фізичні навантаження.

Основні ознаки попереково - крижового радикуліту

Частішають тягнуть і гострі болі в нижній частині спини, можуть свідчити про стисненні корінців спинного мозку і наявності явних симптомів люмбаго. При різких поворотах можуть бути прострільну болю з віддачею в сідничний м'яз або ногу. Погіршення сгибательно - розгинальні функції хребетного стовпа, з подальшим спазмуванням нижнього відділу хребта.

Перші симптоми попереково - крижового радикуліту

Больові відчуття мають локалізацію в нижній частині попереку тягне і «прострільну» виду з загостренням при різких рухах, переохолодженні, підйомі тяжкості, стрімкому повороті і т.д. При вірусних хворобах, кашлі, чханні можливе збільшення інтенсивності болю через напругу м'язів черевного преса. Можливі порушення рухової активності при поворотах і нахилах корпусу, згинанні пальців на ногах і руках.
Корсет поясничного отдела Ефективне лікування попереково - крижового радикуліту
Лікарі рекомендують постільний режим з ліквідацією запалення і компресійного впливу на поперековий відділ хребта. Можна застосовувати протизапальні, знеболюючі, міорелаксуючих фармакологічні засоби (мазі, креми, гелі). Ефективне застосування прогрівання, голковколювання, електрофорезу, магнітотерапії. Іммобілізація поперекової опори за допомогою корсета - ефективний захід, яка знімає біль, розвантажує поперек. Так допомагають фізіотерапевтичні процедури з витяжкою м'язів спини.
Вправи при попереково - крижовому радикуліті
Для відновлення поперекового відділу слід виконувати спеціальну гімнастику для витягнення і подовження ущемлених хребців. Вправи для зняття спазму лежачи на спині; в положенні лежачи на спині з поворотами ніг; комплексні для витягнення і розслаблення спини.


Коментарі до статті
Болить внизу жота і поперек.Але біль мігрує вліво як мурашки лазять.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Доброго дня. За описом схоже на больовий синдром та парастезії через наявність протрузії чи грижі в поперековому відділі хребта. Зверністься будь ласка до лікаря невролога чи спінального нейрохірурга для повноцінної діагностики, швидше за все потрібно буде зробити МРТ діагностику вказаного відділу хребта.
Болить нога на 95%,
А поперек на 5%
Були сильні переохолодження ніг, перегрузки спини, але болить тільки нога внизу
Доброго дня. Переохолодження може спровокувати запальний процес у суглобі. Дискомфорт після перенавантаження спини здебільшого відчувається у поперековому відділі, тому що на нього припадає левова частка загального навантаження спини. На рахунок болі в нозі слід звернутися до травматолога, щоб зняти можоивий запальний процес. На рахунок спини, до невропатолога, можливо слід буде зробити МРТ-діагностику поперекового відділу хребта, щоб виключити наявність протрузії чи грижі міжхребцевих дисків. Прямим показанням до МРТ-діагностики є біль, що віддає в ногу, порушення чутливості чи відчуття слабкості в нозі. Ці симптоми часто плутають з невропатією сідничного нерва. Але не слід ризикувати, та вірити в подібний діагноз без повноцінної діагностики. Дякуємо за звернення.
тупий біль у куприці оніміння хребет хрестового відділу боллі то проходять то з'являються
Добридень. Рекомендуємо Вам звернутися за консультацією до лікаря для встановлення Вашого діагнозу.
1 а чим краще LTG-305 від LT-300 2 ви пропонуєте тільки ті препарати які допомагають тимчасово зняти біль або злегка його зменшити, а як взагалі вилікувати цей безглуздий попереково-крижовий біль, який не дає нормально жити, так щоб раз і назавжди.
Добридень! LT-305 - покращена модель: вона виконана з більш еластичного матеріалу, простіше надівається, більш комфортна в носінні (особливо для тих, хто більшу частину часу проводить сидячи) і відрізняється вужчою передньою частиною. Що стосується лікування попереково-крижового болю, то відповідь на це питання може дати лише кваліфікований лікар-ортопед після особистої консультації та огляду. Однак скоригувати хворобу можна за допомогою ортопедичних виробів – вони чудово справляються зі своїм призначенням, знімають біль та дають більше можливостей для повноцінного активного життя.
Доброго дня, Андрію! Вам підійде будь-який корсет з напівжорсткою фіксацією на 4 ребра жорсткості. За якістю модель LUMBITRON ELITE LTG-305 Orliman (med-magazin.ua/item_n2816.htm) одна з найкращих.
Який корсет можна використовувати для зняття навантаження та фіксації при дисковій грижі у верхній частині поперекового відділу?
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Протрузія хребетних дисків: симптоми і лікування
Протрузія хребетних дисків: симптоми і лікування
Протрузія - це початкова стадія міжхребцевої грижі, коли відбувається випинання стінки диска без розриву його оболонки. Може протікати без вираженого больового синдрому, якщо немає обмеження нервових корінців. Своєчасне лікування протрузії дозволить уникнути формування міжхребцевої грижі і хірургічного втручання.
07.11.2017
Детальніше
Показання для носіння корсета для попереку
Показання для носіння корсета для попереку
Розвантажити нижню область хребта при травматичних ураженнях, у момент загострення захворювань допоможе корсет для попереку. Таке ортопедичне пристосування є невід'ємним, а іноді і найбільш ефективним елементом лікування.
11.05.2017
Детальніше
Біль у спині між лопатками - що робити?
Біль у спині між лопатками - що робити?
Біль - це сигнал нашого організму про те, що щось йде не так, і потрібно йому допомогти впоратися з цим станом. Болі у верхній частині спини між лопатками, на жаль, дуже поширені останнім часом не тільки у літніх людей, а й у молоді.
07.10.2019
Детальніше
Ортопедичний корсет - показання до застосування
Ортопедичний корсет - показання до застосування
Купуючи ортопедичні корсети, потрібно враховувати, для якої ділянки призначене виріб і ступінь фіксації.
14.12.2016
Детальніше
Розгорнути