Показання для носіння корсета для попереку

Дата публикации: 11.05.2017
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Розвантажити нижню область хребта при травматичних ураженнях, у момент загострення захворювань допоможе корсет для попереку. Таке ортопедичне пристосування є невід'ємним, а іноді і найбільш ефективним елементом лікування. Корсети знайшли широке застосування в різних областях медицини, хірургії, нейрохірургії, травматології для забезпечення профілактично-лікувальних заходів при патології хребта та прилеглих до нього м'язів і тканин. Вироби розрізняються призначенням, конструкцією, ступенем жорсткості, наявністю додаткових елементів, тому необхідність застосування та тип пристосування призначає лікар. Тільки фахівець визначає, як носити корсет для попереку – режим і тривалість застосування.

Коли корисний корсет для поперекового відділу?

Дані ортопедичні пристосування захищають від травмування хребетний стовп при спортивних тренуваннях. Їх рекомендують надягати людям, чия робота пов'язана з фізичною працею, коли належить підйом і перенесення важких речей. Навіть тим, хто не займається важкою роботою, часто знайомі такі проблеми, як розтягування, тріщини, грижі, защемлення нервів або остеохондроз. Поперекові ортопедичні пояси в цих випадках допомагають надійно зафіксувати спину, захищаючи хвору область від різких рухів, викликають болі і посилення станів.

Ефекти, які забезпечують поперекові корсети

Правильно підібране ортопедичне виріб для попереку розвантажує проблемні області за рахунок хорошої фіксації і підтримки хребта. Компресія, що забезпечується міцним еластичним матеріалом, і спеціальні підтримуючі жорсткі вставки сприяють підвищенню м'язового тонусу та стабілізації хребта. За рахунок такої особливості конструкції знижується тиск, попереджається зміщення міжхребцевих дисків (спондилолістез), дегенеративні зміни, деформації хребців. Завдяки носіння даних пристосувань забезпечуються:
• фіксація, підтримка поперекової області;
• розвантаження м'язів;
• недопущення зсувів пошкоджених хребців;
• часткове обмеження рухливості в післяопераційний, посттравматичний період;
• нормалізація кровообігу у постраждалих тканинах;
• попередження, полегшення стану при грижах міжхребцевих дисків.
• розвантаження поперекової області при тривалому перебуванні в статичній позі, важкій фізичній роботі.

Основні види ортопедичних моделей для попереку

За ступенем жорсткості виділяють наступні типи:
1. М'які еластичні моделі без підсилюють деталей забезпечують фіксацію і допомагають усунути болі. У деяких пристроях в області крижів передбачена масажна вставка, у поєднанні з компресійною в'язкої забезпечує зниження гіпертонусу м'язів, випрямлення поперекового лордозу та зменшення нахилу тазу вперед.
2. Напівжорсткі моделі оснащуються жорсткими ребрами з пластику або металу. Вони підтримують у фізіологічному положенні хребетний стовп, попереджають перенапруження і сприяють лікуванню захворювань в поперековому відділі.
3. Жорсткі лікувальні моделі з потужними ребрами для іммобілізації пошкодженої ділянки, що не допускають додаткове травмування. Вони допомагають зняти навантаження з проблемної області, зменшують тиск на позвонковые диски, перешкоджають здавлення нервових закінчень і кровоносних судин.
4. Зігріваючі моделі – бувають з жорсткими деталями або без них, внутрішня поверхня з покриттям з овечої, собачої, верблюжої або іншої натуральної вовни. Це допомагає поліпшити кровообіг, зменшити больовий синдром.
М'яко-еластичні корсети
Такі моделі використовуються для профілактики травм. Вони знижують больові відчуття, викликані частими ушкодженнями у спортсменів, які захищають від нових травм. Еластичні поперекові моделі допомагають при:
- дисбаланс (постуральному, м'язовому);
- пошкодження зв'язок хребта;
- реабілітації після дискектомії;
- запаленнях крижово-клубового зчленування;
- легкої структурної недостатності хребта;
- спондильозі, остеоартриті.
Напівжорсткі корсети
Напівжорсткі моделі рекомендують при больовому синдромі, пов'язаному з остеохондрозом. Їх надягають при важкій роботі і тривалому статичному положенні тіла (водії та ін). Вони зупинять прогресування дорсопатий. Основними показаннями є:
- міжхребцеві грижі (одиночні, множинні) до 1 см;
- протрузія хребетних дисків;
- нестабільність у крижово-поперековій області;
- радикуліт;
- неврологічні патології;
- пошкодження тіл хребців;
- спондилоартроз, остеохондроз.
Напівжорсткий корсет призначається на заключній стадії реабілітації.
Жорсткі корсети
Моделі жорсткого типу використовуються за особливими показниками. Надійна фіксація і обмеження рухів потрібно після операцій, травм, при виражених деформаціях – для їх виправлення. Доведена ефективність при:
- множинних грижах міжхребцевих дисків більш 1см в діаметрі;
- компресійних переломах хребців;
- остеохондрозі з вертебральным, корінцевим синдромом;
- яскраво проявляється нестабільності в нижньому відділі.
Зігріваючі корсети
Призначення зігріваючих моделей не стільки підтримка хребетного стовпа, скільки лікування і поліпшення стану при остеохондрозі, ревматизмі, радикуліті, а також різних нервово-запальних процесах. Лікувальний ефект виявляється за рахунок припливу крові до хворої області. Вони прогрівають внутрішні органи, зокрема допомагають роботі нирок. Особливо актуально їх застосування в холодну пору року, запобігають переохолодження у людей, що працюють на відкритому повітрі і протягах (будівельники, продавці та ін). Зігріваючі пристосування зменшують больовий синдром, викликаний неврологічними вертеброгенними захворюваннями (ішіасі, радикуліт).
Як вибрати?
Визначтеся, який тип моделі вам необхідний – ступінь жорсткості, фіксуючі елементи, вставки (масажні та зігріваючі), кількість ребер жорсткості і висота виробу. Для цього проконсультуйтеся з лікарем. Важливий критерій – розмір. У кожного виробника своя розмірна сітка, тому дивіться на упаковці, щоб не помилятися і дізнатися які необхідно зняти мірки. Зверніть увагу, з якого матеріалу виготовлена модель. Він повинен бути повітропроникним, гіпоалергенним, без грубих швів, здатних натерти при носінні. Якщо є можливість, не полінуйтеся приїхати в магазин, а не замовляти через інтернет, оскільки медичні вироби не підлягають поверненню і обміну. Так ви будете впевнені, що виріб комфортно, надає гарний облягання і підтримку поперекового відділу.
 


Коментарі до статті
Добридень! Який корсет краще підійде чоловікові з такими проблемами: остеохондроз м/п дисків поперекового відділу з нерівномірними циркулярними протрузіями дисків. Відносний дегенеративний стеноз спиномозкового каналу в ПДС. Спондіалтрозу. Робота із навантаженням на спину. Заздалегідь дякую
Добрий день ! Розгляньте ці моделі /ua/cat_106.htm/filter=161:5664/
У підлітка 14 років двосторонній спондилоліз ніжок дуги хребця, який корсет допоможе?
Добрий день ! /ua/cat_106.htm/spondylolis/ Призначення до застосування-
Спондилоліз
Добридень! Підкажіть який корсет можна носити чоловікові 31рік протрузія L4 L5 та екструзія L5 S1?
Добрий день ! /ua/cat_106.htm/protruzii/
У мене протрузії 2345 хребців та лівосторонній ішіас, що порадите придбати для підтримки спини та якої марки
Добрий день ! Розгляньте ці моделі /ua/cat_87.htm/protruzii/
Протрузії дисків L1-L2, L4-L5, L5-S1; спондилоартрит, що деформує спондильоз L1-L2, гемангіома тіла хребця L3, підкажіть будь ласка який корсет підбирати?
Добрий день! Розгляньте ці моделі
/ua/cat_106.htm/protruzii/
У мене протрузія пояничного відділу який корсет можна одягати
Добридень! Рекомендуємо напівжорсткий корсет. Можете розглянути /ua/kharkov/item_n13442.htm
Скільки годин на день можна носити корсет?
Добридень. У мене сутула спина (напевно сколіоз початкового ступеня), зріст 186, вага 95, обхват грудей 107-110, травм не було, робота постійно сидяча, протягом дня сильно болить спина, через що я сутулюся ще сильніше. Порадьте, будь ласка, корсет, бажано, щоб його не сильно було видно під одягом, може тілесного або білого кольору і його можна було прати. Я колись купив в аптеці, але коли я його затягую щоб вирівняти спину, передавлюю груди і мені важко дихати через 1-2 години, напевно неправильно вибрав розмір, Як його носити постійно або за розкладом? Дякую
Добрий день ! /ua/cat_172.htm Коректори осанки
Доброго дня, підкажіть які корсети купити при протрузіях дисків, остеохондроз поперечково-крижового відділу хребта і циркулярне випинання диска. Працюю арматурником і плюс дорога займає півтори години в один бік
Добридень! Розгляньте /ua/kharkov/item_n2005.htm
Добридень! Розгляньте напівжорсткі корсети. Хорошим варіантом Корсет поперековий LTG-305 NEW, Orliman.
Який пояс при діагнозі протрузії міжхребців
Добридень! Рекомендується напівжорсткий корсет. Можете розглянути /ua/kharkov/item_n2005.htm
У мене протрущі поперекового відділу який корсет можна одягати
Добридень! /item_n13442.htm
Протрузії дисків L2, L3, L4, L5. Вік 78. При тривалому соянні болю у спині. Який корсет рекомендуєте.
Добридень! Рекомендуємо розглянути /item_n13442.htm
У мене багато років ішіаз у правій нозі.нервопотолог порадив карсет який витягує нижню частину хребта
Протрузії м/х дисків L2-S1 до 5 мм.порадьте,корсет.Дуже болить спина.
Доброго дня. Протрузії таких розмірів уже можуть переходити в екструзії (грижі). Це дуже небезпечно. Для підтримки та розгрузки попереково-крижового відділу використовуються здебільшого корсети з ребрами жорсткості. Про варіанти моделей Вас проконсультують в будь якому ортопедичному салоні, та зроблять заміри одразу. Але перш ніж підбирати корсет, потрібно в обов'язковому порядку порадитися з спеціалістом (нейрохірургом). Дякуємо за звернення.
Біль незначна з правого боку хребта, особливо коли різко піднімаєшся із стільця
Доброго дня. Причина залежить від багатьох факторів. Вік, стать, наявність діагностованих проблем з хребтом (остеохондроз, остеопороз, наявність гриж, протрузій, доброякісних чи злоякісних новоутворень, травми хребта), умови праці, заняття спортом, вагітність, травм грудної клітки, ребер, внутрішніх органів, невралгія. Причиною може бути як один з перелічених факторів чи їх комбінація, так і простий спазм м'язів через неправильну осанку. Для визначення до якого саме спеціаліста Вам варто звернутись потрібно проконсультуватись у терапевта. Дякуємо за звернення.
Чи потрібно носити корсет і який після операції з видалення грижі
Добридень! Так, треба носити корсет. За призначенням зверніться до лікаря
Добридень. Підкажіть, будь ласка, видалення якої саме грижі у Вас було?
Добридень ! Чи допоможе корсет при поперековому лордозі?
Добридень! Так, допоможе. Дякую за звернення!
Добридень. Радимо звернутися за детальною консультацією до лікаря.
При виконанні роботи з нахилом через 20-30 хвилин з'являються сильні болі в попереку. Діагноз - усунення дисків.
Добридень! Якщо є можливість бажано звести до мінімуму виконання роботи з нахилом. Нахили вперед, особливо з вантажем, схильні до збільшення навантаження на задній сегмент міжхребцевих дисків, у таких випадках пояс може допомогти тільки якщо він суттєво обмежить можливість нахилятися. Обмежують можливість нахилятися пояси з металевими вставками вздовж хребта, наприклад, корсет попереково-крижовий Л-4М-3 Реабілітімед (/item_n3472.htm). Розмір визначається по колу 10 см нижче за талію. Чотири дюралюмінієві вставки вздовж хребта необхідно вручну вигнути відповідно до фізіологічних вигинів хребта.
Добрий ранок. Підкажіть, що купити при протрузії диска поперековий відділ.
Добридень! Вам потрібен напівжорсткий поперековий корсет. Можете розглянути /ua/kharkov/item_n2005.htm
Доброго дня, Світлано! При протрузії міжхребцевого диска в поперековому відділі досить напівжорсткого корсета з пластиковими ребрами жорсткості (виробляють із 4 або 6 ребрами жорсткості, найчастіше 4 ребра). Якщо більш зручні напівжорсткі моделі з анатомічно вигнутими металевими ребрами жорсткості, можете зупинитися на таких. Орієнтуйтеся на відчуття комфорту при примірюванні та відповідність корсету Вашим завданням - наприклад, при сидячій офісній роботі в теплому приміщенні краще максимально дихають моделі (наприклад, Orliman LTG-285, Orliman LT-280, Orliman LT-300), на холоді - моделі з більш щільна тканина, важка фізична робота - моделі з подвійною фіксацією.
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Попереково-крижовий радикуліт: симптоми і лікування
Попереково-крижовий радикуліт: симптоми і лікування
Попереково - крижовий радикуліт - часто зустрічається захворювання у людей у віковій групі 35-50 років і старше. При ньому відбувається запалення і здавлювання корінців нервових закінчень хребта в поперековому відділі, що і провокує гостру або тягне біль внизу спини.
22.12.2017
Детальніше
Протрузія хребетних дисків: симптоми і лікування
Протрузія хребетних дисків: симптоми і лікування
Протрузія - це початкова стадія міжхребцевої грижі, коли відбувається випинання стінки диска без розриву його оболонки. Може протікати без вираженого больового синдрому, якщо немає обмеження нервових корінців. Своєчасне лікування протрузії дозволить уникнути формування міжхребцевої грижі і хірургічного втручання.
07.11.2017
Детальніше
Біль у спині між лопатками - що робити?
Біль у спині між лопатками - що робити?
Біль - це сигнал нашого організму про те, що щось йде не так, і потрібно йому допомогти впоратися з цим станом. Болі у верхній частині спини між лопатками, на жаль, дуже поширені останнім часом не тільки у літніх людей, а й у молоді.
07.10.2019
Детальніше
Ортопедичний корсет - показання до застосування
Ортопедичний корсет - показання до застосування
Купуючи ортопедичні корсети, потрібно враховувати, для якої ділянки призначене виріб і ступінь фіксації.
14.12.2016
Детальніше
Розгорнути