Як дотримуватися особистої гігієни в післяопераційний період

Дата публикации: 31.08.2017
Дата обновления: 06.04.2023
Содержание:
Досить часто після різних операцій або захворювань пацієнти стикаються з такою неприємною проблемою, як нетримання сечі. Найчастіше, це тимчасова проблема, яка пройде при повному відновленні нормального тонусу сечового міхура. Іноді відновний період займає дуже багато часу, а людині треба продовжувати працювати, спілкуватися з оточуючими, вести звичний для нього спосіб життя. Саме в цей момент на допомогу пацієнтові приходять спеціальні урологічні прокладки або пелюшки, в разі, коли хворий більшу частину часу проводить в ліжку.
Щоб правильно підібрати гігієнічні вироби, треба відповісти на кілька запитань:

Відмінні риси жіночих урологічних прокладок

Говорячи про прокладки, практично всі відразу ж уявляють собі звичайні прокладки для жіночих критичних днів. Однак вони відрізняються за кількома параметрами:
• Поглинання. Урологічні прокладки забезпечують поглинання значно більшої кількості рідини, ніж прості жіночі прокладки. Якщо при нетриманні сечі використовувати звичайні вироби для критичних днів, то їх доведеться міняти частіше, ніж спеціальні урологічні;
• Тонкі і практично невідчутні прокладки, завдяки своїй формі, що відповідає анатомічній будові тіла, попереджають протікання і забезпечують сухість;
• Добре маскують запахи, які виникають при контакті сечі і бактерій;
• Спеціальні матеріали з антиалергічні властивості запобігають роздратування і запальні процеси на шкірі, що виникають при тривалому контакті з сечею.

Особливості урологічних прокладок для чоловіків Урологические прокладки

В силу будови статевих і сечовивідних органів, використання прокладок для чоловіків має деякі особливості. Для зменшення дискомфортних відчуттів і подолання деякого психологічного бар'єру, прокладки для чоловіків мають особливу будову і абсолютно відрізняються від аналогічної продукції для жінок.
Типи чоловічих прокладок:
• При незначних виділеннях використовуються прокладки прямокутної форми у вигляді кишеньки;
• Для рясних виділень використовуються прокладки V-подібної форми, які повторюють форми білизни.
Для виготовлення прокладок використовуються спеціальні матеріали з протиалергічні властивості. Для посилення ефективності можна використовувати спеціальні утримуючі еластичні штанці.

Поглинання прокладок

Якщо необхідні урологічні прокладки, купити їх можна на сайті med-magazin мережі «Ваше здоров'я», де представлені вироби різні за ступенем поглинання, яка в свою чергу визначається за інтенсивністю неконтрольованого сечовипускання.
Цей показник визначається за кількістю одержуваної сечі на добу і відповідає наступного типу прокладок:
• Крапельна стадія (1-я) - до 50 мл / добу - MINI;
• Легка (2-я) - 50-100 мл / добу - NORMAL;
• Середня (3-я) - 100-200 мл / добу - SUPER;
• Важка (4-я) 200-500 і більше мл / добу - ULTRA SUPER
Така градація за ступенем поглинання існує практично у всіх виробників. Можуть бути невеликі відмінності. Тому при виборі, треба обов'язково звірятися зі спеціальною шкалою на упаковці.
Використання пелюшок для дорослих
Пелюшки для дорослих використовуються для забезпечення сухості під час сну і відпочинку. Особливо вони знадобляться для хворих, які більшу частину часу проводять в ліжку. Бувають декількох розмірів: 40 * 60, 60 * 60, 60 * 90 см. Розмір рекомендується вибирати, орієнтуючись на розмір ліжка і ступінь нетримання. Пелюшки максимального розміру використовуються для лежачих хворих, можливо із зайвою вагою. Пелюшки але деякі марки можуть бути зі спеціальними закріплюють смужками, які не дозволяють їм ковзати і збиратися в грудку. Купити пелюшки різних розмірів і виробників можна в мережі «Ваше здоров'я», де є вироби різних розмірів від провідних зарубіжних і вітчизняних виробників.
Пеленки гигиенические матеріали
Пелюшки і прокладки можуть виготовлятися з різних матеріалів і, відповідно, мають різну ступінь поглинання. Суперабсорбент, вражаючі дії яких засновані на здатності перетворювати рідина в гелеобразную масу. Спеціальний шар з односторонньою пропускає здатністю, забезпечує надходження рідини всередину прокладки або пелюшки і не випускає його назовні. Для поліпшення утримування рідини і хорошою односторонньої пропускної здатності, поверхня може бути виготовлена з сітчастого матеріалу. Усередині прокладки рідина контактує з суперабсорбентом і перетворюється в гель. Іноді в пелюшках в якості абсорбенту використовується розпушена целюлоза, вбирає здатність якої менше ніж у суперабсорбента. Кращим варіантом для прокладок і пелюшок буде комбінація суперабсорбента і целюлози. Зовнішній шар вироби, який стикається з одягом, не пропускає вологу, захищаючи білизна від намокання. Він виготовляється зі спеціальної деревної пульпи. Деякі вироби мають спеціальну розподіляє систему "diamond", яка покращує поглинання, рівномірно розподіляючи рідину по всьому шару абсорбенту.
Де купити
Пелюшки і прокладки можна вибрати і придбати на сайті med-magazin мережі «Ваше здоров'я».
Виробники, чиї вироби представлені на сайті:
- «Білосніжка» (Україна);
- Seni (Польща);
- Abena Arbi (Данія);
- MyCo (Китай);
- Tena (Нідерланди).
Вибираючи прокладки і пелюшки, треба звернути увагу на кількість виробів в упаковці. Якщо вони використовуються постійно, то краще придбати упаковки на 20 або 30 одиниць, якщо використання носить тимчасовий характер або вироби потрібні для тестування, можна обійтися упаковками на 10-20 штук.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Що таке урологічні прокладки
Що таке урологічні прокладки
Багато недуг , які супроводжуються нетриманням сечі , піддаються лікуванню , проте в цілях гігієни в цей період необхідно застосовувати прокладки урологічні .
06.11.2014
Детальніше
Розгорнути