Ремонт кварцової лампи : як визначити поломку ?

Дата публикации: 29.08.2016
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Якщо в минулому столітті синя лампа від мікробів ставилася до медичної техніки і застосовувалися в лікуванні спектра захворювань, то зараз вона стала   домашньої медтехнікою популярної і незамінною в житлових приміщеннях, офісах, дитячих установах. Головна мета, якої досягає якісна кварцова лампа – очищення повітря від вірусів, бактерій, дрібних побутових кліщів і алергенів. Вплив на шкідливі віруси і мікроби відбувається шляхом опромінення УФ променями на молекулярному рівні. Часто під час епідемії грипу або ГРВІ, саме через повітря переноситься інфекція. Важлива очищення повітря шляхом кварцування в громадських місцях: школах, поліклініках, магазинах, дитячих садах, в будь-яких інших приміщеннях, де відбувається скупчення людей. Хоча, лікувальний ефект кварцових ламп незамінний в життя сімей, де є маленька дитина, літні люди, тварини або члени сім'ї, схильні до алергічних захворювань.

Принцип дії кварцової лампи

Лікарі рекомендують використовувати синю лампу від мікробів для знезараження повітря закритого типу. У цьому випадку, лампа використовується в присутності людей, тварин і рослин. Процес очищення повітря ультрафіолетом стає безпечним для здоров'я людини.
Якщо описувати принцип впливу кварцовою лампи на рівні споживача, процес знезараження повітря відбувається так:
1-й Забруднене повітря втягується в прилад за допомогою вентиляторів.
2-й Проходячи через фільтри, відбувається первинне очищення повітря від грубих частинок.
3-й Завдяки ультрафіолетового випромінювання ламп, повітря   знезаражується.
4-й На виході повітря остаточно фільтрується і виганяє з приладу за рахунок вентиляторів.
 
При неефективною очищення повітря неякісної апаратурою або поломки кварцової лампи ризик інфікування організму людини зростає в кілька разів. Пов'язано це з тим, що вірусні захворювання передаються повітряно-крапельним шляхом при теплом або вологому повітрі в непровітреному приміщеннях у присутності великої кількості людей. Ця ситуація є неприпустимою, коли мова йде про лікарські (лікувальних кабінетах) і дитячих установах. Тому, краще заздалегідь озброїтися інформацією, щоб відразу визначити чи правильно працює домашня медтехніка .

Що повинно насторожити

- Змінюється світ або тональність
- Опромінювач не запалювати
- Порушення роботи таймера: порушується запрограмований час роботи
- Лампа мигає
- Почорніння решт лампи
- Зміна температури повітря на виході – відчуття тепла в метровій зоні віддаленості від приладу
- Неприємний запах, можливо, гару
- Підвищення шумового рівня або повна відсутність звуків при роботі приладу.
 

Основні причини поломки:

 

  • Повністю відпрацьований ресурс. У сучасних синіх лампах від мікробів виробники передбачили вбудовані індикатори ресурсності роботи лампи. За умови нормальної роботи обладнання відбувається яскраве світіння. При зміні кольору або переході на іншу тональність, передбачається закінчення терміну ефективної роботи ультрафіолетових ламп. Ресурсний лампи вказана в інструкції з експлуатації. Якщо користувач приблизно пам'ятає, коли лампа вперше була використана і скільки годин вона працює протягом доби, можна легко визначити закінчення строку ресурсної роботи приладу. Це найпоширеніша причина виходу з ладу кварцових ламп. Вирішує проблема заміною старих ламп на нові. При цьому варто віддавати перевагу тільки якісним і потужним лампам від відомих виробників.
  • Продукція медтехніки низької якості, що поставляється на ринок маловідомими виробниками. Найчастіше сервісні центри стикаються з проблемою, коли з ладу виходять лампи не заводського виробництва не пройшли технічне і лабораторне тестування. Ремонту такої рефлектор не підлягає, а його використання в принципі небезпечно для здоров'я людини.
  • Вихід з ладу (засмічення) фільтрів. Гаряче повітря на виході з щілин приладу, зайвий шум або навпаки повна відсутність звуків може бути причиною порушення і виходу з ладу фільтрів, в тому числі вентиляторів. Якщо пристрій лампи не передбачає самостійне обслуговування фільтрів, необхідно періодично звертатися за допомогою в сервісні центри. У разі, коли фільтри вже вийшли з ладу, навіть при видимої справності самого приладу, необхідно повністю відключити лампу і звернутися за допомогу до фахівців. Часто сучасні лампи розроблені з урахуванням можливості самостійної заміни фільтрів в домашніх умовах. Слідуючи вказівкам інструкції, цілком можливо з легкістю замінити комплектуючі.
  • Порушення електроживлення. Запах гару (палених проводів), миготіння або повне відключення приладу може свідчити про порушення електроживлення. Протестувати і знайти несправність можна тільки за допомогою спеціалізованої апаратури. Ремонт в цих випадках обходиться не так дорого, так як не передбачає заміни комплектуючих.
  • Вихід з ладу електроніки. Порушення в роботі таймера, миготіння лампи може свідчити про порушення в системі електронних приладів. У цьому випадку передбачається заміна деталей, які можна придбати у виробника приладу.

 

Як ремонтувати синю лампу від мікробів
 
При найменшій підозрі про несправності домашньої медтехніки, її необхідно відключити від мережі електроживлення. Кварцова лампа не ремонтується будинку. При її несправної роботі необхідно звернутися за допомогою до центрів технічного обслуговування, що спеціалізуються на ремонті медичній техніці або безпосередньо на завод-виробник. У разі, коли немає можливості доставити прилад в ремонтний центр, можливий виклик фахівця додому. Після заміни ламп або окремих комплектуючих організація, яка проводила лагодження, повинна дати гарантійний талон на ту чи іншу деталь. У разі повторної поломки або виходу з ладу безпосередньо ультрафіолетової лампи (задовго до терміну) виконавець повинен безкоштовно і в найкоротші терміни усунути несправність.
 
Правила обережності
 
· При найменшій підозрі про несправності кварцової лампи, її відразу відключають від електромережі.
· Краще не купувати синю лампу від мікробів на ринках або у маловідомих постачальників, що не беруть е себе зобов'язання про заміну в разі несправності приладу.
· Не варто намагатися самостійно полагодити бактерицидну лампу.
· Не рекомендується відкрити приладу, якщо на його роботу виданий гарантійний талон виробника.
· За правилами обережності, неприпустимо залишати дітей одних в кімнаті з працюючим приладом, якщо дитина дотягується до лампи.
· Якщо кварцеватель відноситься до відкритого типу очищення, під час знезараження повітря з будинку виходять люди і тварини.
· Перш ніж застосовувати синю лампу від мікробів, рекомендується отримати консультацію сімейного лікаря. Є ряд захворювань, при яких застосовувати кварцування повітря не корисно.


Коментарі до статті
У червні купили лампу в магазині мед.товарів, використовували приблизно 1,5 місяці раз на 3 дні не більше 30 хвилин, пару днів тому помітила, що синє свічення лампи стало каламутним, як лампа запотіла, але після роботи запах специфічний присутня, вона справна?
Добрий день ! Зверніться в сервісний центр , вони проінформують.
Здрастуйте, чому скло біля бактерицидної лампи, яка вбудована в рециркулятор закритого типу, почорніло? Рециркулятор впав і одна сторона лампи випала з пазика, відразу не помітили і користувалися, це небезпечно?
Добрий день ! Зателефонуйте в сервісний центр.
Сьогодні прийшов поштою СВІТОЧНИК-опромінювач СОУ-1 "СОНЯШКО ЗОО", Лампа ЛЕ-15А - 2шт. Включив його на 30 хвилин, одна з ламп горить нормально, стійко, а в інше світло ніби переливається, не можна сказати, що блимає, але лампою постійно проходить, переливаючись, хвиля світла. Чи це нормально, чи свідчить про дефект лампи і її потрібно відправляти назад?
Лампа буде працювати, а джгут, що світиться і обертається - це вплив магнітного поля на струм в лампі. За цим принципом працюють всі електродвигуни.
Доброго дня. Краще зверніться до сервісного центру або до магазину нашої мережі, де ви робили покупку. Дякуємо за Ваше питання.
Вітаю! Впав опромінювач Сонечко о 9.. лампа включається, світить нічого насторожує. Дякую!
Якщо лампа опромінювача не розбита, а ви спостерігаєте ртуть усередині колби самої лампи, це передбачено самим принципом роботи лампи. вимикання треба дати лампі охолонути і тільки тоді знову включити інакше вона не працюватиме.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Ні, використовувати далі лампу не можна і взагалі небезпечно, якщо ртуть вилилася.
Де можна відремонтувати таймер у кварцовій лампі Q139
Добридень. Рекомендуємо Вам звернутися до сервісного центру виробника. Дякую за звернення.
Вітаю. Виходить, що якщо купив бактерицидну лампу в інтернет-магазині, у якого немає сервісного центру, мені можна її викинути? Чи таки існують центри, де цю лампу можна замінити? Дякую.
Якщо питання риторичне, то самі ртутні лампи, що працюють в опромінювачах в принципі дуже довговічні. Несправність може полягати в поганих контактах, вимикачі, обривах шнура, відмові зовнішніх елементів стартового ланцюга і відремонтувати може, в принципі, будь-який електрорадіотехнік.
Добридень. Підкажіть, будь ласка, цей товар Ви замовляли у нас?
Добрий вечір. У нас настінні лампи бактосфера озону 36с, та їх 5 штук не робітників, де можна полагодити?
Є опромінювачі з таким же стартером, як у ламп денного світла, а є з електронним запуском. У перших може просто знадобитися заміна стартера або лампи, з другим-складніше, ремонтувати повинен фахівець. вплив може руйнувати пластиковий корпус стартера до того, що він може кришитися в руці, тому кращі стартери з металевим корпусом.
Доброго дня, Олено. Рекомендуємо Вам звернутися до сервісного центру виробника: 044-405-00-51. Дякую за звернення.
Добридень! У нас кварц Промінь. Після заміни лампи на сервісі, кварц працює з періодичністю 2 хв., потім лампа тухне і через хвилину загоряється знову на 2 хв. На сервісі мороз... Підкажіть, у чому може бути поломка? Дякую.
Підкажіть, будь ласка, Ви зверталися до сервісного центру виробника?
Пів року тому на заводі виробник проміня поміняли дрт 125 лампу на нову. Пару днів тому міняли скляну трубочку, почули, що в мене нова лампа і нишком підмінили на старого зразка майже використану. Зробили заводці собі бізнесменів. Знову треба міняти лампу, бо ця стара просто горить, нічого не гріє, озон не виділяє, тим більше не опромінює, і нічого не лікує, бо стара. Тепер не знаю, в якому сервісі ставити. І чи ставити. Розчарована я цим промінем, нікому не рекомендую
Доброго дня, Сергію. Вам все ж таки краще звернутися до фахівців із сервісного центру - вони найбільш точно оцінять поломку Вашої лампи.
Мене цікавить ремонт кварцових ламп "Промінь" для лікування псоріазу.
Добридень! На жаль, у нас немає контактів сервісного центру виробника "Промінь".
Де їх знайти ці центри тих. обслуговування-Все тільки продають, а ремонтувати ніхто не хоче.
Добридень! Місце ремонту залежить від бренду-виробника. Спробуйте знайти свого виробника у списку сервісних центрів, із якими ми співпрацюємо. Список сервісних центрів ви знайдете тут - /service/
Розгорнути