вибираємо пароварку

Дата публикации: 16.10.2014
Дата обновления: 03.04.2023
Пароварка це просто незамінний прилад для людей , які є прихильниками здорового харчування. Її основна перевага полягає в тому , що при приготуванні в продуктах зберігаються всі необхідні вітаміни , мінеральні речовини , а при звичайному варінні і смаженні багато з них руйнуються . Дуже зручним є і те , що в пароварці можна приготувати одночасно кілька страв . При цьому зовсім не обов'язково підбирати ті продукти , які вимагають однакового часу для приготування. Просто ті продукти , які готуються довше , слід покласти в нижню корзину . Перш ніж купити пароварку , слід уважно вивчити основні експлуатаційні характеристики і корисні функції , якими володіє той чи інший прилад . Спробуємо розібратися , що таке пароварка і як знайти найбільш оптимальний варіант.
Принцип роботи та тип управління пароварки
У нижній частині пароварки розташований блок управління, це може бути або звичайний регулятор або справжнісінький міні - комп'ютер з ЖК - дисплеєм . За допомогою регулятора можна включити агрегат і виставити час готування , для цього необхідно лише повернути перемикач на відповідну кількість поділок. У приладах з електронним управлінням є кнопкова панель і табло , де відображаються обрані режими . Звичайно , це надає ширші можливості . Наприклад , можна встановити відстрочку часу початку готування до 12 годин, що зручно , якщо ви збираєтеся йти з дому і хочете , щоб їжа була готова до вашого повернення . Як правило , такі моделі оснащені функцією keep warm - підтримання страви в теплому стані. Після приготування прилад не відключається , а переходить в режим підігріву , що дозволяє їжі залишатися теплою .
Важливі характеристики
Потужність приладу в деякій мірі впливає на швидкість приготування їжі . Зазвичай вона варіюється від 400 Вт до 2000 Вт Дуже важливо підібрати оптимальне співвідношення потужності , кількості та обсягу парових корзин . Наприклад , 900 - ватна пароварка відмінно працює з трьома 3 - літровими чашами ( корзинами ) .
Кількість парових корзин може бути від 1 до 3 - х . Для невеликої сім'ї цілком буде досить 2 - х корзин , але якщо ви плануєте готувати одночасно велику кількість страв , тоді варто вибрати модель з 3-тя паровими корзинами , але треба враховувати , що в цьому випадку приготування займе більше часу , так як збільшується обсяг , який повинен заповнюватися паром . У комплекті, як правило , мається чаша , в якій можна готувати рис , кашу і навіть суп . Наявність такої чаші дуже бажано .
Об'єм парових корзин буває 1,5 - 3,5 л , а об'єм чаші для рису 0,7 - 2 л . Практично всі сучасні пароварки місткі і здатні приготувати обід на кілька людей. &Nbsp;
Кількість піддонів – може бути один ( в самому низу ) або кілька ( під кожною чашею ) . У першому випадку , на нижні блюда капає сік з верхніх ,   в другому випадку соки і запахи не змішуються . Чим піддон глибше , тим зручніше .
Додаткові корисні функції
• Долив води в процесі приготування дозволяє, не перериваючи процес , в разі необхідності , додавати воду в резервуар ;
• Захист від перегріву – важлива річ , яка подовжує термін служби і не дасть приладу перегоріти ;
• Індикатор рівня пара є приємним доповненням , однак при наявності захисту , за великим рахунком не актуальна ;
• Функція « швидкий пар » - Прискорює процес приготування (іноді в 2 рази) ;
• Передбачені « рецепти » - &Nbsp; функція зручна для тих , хто не умент готувати , оскільки завдяки їй достатньо лише вказати назву продукту і його вага .
Вибирати модель слід виходячи з того , який обсяг їжі ви плануєте готувати , на яку суму ви розраховуєте і якими функціями повинен володіти прилад . Зверніться в спеціалізований магазин , де професійні консультанти підкажуть , яка пароварка стане найбільш оптимальним варіантом у вашому конкретному випадку .


Коментарі до статті
Розгорнути