Як вибрати фен

Дата публикации: 18.09.2014
Дата обновления: 06.04.2023
Всім відомо , щоб волосся після їх миття виглядали акуратно і красиво , слід застосовувати спеціальні пристрої – фени . Але не кожен знає , як правильно вибирати ці прилади і які з них зроблять укладку якісно , швидко, не пошкодивши при цьому волосся . Спробуємо розібратися , на що слід звернути увагу при покупці фена і як з ними правильно поводитися , щоб вони прослужили , як можна довше. Є кілька факторів , які необхідно враховувати при покупці і основний з них це потужність приладу . Далеко не всім підійдуть моделі з великою потужністю , оскільки вони здатні пересушити волосся , що призводить до ламкості і втрати природного блиску. Якщо ви часто подорожуєте , то краще віддати перевагу фену зі складною ручкою . Зупинимося докладніше на основних характеристиках , за якими слід здійснювати вибір.
Потужність фена
Головним параметром є потужність фена . Деякі вважають , що від потужності фену безпосередньо залежить температура повітря , однак , це не так. Потужність впливає на швидкість потоку повітря , а від цього залежить багато чого. Для людей , які мають слабкі або тонкі волосся не рекомендується купувати потужний фен . Щоб зберегти волосся здоровими , цілком достатньо приладу потужністю в 1200 Вт Також потужний фен не підійде тим , хто має короткі стрижки , оскільки волосся дуже швидко сохнуть , і людина просто не встигне укласти їх так , як хочеться. А ось для власниць густих і довгого волосся і тих , хто щоранку поспішає зробити укладку – підійде фен потужністю 1600 Вт Крім того універсальним рішенням може стати прилад в якому є регулювання потужності .
Режими роботи фена
Перемикаючи режими роботи , можна регулювати потужність фена . У деяких приладах є можливість регулювання двох параметрів – швидкості повітря і температури повітря. Але не у всіх моделях вони є, тому при покупці зверніть на це увагу. В фенах бюджетного сегмента швидкість і температура повітря налаштовувати не незалежно один від одного , а одним регулятором , що не дуже зручно . Іншими словами, якщо ви захочете висушити волосся швидко і включіть на максимальну швидкість , то автоматично збільшиться і температура повітря. Рекомендується купити фен , де є кілька температурних рівнів (не менше 3 - х). &Nbsp;
Функція іонізації
Добре якщо в фені є функція іонізації повітря. Це дозволить захистити волосся від пересушування і зберегти структуру волосся , оскільки відбувається нейтралізація статичної електрики . Крім цього волосся буде менше пушіться , стануть слухняними , а значить , укладання буде виглядати більш акуратно. Негативно заряджені іони звичайно не здатні відновити сильно пошкоджене волосся , але зможуть послабити шкідливий вплив гарячого повітря. Завдяки функції іонізації у волосся набагато більше шансів зберегти природний рівень зволоженості .
Насадки
Для багатьох дуже важливим є наявність спеціальних насадок . Але якщо ви просто сушіть волосся , а не укладаєте їх , то їх наявність не має значення . Є різні види насадок . Розглянемо деякі з них .
• Насадка- концентратор – це стандартна насадка у формі циліндра зі сплющеним кінцем , якою комплектується більшість фенів . Завдяки їй потік повітря можна направити на конкретну область , що дозволяє зробити укладку і швидко висушити волосся .
• Насадка- дифузор – представляє собою розтруб з завужені кінцем , з отворами, що пропускають через себе повітря , це забезпечує більш м'яку , розсіяну подачу повітря;
• Активний дифузор – це велика насадка з рухомими « пальчиками », які масажують шкіру і створюють волоссю додатковий об'єм у самих коренів .
На що звернути увагу при покупці фена
Добре якщо є можливість чистки фільтра (розташовується в задній частині ) . Знявши фільтр , ви зможете очистити його від пилу і волосся , так як канали мають властивість забиватися , а це виляє на якість роботи приладу і його термін служби . Добре якщо є функція подачі холодного повітря , оскільки включаючи такий режим після укладки , вона зможе зберегтися набагато довше. Зверніть увагу на довжину електричного дроту , він не повинен обмежувати вас в рухах і в той же час не повинен плутатися . Візьміть прилад в руку , зробіть руху , як при сушінні волосся і якщо ви відчуває що це зручно і всі вищеперелічені параметри вам підходять – то це саме те , що вам потрібно .


Коментарі до статті
Розгорнути