Лампи -лупи й основні критерії її вибору

Дата публикации: 28.08.2014
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:
Більшість процедур , що проводяться в косметологічному кабінеті , вимагають уважності , акуратності , а головне точності впливу і тут основним помічником буде лампа - лупа .   Крім того , що вона дозволяє наблизити і збільшити певні ділянки шкіри , також вона є додатковим джерелом освітлення . Завдяки лінзі , вміщеній в оправу , косметолог отримує велике поле огляду і рівномірне безтіньове збільшення . Така лампа дозволяє дуже детально розглянути шкіру пацієнта , а потужне збільшення дає можливість побачити навіть найдрібніші вади такі , як мімічні зморшки або забруднені пори. 

Основні характеристики лампи -лупи

Перше , на що варто звернути увагу при виборі лампи , це діаметр віконця . Тут все просто - чим більше віконце , тим лікареві буде зручніше в нього заглядати . Однак слід враховувати , що біля робочого місця повинно бути достатньо простору ,   щоб розташувати велику лупу - лампу . Ступінь збільшення вимірюється в діоптріях . Лампу , в якій лупа має 3 діоптрії підійде для тих , хто постійно працює під приладом , оскільки вона менше за все буде псувати зір майстра. Лампа з лупою на 5 і 8 діоптрій підходить для ретельного вивчення стану шкіри клієнта. Але найбільш оптимальним вибором , мабуть , є прилад з 5 діоптріями . Також при виборі важливо врахувати якість освітлення . Зазвичай , чим більше діаметр і лампа в лупі , тим краще вона буде висвітлювати . Однак вона може нагріватися. Тому лупи слід вибирати з лампами денного світла , тому що такий прилад практично не нагрівається. Зверніть увагу на кріплення . Лампа - лупа на штативі мобільна, але вона буде займати більше місця в кабінеті . А прилад з кріпленням до столу стаціонарний і не займає багато місця. Є також спеціальні лупи з вбудованою світлодіодним підсвічуванням . Вони допомагають працювати з документами і зображеннями навіть при поганому освітленні. Лампа - лупа , купити яку можна в спеціалізованому магазині , користується великим попитом у косметологів , майстрів манікюру , педикюру , татуажу , візажистів , і фахівців з нарощування вій . Крім того вона стане відмінним помічником для тих , хто займається вишиванням .

Конструкція лампи -лупи

Прилад складається з наступних елементів :
Корпус – це металева або пластикова кругла оправа , в якій кріпиться лінза ( збільшувальне скло) , світлодіоди та електронні комплектуючі .
Рука або плече , яке представляє собою поворотно - похилий пружинний механізм , завдяки якому можна регулювати відстань до розглянутого об'єкта , поворот і кут нахилу приладу .
Підсвічування : люмінесцентна ( флуоресцентна ) лампа . Це енергозберігаючі лампи холодного світіння дозволяють економно витрачати енергію , не нагріваються і забезпечують безтіньове освітлення .
Лупа - прозоре збільшувальне скло , буває безбарвним або мати голубуватий (зеленуватий) відтінок . Вартість безбарвною прозорою лупи вище , оскільки при її виготовленні використовують скло високого ступеня очищення і найвищої якості.
Струбцина : знімне пристосування, призначене для кріплення лампи до стійкої міцної поверхні .
Штатив : опора на колесах для фіксації та переміщення лампи .
Лампа - лупа дає можливість виявити дерматологічні та грибкові захворювання , а також інші дефекти шкірного покриву. Завдяки такому висвітленню фахівець зможе вчасно діагностувати захворювання і точно обробити необхідну ділянку шкіри .


Коментарі до статті
Розгорнути