Як дорослому отримати ортопедичне взуття безкоштовно?

Дата публикации: 23.07.2022
Дата обновления: 02.04.2023
Содержание:

Ортопедичне взуття для дорослих використовується у разі серйозних патологій - плоскостопість IV ступеня, діабетична стопа з порушенням правильного положення пальців, ампутація пальців та інші проблеми, коли носіння звичайного взуття неможливе і може призвести до прогресування порушення. Так як для виготовлення використовуються складні технології та дорогі матеріали, таке взуття не може бути дешевим, тому часто виникає питання, як безкоштовно отримати ортопедичне взуття дорослому.

Документи для отримання

Ортопедичне взуття безкоштовно можуть отримати особи, які зібрали наступний пакет документів:

  • Ідентифікаційний код, паспорт;
  • Висновок медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яке користувач може оформити, звернувшись до поліклініки за місцем проживання. Він повинен пройти необхідне медичне обстеження, на підставі якого видається висновок. Така комісія визначає, кому дорослим безкоштовне ортопедичне взуття;
  • Заява;
  • Індивідуальна програма реабілітації.

Заяву з пакетом документів можна подати трьома способами:

  • Через Центр надання адміністративних послуг
  • Через орган соціального захисту населення (ОСЗН);
  • Через електронний кабінет користувача з інвалідністю;

Механізм отримання

Як отримати безкоштовно ортопедичне взуття дорослому інваліду пояснять співробітники організації, куди подається заява з пакетом документів. Вони повинні ознайомити замовника з каталогом виробів і переліком підприємств-виробників, з яких він обирає найкраще.

Вибране підприємство має протягом 20 днів узгодити замовлення. У разі відмови він має бути мотивований. Замовник має право протягом 14 днів змінити вибраного виробника.

Договір із підприємством-виробником укладає орган соціального захисту населення.

Для початку роботи над виробом споживач повинен надати направлення та підписати договір із підприємством.

При отриманні обов'язково має бути підписаний акт приймання передачі виробу.

Знаючи, як безкоштовно отримати ортопедичне взуття для дорослих, будь-який громадянин України може зробити це самостійно, звернувшись до відповідного органу.

Слід розуміти, що таке взуття має бути прописане ортопедом, який визначать особливості конструкції відповідно до існуючих проблем.



Коментарі до статті
Доброго ранку. У вас можна замовить стельки ортопедичні сину 10 років? Ми ВПО з Луганської області, тут ортопед поставив сину плоскостопіє, сказав треба замовити стельки.
Добрий день! /ua/doc_n71.htm Індивідуальні ортопедичні устілки на замовлення
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Нюанси вибору ортопедичного взуття для дорослих
Нюанси вибору ортопедичного взуття для дорослих
Правильне доросле ортопедичне взуття - це запорука здоров'я не тільки стопи, а й усього опорно-рухового апарату, а саме суглобів, зв'язок, хребта, так як саме стопа є першим амортизатором, який пом'якшує ударне навантаження.
31.03.2020
Детальніше
Розгорнути