Чим відрізняється ортопедичне взуття від звичайної?

Дата публикации: 21.01.2020
Дата обновления: 31.03.2023
Для профілактики і лікування різних патологій стопи - варусна та вальгусна деформації, плоскостопість, Х-подібна постановка ніг використовують взуття з ортопедичними властивостями. Щоб зробити правильний вибір, треба знати, чим відрізняється ортопедичне взуття від звичайної.
Фахівці рекомендують постійно носити взуття з ортопедичними властивостями. В даному випадку мова йде не про лікувальні моделях, а про звичайну якісного взуття, яку випускають провідні зарубіжні та вітчизняні виробники.
Основні відмінності ортопедичної і звичайного взуття наступні: Жіночі черевики T.Bali H9500I9-I0311 Sabatini
  • Завищений задник для фіксації голеностопа, завдяки чому запобігають травми і завалювання стопи всередину. У лікувальних моделях цей задник може досягати середини гомілки, а у взутті для профілактики він завищений тільки злегка. Щоб задник не натирають шкіру, всередину може бути вставлена м'яка подушка;
  • Устілка фабричного або індивідуального виготовлення, яка забезпечує якісну підтримку склепінь стопи. Для коригування незначних порушень і профілактики плоскостопості використовуються фабричні устілки, а при плоскостопості III, IV ступеня необхідно замовити індивідуальні устілки;
  • Підошва помірної пружності з поліуретану, яка згинається рівно настільки, щоб захистити стопу від уплощения, але при цьому добре захищає її від посиленої ударного навантаження під час ходьби і бігу;
  • Широкий вільний носок, яка не стискає пальці, але при цьому не дозволяє їм занадто вільно рухатися;
  • Висота каблука 2-4 см, саме така висота рекомендована ортопедами, щоб забезпечити правильний підйом і опору стопи. Якщо каблук занадто високий, то точка опори доводиться на передню частину стопи, при цьому страждає хребет і суглоби;
  • Якісні моделі з ортопедичними властивостями виготовляються виключно з натуральних матеріалів, що забезпечують всередині взуття оптимальний температурний режим.
Розібравшись, в чому відмінність ортопедичного взуття від звичайної, кожен користувач зможе правильно підібрати взуття. Слід пам'ятати, що від того, наскільки якісне взуття Ви носите, залежить здоров'я всього опорно-рухового апарату і хода.


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Як доглядати за ортопедичним взуттям?
Як доглядати за ортопедичним взуттям?
Ортопедичне взуття, як і будь-яка інша, вимагає правильного догляду. В іншому випадку вона може втратити свої властивості і, відповідно перестане виконувати свої функції. Правильний догляд за ортопедичним взуттям забезпечує збереження всіх якостей протягом усього терміну експлуатації.
21.01.2020
Детальніше
Ортопедичнне взуття - користь використання для природи нашого ходіння та анатомії стопи
З даної статті ви дізнаєтесь про переваги використання ортопедичного взуття, а такж про його значення для збереження вашої фізичної активності.
16.01.2024
Детальніше
Як правильно носити ортопедичне взуття?
Як правильно носити ортопедичне взуття?
Відомо, що вже з 2 років стопа схильна до потовщення і деформації під впливом різних факторів. Згодом проблема може загостритись і призвести до ускладнень. Через непосидючість і активність дітей навантаження під час бігу і ходи припадає на нижні кінцівки, тому необхідно вчасно придбати ортопед взуття.
05.05.2020
Детальніше
Міфи і реальні факти про користь ортопедичного взуття
Міфи і реальні факти про користь ортопедичного взуття
Потрібно купувати моделі з натуральних матеріалів з ортопедичними властивостями.
30.01.2018
Детальніше
Розгорнути