Біль під правою лопаткою ззаду - причина і лікування

Дата публикации: 07.10.2019
Дата обновления: 15.05.2023
Содержание:
Наш організм у нормі працює як один злагоджений механізм. Про збій у роботі будь-яких органів та систем він сигналізує доступним йому способом – болем.
Болі під правою лопаткою з боку спини є досить частим симптомом неполадок у роботі внутрішніх органів, розташування яких знаходиться далеко від вогнища запалення. Однак причин, що викликають подібний стан, може бути багато. Потрібно навчитися відрізняти справді тривожні симптоми від незначних.
 
У цій статті ви дізнаєтесь:
 
  1. Які можуть бути причини болю під правою лопаткою?
  2. Види болю під правою лопаткою
  3. Методи діагностики
 
 
 

Які можуть бути причини болю під правою лопаткою?

 
Біль під правою лопаткою ззаду може бути пов'язаний з патологією самої лопатки, запальними процесами внутрішніх органів, м'язів або нервовими стовбурами. Переломи, інфекційні або пухлинні ураження лопатки, зазвичай, є рідкими причинами больового синдрому в цій зоні. Зазвичай дискомфорт виникає при ураженні інших органів та функціональних систем, що проектуються на праву лопатку. До таких органів відносяться шийний та грудний відділи хребта, міжреберні нерви, праве легеня та плевра, а також м'язовий каркас спини. Такі болі зазвичай класифікуються як вісцеральні, неврологічні або м'язові.
 
Лікарями встановлено, що найчастіша причина болю під лопаткою ззаду спостерігається у людей із сидячим, малорухливим способом життя. Якщо така нетренована людина дасть на спину навантаження, більше звичайного, наступного дня ниючий біль під правою лопаткою майже гарантований. Такий біль викликається спазмом чи прострілом м'язів. Вона зазвичай вщухає після масажу та розтирання ураженого м'яза. Міжхребцеві грижі та остеохондроз також спричиняють біль при підвищенні фізичних навантажень або неправильному положенні тіла. У такому разі лікування болю під правою лопаткою принесе плоди при комбінуванні медикаментозного лікування з масажем, лікувальною фізкультурою та фізіотерапевтичними процедурами. Не зайвим буде придбати бандаж – спеціальний ортопедичний виріб для підтримки та фіксації хребта у правильному фізіологічному положенні.
 

Види болю під правою лопаткою

 
Пекучий біль під правою лопаткою може бути і неврологічного характеру. Так поводиться міжреберна невралгія, коли відбувається защемлення нервових корінців. Біль локалізується праворуч по ходу міжреберних просторів. Лікування включає зняття болю і запалення. Після цього підключають фізіотерапевтичні процедури, прогрівання та масаж.
 
Тупий біль під правою лопаткою говорить про уповільнені запальні процеси в організмі. Цей симптом часто супроводжує хронічні захворювання травної, дихальної та серцево-судинної систем. Іноді цей симптом сигналізує про прогресування пухлин у проекції нирки, легені або підшлункової залози.
 
Сильний та різкий біль під правою лопаткою може бути симптомом при гострих станах:
  • холециститу,
  • дискінезії жовчовивідних шляхів,
  • печінкової коліки,
  • зміщення каменів у жовчному міхурі.
Колючий біль під правою лопаткою властивий остеохондрозу, що супроводжується неврологічними розладами. Біль під правою лопаткою
під час руху може вказувати на захворювання опорно-рухового апарату. Неприємні відчуття можуть посилитися через напруження м'язів рук, спини, при нахилах. Якщо патологічний процес спостерігається в шийному та грудному відділі, додатково можуть німіти пальці руки, боліти голова.
 
Біль під правою лопаткою при вдиху та видиху часто спостерігається на тлі пневмонії, плевриту, перикардиту, а також абсцесі нирок, пієлонефриті та патологіях жовчного міхура. Постійна болючість під правою лопаткою буває при бронхіті та ниркових патологіях, а також при туберкульозі та остеомієліті.
 

 

Методи діагностики

Як бачимо, захворювань, здатних провокувати біль під правою лопаткою, багато. Усі вони можуть становити складність у самостійній діагностиці. Тому для отримання своєчасної медичної допомоги візит до лікаря відкладати не варто. Лікар докладно опитає пацієнта про локалізацію та характер болю.
 
Також він виключить небезпечний для життя стан. У разі потреби призначить необхідні аналізи. Як правило це:
  • дослідження сечі та крові,
  • рентген,
  • УЗД,
  • МРТ.
Далі, за результатами обстеження, залучить до лікування профільного спеціаліста – ортопеда, кардіолога, пульмонолога, невролога за потребою.
 
 
 


Коментарі до статті
Доброго дня.Трохи нижче на 3-5см від правої лопатки і поблище до хребта відчувається дискомфорт.Відчуття наче щось там знаходиться і спричиняє дискомфорт.Як таких болевих симптомів немає.Дискомфорт відчувається час від часу.
Добрий день, Роман! Це може бути пов'язано з різними причинами, і краще всього буде звернутися до Вашого лікаря для точної оцінки та діагностики. Однак, можливі причини такого дискомфорту можуть включати:

- М'язеве напруження або спазми: Це може виникати внаслідок поганих позицій тіла, перенапруження м'язів або травми.

- Проблеми з хребтом: Наприклад, остеохондроз, сколіоз або інші захворювання хребта можуть спричиняти дискомфорт у зазначеній області.

- Проблеми зі стравоходом: Здатність відчувати дискомфорт у правій лопатці може бути пов'язана з проблемами зі стравоходом, такими як висока кислотність шлунка або рефлюкс кислоти.

- Невралгія: Наприклад, міжреброва невралгія може викликати біль або дискомфорт в районі лопатки.
Доброго дня, в же майже третю неділю болить середина хребта, і віддає дуже сильні болі в праву, і ліву лопатку. Іноді тяжко дихати. Болить аж під лопатою.
Добрий день, Євген ! Медіальна міжпозвоночна грижа може стискати нерви у грудному відділі хребта, що може призводити до болю, включаючи біль у правій лопатці. Також грижа Шморля може призводити до дискомфорту та болю в області хребта.

Проте, важливо враховувати, що біль у правій лопатці може бути також пов'язаний з іншими причинами, такими як проблеми з м'язами, суглобами або іншими структурами в цій області. Наприклад, розтягнення м'язів чи проблеми з суглобом плеча також можуть призводити до болю в лопатці.

Рекомендую звернутися до лікаря, наприклад до ортопеда чи невролога, для проведення діагностики та отримання рекомендацій з лікування. Лікар може рекомендувати проведення обстежень, таких як рентгенівське чи МРТ обстеження, для точного визначення причини болю і призначення оптимального лікування.
Доброго дня у мене грудний остеохондроз
Добрий день ! Зверніться до Вашого лікаря для обстеження.
Біль під правою лопаткою, такий самий праве плече, не зігнутися не прилягти, німіють кінцівки і погіршується зір. Підкажіть що це може бути?
Добрий день ! Зверніться до Вашого лікаря , він назначить які обстеження треба зробити , щоб визначити діагноз.
Добрий день, біль у різних частинах груді, в більшосості в правій і при боллі у правій частині вноді ще буває біль під правою лопаткою, є кашель
Добрий день ! Відчуття болю в грудній клітці справа свідчить про проблеми, які у більшості випадків не пов’язані з серцем. Проте вони є симптомами інших небезпечних захворювань. Якщо ви відчули біль в правій частині грудної клітки варто негайно звернутись до лікаря.
Біль у ділянці правої лопатки. Тупий біль весь час, навіть коли сплю. До кого звернеться скажіть будь ласка?
Добрий день! Якщо Біль в області лопатки вам варто звернутися до ортопеда або невролога. Ці спеціалісти мають досвід у діагностиці та лікуванні проблем, пов'язаних з опорно-руховим апаратом та нервовою системою. Вони зможуть провести необхідне обстеження, виявити причину болю і рекомендувати відповідне лікування або реабілітацію. Не варто відкладати візит до лікаря, особливо якщо болі тривають або посилюються.
Здрастуйте, скажіть чому болить права нирка при глибокому вдиху?
Добрий день!
Біль у правій стороні при глибокому вдиху може мати різні причини, включаючи проблеми з почками. Однією з можливих причин може бути ураження або запалення правої нирки. Запалення нирок (нефрит) або ураження каменів у сечоводі можуть призводити до болю в області правої почки, особливо при руху або напруженні м'язів при глибокому вдиху.

Однак біль в цій області також може бути пов'язаним з іншими причинами, такими як проблеми з дихальною системою (наприклад, запалення легенів), м'язовими напруженнями, розтягненням м'язів чи ушкодженням ребра.

Я рекомендую звернутися до лікаря для професійної консультації та обстеження, якщо біль в правій поясничній області при глибокому вдиху триває або поглиблюється. Лише лікар може надати точний діагноз та рекомендації щодо лікування.
Доброго вечора, в положенні лежачи на спині турбує тупий біль під правою лопаткою, відчуття кома в горлі, першіння, що це може бути?
Василю Ігоровичу, дякую за те, що Ви допомагаєте людям!
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Біль під лопаткою виникає через неправильну поставу, інші деформації хребта, спазмовані м'язи в проблемній ділянці. Можливо міжреберна невралгія. Потрібно звернутися до невролога для обстеження та призначення лікування. Але воно буде симптоматичним, для профілактики виникнення подібної проблеми потрібно спати на ортопедичній постелі /item_n6865.htm; /item_n6898.htm; /item_n10319.htm; пройти курс лікувального масажу та ЛФК (можете у нас за попереднім записом, після консультації з лікарем). Грудка і періння в горлі не повинно мати відношення до дискомфорту в спині. Але якщо немає симптомів простудного захворювання, то проблема може бути неврологічна.
Біль під правою лопаткою віддає під микою та груди Що це може бути? І як лікувати? Дякую
Добрий день!Біль, який виникає біля правої лопатки і випромінюється в праву грудну клітку, може бути зумовлений різними причинами. Деякі можливі причини такого болю включають:

М'язеві напруги або напруженість: Напруженість або неправильна позиція тіла може призводити до болю в області лопатки, який може випромінюватися в грудну клітку.

Проблеми з хребтом: Наприклад, остеохондроз шийного відділу хребта може викликати біль в області лопатки та випромінювання болю в грудну клітку.

Проблеми зі співвідношенням між хребтом і ребрами (костно-м'язеві деформації): Наприклад, сколіоз, кифоз або лордоз можуть викликати біль в області лопатки та випромінювання болю в грудну клітку.

Порушення серцево-судинної системи: Наприклад, ішемічна хвороба серця, ангіна або проблеми зі стравохідом можуть викликати біль в грудях, який може віддавати в область лопатки.

Проблеми зі шлунком або кишечником: Наприклад, виразка шлунка, запалення підшлункової залози або хвороби кишечника можуть також викликати подібні симптоми.
Дуже болить біля правої лопатки і віддає у праві груди
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Міжреберна невралгія (у всіх проявляється майже однаково). Потрібно звернутися до невролога, зняти дискомфорт та з'ясувати причину (погана постава, сколіоз тощо). Далі справа за фізіотерапевтичним лікуванням (масаж, ЛФК). З такою проблемою завжди рекомендується використовувати ортопедичну постільну білизну /item_n10319.htm4; /item_n10344.htm; /item_n6865.htm; /item_n11452.htm;
Здравствуйте.У чоловіка в правій стороні під лопаткою нижче біль виникла, що дає говорить на легені дихати важко підкажіть будь ласка що це може означати до цього теж таке було потім пройшло?.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Найчастіше це міжреберна невралгія. Потрібно звернутися до невролога для лікування больового синдрому. Так, воно може проходити самостійно, але за скільки часу неможливо вгадати. Подібні проблеми можуть виникати через погану поставу при сидячій роботі, наприклад, або інших деформаціях хребта. Якщо невролог діагностує подібну проблему, потрібно буде робити гімнастику, пройти курс лікувального масажу (можна у нас), і добре користуватиметься спеціальними ортопедичними виробами, в першу чергу постільна білизна /item_n6865.htm; /item_n6898.htm; /item_n11452.htm; /item_n10319.htm;
Четверту ніч ниюча біль в одному місці під лівою лопаткою,при різкому потягу рук виникає як постріл,що не можливо ні повернутися ні встати з ліжка.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Доброго дня. Схоже на міжреберну невралгію через защемлення нерва. Можливо причина у викривленні хребта, сидячій роботі, сутулості. Потрібно звернутись до невролога. Після зняття больового синдрому можливо потрібно буде деякий час користуватись бандажем для спини: /item_n3215.htm; пройти курс лікувального масажу та ЛФК.
Доброго дня, у чоловіка вже тривалий час болить точка на верху правої лопатки, тягнуча біль, віддає в шию і голову але можна намацати цю точку, вона навіть припухає іноді, сутулість присутня, носимо корсет. І при деяких положеннях, може віддавати в груди, що тягне болем, ніби м'язи входять до спазму. П'ємо таблетки, аркоксія. Робота не сидяча, працює на будівництві, навантаження велике. А хребет кривий, шию тягне вперед. Чим можна допомогти? Дякую .
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Все, що можна додати, це масаж лікувальний, спробувати інший корсет: /item_n3215.htm; але якщо не обмежити навантаження на спину хоча б на 2-3 тижні, поки не пройде запалення та біль. То ні НПЗП ні корсет, ні масаж сталого ефекту не дадуть. При тому, що аркоксія дуже хороший препарат, і замінювати його немає сенсу. Хіба якщо немає можливості повністю прибрати навантаження, то можна дати організму максимально відновлюватися під час сну. Для цього користуються ортопедичною постільною білизною: /item_n11453.htm; /item_n6865.htm; /item_n428.htm; /item_n11436.htm;
Добридень. Повторюється останнім часом часто при неправильному повороті щось стріляє під правою лопаткою, а потім болить при повороті голови направо. Що це може бути?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Схоже на міжреберну невралгію чи остехондроз. Зверніться до невролога, можливо потрібно буде пройти курс лікувального масажу та ЛФК. Часта причина – сидяча робота, неправильна постава. За рекомендацією лікаря часто використовують грудопоперековий бандаж (при остеохондрозі), /item_n3215.htm; та індивідуальні ортопедичні устілки для правильного розподілу навантаження на весь опорно-руховий апарат.
Доброго дня, з чим може бути пов'язаний біль, що тягне в області верхньої частини спини, і пече, буває праворуч під лопаткою такі ж симптоми і оніміння пальців ніг вечорами
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Больовий синдром + парастезії в кінцівках може говорити про остеохондроз і вже наявність гриж або протрузій. Зверніться до невролога, швидше за все, потрібно буде зробити МРТ проблемного відділу хребта (і не тільки, за нижні кінцівки відповідають нижні відділи хребта). Потрібно врахувати можливі деформації хребта (сколіоз, виражений лордоз чи кіфоз, усунення хребців тощо). Для розвантаження та підтримки проблемної області у правильному положенні користуються корсетом або бандажем для спини /item_n3208.htm; /item_n3215.htm; Дуже важливо підтримувати правильне положення хребта та розподіляти навантаження під час сну, для цього є ортопедичні матраци та подушки /item_n11453.htm; /item_n10344.htm; /item_n6896.htm; /item_n10319.htm; /item_n11436.htm; Якщо вже зовсім використовувати можливість реабілітації та профілактики на довгі роки та попередити погіршення та розвиток ускладнень, то зробіть індивідуальні ортопедичні устілки для підтримки опорно-рухового апарату постійно в правильному положенні та розподілити навантаження.
Здрастуйте, ниючий і колючий біль у правому під лопатнику віддаються на верхню частину грудей. Що це може бути? Не допоможіть.. з подякою
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Або міжреберна невралгія, або біль через остеохондроз, необхідна консультація невролога. Зняття больового синдрому не прибирає причини. Тому, залежно від діагнозу, потрібно буде користуватися ортопедичною помтельною білизною, і можливо бандажем на грудний відділ. /item_n11436.htm; /item_n7316.htm; /item_n10344.htm; /item_n428.htm; /item_n3215.htm;
Доброго вечора ,я з таким питанням Болить під правою лопаткою і як будто там щось заважає ,боль не сильна тягне шию і руку ?Що це може буду була в лікарні поставили діагноз остреохондроз ліки назначили масаж робимо але краще не стає
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Остеохондроз це хронічне захворювання, повністю не виліковується, якщо зміни вже наявні, то вони нікуди не дінуться. Больовий синдром теж знімається довго. Тут уже важливо підтримувати хребет у правильному положенні щоб уникати загострень і прогресу захворювання, адже ускладненнями його є міжхребцеві грижі. Для цього краще почати з ортопедичного матрасу та подушки починаючи від зараз /item_n10074.htm;; /item_n426.htm; /item_n11439.htm; /item_n1391.htm; /item_n10319.htm;
Доброго вечора! У мого чоловіка часом ниючий біль під правою лопаткою віддає біль на груди. .Що це може бути?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Схоже на міжреберну невралгію. Потрібна консультація невролога. Причиною може бути погана постава через сидячу роботу, наприклад, або деформацію хребта. Якщо такі проблеми буде діагностовано, потрібно буде тимчасово користуватися коректором постави або корсетом на грудний відділ хребта. /item_n3215.htm; /item_n3219.htm;
Зараз з'явився гострий біль з боку правої лопатки. бажань, каміння немає.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Схоже на гострий больовий синдром при міжреберній невралгії. Зверніться до невролога. Після зняття больового с-ма можна буде зафіксувати грудний відділ тимчасово. На жаль підібрати без точного діагнозу не можемо самостійно, тому на Ваш вибір з діагнозу /cat_356.htm;
У мене постійний сильний біль у районі правої лопатки. Болі відбуваються за будь-якого руху. Болі з'являються сильні коли я лежу, сиджу, особливо сильний біль у русі тіла коли наклоняюся або повертаюсь. Навіть іноді не можу покашляти теж є різкий біль Які це симптоми захворювання? До якого лікаря мені звернутися?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Звернутися потрібно до невролога. Схоже на сильний больовий синдром при міжреберній невралгії (віддає під лопатку). Вам призначать протизапальну знеболювальну терапію. Лікар може порекомендувати зафіксувати тимчасово грудний відділ хребта, для цього використовують бандаж за рекомендацією лікаря /cat_356.htm/poyasnichnye-podderzhivayushhij-korset/; Також болі можуть бути причиною занадто спазмованих м'язів, присутності триггерів. При цьому потрібно пройти курс лікувального масажу, і врахувати чи є деформації хребта (через погану поставу тощо) рішення - коректор постави /item_n3219.htm; /item_n13470.htm; Ще якщо є в руках поколювання, почуття мурашок, порушення чутливості, то можливо необхідна консультація нейрохірурга (спінального).
Доброго вечора. Мене турбує сильна, ниюча біль в причіп і під лопаткою, віддає частково в шию, але більш біль віддає в руку по м'язах. Біль постійна, рух не скований, можу робити фізично. Пухлин немає, стан здоров'я задовільний, веду активний спосіб життя.
Вчора на роботі піднімав порожню палету, і почало хворіти від правої лопатки вдоль хребта. біль не постійна. вдихати трохи тежело. Дякую
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Вітаю. За описом схоже на можливість виникнення грижі міжхребцевого диска через неправильне навантаження на хребет, можливо вже є розвинений остеохондроз. Потрібна консультація нейрохірурга спинального або спочатку невролога. Швидше за все, потрібно буде зробити МРТ проблемної області. У будь-якому випадку доведеться використовувати підтримуючий грудо-поперековий корсет тривалий час за рекомендацією лікаря, можемо допомогти підібрати варіанти: /item_n3215.htm;
Добридень. Вже 3 місяць болить під лівою лопаткою з перехід у ліву руку, так само мурашки бігають по кінчиках пальців, весь цей час лікувалася, ходила до мануального терапевта на витяжку хребта, стало легше, але біль особливо не пішла, спати можу тільки на спині, на жодному боці не можу, тому що відчувається гостро цей біль. Вже не знаю, як допомогти і чим собі. Підкажіть, пшт.
Здрастуйте, третій день сильні болі, все сподівалася, що минеться. Почалося з сильного здуття живота та гострого болю у правій здухвинній ділянці. Біль різкий, наче їжаки бігають туди-сюди. Віддавала до центру, де ребра закінчуються. Посилювалася після будь-якої їжі, так що я дихати не могла. Сьогодні 3-й день, і біль вже не залежить від їжі, але локалізувався під праву лопатку, хоча центр все одно віддає. Болить у будь-якому положенні тіла, знеболювальні не допомагають. Їсти так і не можу. Спати теж, бо боляче. Ледве легше на животі, але більше 5 хвилин у такому положенні не можу перебувати. До якого лікаря звертатись? Що це може бути?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. З появою цих симптомів потрібно було звернутися до гастроентеролога, але тепер негайно потрібна консультація хірурга. Я ортопед, ставити діагноз не візьмуся, але те, що тут має дивитися хірург, це точно.
Доброго дня. Болі почались з області нирки було відчуття спазму час від часу.Потім почало боліти під правим ребром і одночасно права лопатка,плече.Лікували жовчний ...не те...шлунок теж особливих змін не було.УЗД всіх органів зробили все добре...нічого ніде немає.Гастроскопію теж робили...діагноз гастропатія,дуоденопатія.Лікуюсь але
...болить то спереду під ребром то лопатка,плече.В мене ще міжхребцевих грижі є вже багато років...що за хвороба незрозуміло.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Доброго дня. Описаний больовий синдром не схожий на болі через грижі міжхребцевих дисків. Якщо немає одночасно і парастезій (відчуття холоду, поколювання, зменшення чутливості), не наврядче повйязано. Діагноз стоїть узагальнений, згідний, але нажаль по словах без діагностики неможливо доповнити.
Вітаю. Вже 3 місяці виникають різкі болі при русі правої руки в певних моментах в області правої лопатки по центру всередині та в області під пахвою глибоко. Ще в момент лежачи на спині розслабивши праву руку виникає такий же біль. Хотів би дізнатися це серйозно або просто болять м'язи?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Схоже на невралгію (міжреберну) або наявність протрузії або грижі міжхребцевого диска у грудному відділі хребта (рідше). Причиною невралгії є спазм м'язів. Потрібно звернутися до невролога для повноцінної діагностики та призначення лікування.
Біль під правою лопаткою. Нахилившись мити посуд над раковиною не можу. Як кілок щось стоїть під правою лопаткою. Що це може бути? Днів 10 як це у мене почалося.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Невралгія може бути наслідком затискання м'язів або запального процесу у самому нервовому закінченні. Якщо набряк відзначається і почуття ніби кулька під шкірою, то можлива наявність остеохондроми (доброякісна освіта на лопатці). Потрібна консультація невролога, масаж. Можливе консервативне лікування фармакологічною терапією.
У мене з права над лопаткою трохи припухло болить і віддає на руку, шию та груди, що це може бути
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Це може бути проявом запального процесу нервового закінчення, так і наявністю остеохондроми (хоча це місце дуже рідко піддається появі даного доброякісного новоутворення). Потрібно звернутися до невропатолога для повноцінної діагностики.
Здрастуйте, мене турбує ниючий Біль під правою лопаткою, особливо вранці або в певних позах, після розтирання стає легше, але зовсім не минає. Веду активний спосіб життя, ходжу горами, займаюся йогою.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. За описом це класична невралгія. через можливу затиснення нервового закінчення. Після розтирання стає легше тому що можливо причиною затискання нерва є спазмування м'язів, і для розслаблення їх використовується лікувальний масаж. Потрібно звернутися до невролога та пройти за його рекомендацією повноцінну фізіотерапію.
Добрий вечір, неправильно повернулася стрільнуло під лопаткою, біль віддає аж як у легені і нижче до пояса тільки в праву сторону, приклеїла гірчичний пластр, робота не сидяча, цілий день у русі, підкажіть будь ласка
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Больовий синдром через можливе защемлення нервового закінчення це тривала проблема. Зверніться до лікаря невролога для повноцінної діагностики та зняття больового синдрому, так само буде проведена необхідна фізіотерапія для зняття можливого запального процесу та масаж.
Добрий вечір ... вже 5-ту ніч поспіль прокидаюся від пекучого болю всередині в правій стороні під лопаткою ... на ранок не можу повернутися в ліжка на правий бік і важко можу встати з ліжка ... з'явилися тупі болі в правому боці днем.. пекельні болі тільки вночі і коли повертаюся в ліжку і намагаюся встати
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Це свідчить про невралгію у місці болю. Запальний процес у місці іннервації потрібно знімати поступово за допомогою консервативної терапії, призначеної лікарем неврологом. Використовується фармакологічна терапія, фізіотерапія для зняття запалення та болю, так само масаж та гімнастика.
Вітаю ! У мене набрякає під лопаткою з правого боку і рука є болю що це. Дякую
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Набряк під лопаткою може говорити про наявність остеохондроми (доброякісна освіта). Якщо довго часте з лікуванням, воно може перейти переродиться в зл пухлина. Лікування хірургічне. Якщо це так, то вона може тиснути на нервове закінчення, що продовжується в руку і викликати біль. Це тільки як варіант, щоб знати точно зверніться до травматолога, будь ласка і пройдіть обстеження.
Вітаю. Прокинулася вранці від болю під правою лопаткою, часом так боляче, що важко дихати.лежачи на спині легше. Порадьте, що робити? Гелем сооревающим помазала теж трохи полегшало.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. За словами, це невралгія, може мати різні причини, але найчастіше через неправильну поставу, сидячу роботу. Потрібно звернеться до невролога, пройти обстеження, лікується масажем та лікувальною фізкультурою.
Доброго дня, вже другий день одна точка болить правою під лопатою, не коли не хворів, я водій постійно за кермом від цього може бути? спасибі заздалегідь
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Біль під правою лопаткою майже завжди є наслідком неправильної постави, м'язи спазмують та з'являється міалгія. Ваші умови роботи однозначно погано впливають у цій ситуації, тому що у людей із сидячою роботою це одна з найпоширеніших проблем. Виправити ситуацію, як мінімум, зняти біль міль можна за допомогою лікувального масажу та фізкультури, так само для профілактики повторного виникнення болю потрібно використовувати на роботі корсет для підтримки постави.
Біль під правою лопаткою ... особливо ночами .... плюс скаче тиск . Вдень нормальний , а вночі до 195 ... це мах , а так нижче . Що це може бути ? З нирками порядок, ЖКГ теж ... підкажіть, будь ласка
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Біль під правою лопаткою швидше за все не пов'язаний із тиском. Вона виникає через спазмування м'язів спини. Потрібен лікувальний масаж та гімнастика. З тиском все серйозніше, потрібно обов'язково звернутися до кардіолога. Можливий розвиток гіпертонічної хвороби.
Здрастуйте болить права сторона тіла і опухло під лопаткою з правого боку і рука набрякає що це і що треба робити просто болить права сторона тіла навіть шия спасибі
Біль пекуча в правій лопатці і болить весь правий бік
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день. Біль під правою лопаткою може бути наслідком спазму м'язів в даній області через погану осанку, сидячу роботу, так і самостійним запальним процесом нерву. Так себе може проявляти міжреберна невралгія. Потрібна консультація невролога та зняти запальний процес щоб полегшити біль.
Доброго дня, а якщо болить під правою лопатою під час руху рукою чи плачемо?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Біль у цій галузі найчастіше це невралгія (біль у нервовому закінченні, що іннервує зазначену область). Причиною може бути затиснення м'язів через погану поставу (наприклад, за умов сидячої роботи (шофери, офісні працівники)). Вирішується проблема лікувальним масажем, лікувальною гімнастикою, можна використовувати ударнохвильову терапію, якщо біль дуже інтенсивний, то потрібно звернутися до невролога (можливо потрібне консервативне лікування).
Доброго часу доби, При глибокому вдиху почуття тяжкості під правою лопаткою, здавала загальний аналіз крові, кров спокійна, порадьте що робити
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Загальний аналіз крові, як і аналіз із формулою може вказувати лише на наявність запального процесу чи інших порушень, які до невралгії не мають жодного відношення. Больовий синдром у зазначеній ділянці посту завжди обумовлений патологічним впливом спазмованих м'язів на нервове закінчення там. Причиною може бути неправильна постава через сидячу роботу. Лікування полягає у фізіотерапії та лікувальному масажі, у фізіотерапію крім роботи зі спеціалістом можна ще включити ударно-хвильову терапію та індивідуальні ортопедичні устілки (підтримують правильне положення всього опорно-рухового апарату).
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Загальний аналіз крові, як і аналіз із формулою може вказувати лише на наявність запального процесу чи інших порушень, які до невралгії не мають жодного відношення. Больовий синдром у зазначеній ділянці посту завжди обумовлений патологічним впливом спазмованих м'язів на нервове закінчення там. Причиною може бути неправильна постава через сидячу роботу. Лікування полягає у фізіотерапії та лікувальному масажі, у фізіотерапію крім роботи зі спеціалістом можна ще включити ударно-хвильову терапію та індивідуальні ортопедичні устілки (підтримують правильне положення всього опорно-рухового апарату).
При глибокому зітханні відчуваю біль під правою лопаткою. Що це може бути?
Доброго дня, Нелю. Залежно від специфіки болю, чи вона посилюється залежно від зміни положення тіла, чи розповсюджується далі місця появи, або тільки в одному місці болить. Скільки часу болить, і посилюється при фізнавантаженнях. Якщо є проблеми з тиском, або проблеми іншого роду із серцем, тоді слід звернутися до кардіолога. Якщо біль виник давно і більше нічого не турбує, необхідно врахувати умови роботи (наприклад таке може бути при сидячій роботі, і йти в комплексі з проблемами в грудному відділі хребта), в такому випадку слід звернутися до невропатолога або фізіотерапевта, т.к. проблема може полягати в спазмі м'язів, наявності тригерів (сильно спазмовані ділянки м'язів, які вже не в змозі розслабитися). У такому випадку цілком вистачить фізіотерапії під контролем спеціаліста, масажу, ортопедичних устілок (краще підібрати індивідуально). Ортопедичні устілки працюють у комплексі із загальним лікуванням, тому що допомагають підтримувати поставу за допомогою корекції установки стопи при ходьбі, і працюють профілактично, попереджаючи виникнення деформацій стоп, які можуть тягнути за собою дефект ходьби, аж до проблем з колінними та тазостегновими суглобами. постави. Дякую за звернення.
Слабкий біль під правою лопаткою, при позіханні та вдиху. Що це означає?
Доброго дня, Віталію. Рекомендуємо звернутися до лікаря для діагностики. Дякую за звернення.
Біль у правій лопатці, в одному місці, відчуття, що туди висадили кіль. Опустилася на першу руку до ліктя. Біль нестерпний. Знеболюючі не допомагають.
Доброго дня, Оксано. Цей больовий синдром може вказувати на неврологічну патологію. Якщо відзначається паралельно поколювання, порушення чутливості кінцівки, відчуття холоду, мушок на шкірі, може бути підозра на патологію у грудному відділі хребта (тим більше якщо є діагноз остеохондрозу, грижі, протрузії). Рекомендується негайна консультація лікаря-невропатолога. Дякую за звернення.
Доброго дня, мені видалили жовчний міхур 2 роки тому, сьогодні носив мішки з картоплею та почало хворіти праворуч там де був жовчний міхур, та почало хворіти права лопатка що це може бути? чи могло там щось обірватись усередині чи ні?
Добридень. Враховуючи умови за яких з'явився біль, а саме фіз. навантаження, і біль під лопаткою можна думати про травму хребта, а саме грижу мезхребцевого диска (якщо біль поширюється на руку, є відчуття поколювання, холоду, мурашок, порушення чутливості шкіри, або навіть слабкість у кінцівці). Необхідна консультація лікаря невропатолога або спинального хірурга з наступним обстеженням (МРТ-діагностика грудного відділу хребта) для виключення цього діагнозу. Якщо перед появою болючого синдрому була навіть незначна травма черевної області, то потрібна також консультація хірурга та УЗД черевної порожнини. На жаль без безпосереднього огляду та обстеження неможливо поставити діагноз. Дякую за звернення.
Які вправи треба робити при болю і печіння під правою лопаткою і з боку хребта
Біль у хребті до правої лопатки біль у попереку печіння хребта схил на правий бік
Доброго дня, Костянтине. Потрібно визначити у якому положенні посилюється біль, при навантаженнях чи стані спокою. Врахувати умови роботи та відпочинку. Чи були колись травми спини, встановлений діагноз остеохондроз з ускладненнями у вигляді гриж або протрузій. Якщо больовий синдром тільки в одній точці і не поширюється, якщо є втома в шийному відділі, сидяча робота, то можна думати про спазм паравертебральних м'язів, з виникненням особливо спазмованих ділянок (тригерів), в такому разі потрібен лікувальний масаж і ЛФК. Самостійне виконання вправ не рекомендується, тому що в залежності від того, які м'язи потрібно розслабити, а яким надати тонус залежить саме індивідуальний підбір гімнастики. Якщо ж у анамнезі є конкретні захворювання чи деформації хребта, чи біль поширюється руку з поколюванням, порушенням чутливості, мурашками, у разі потрібна консультація ортопеда чи вертебролога, невропатолога. Дякую за звернення.
поширюється тягнуча ниючий біль під правою лопаткою .віддає в руку і груди
Добридень. Даний больовий синдром може свідчити як про неврологічну проблему через патологію хребта; сильному спазмуванні м'язів із виникненням тригерних точок; та про проблеми із серцево-судинною системою, як один із симптомів інфаркту міокарда. Настійно рекомендується консультація лікаря кардіолога для унеможливлення інфаркту м. (ЕКГ-діагностика), невропатолога для обстеження хребта на наявність гриж або протрузій (МРТ-діагностика). Якщо дані патології будуть виключені тоді можна думати про затиснення та спазм паравертебральних м'язів, що лікується за допомогою розвантаження проблемної області, масажу та лікувальної фізкультури. Дякую за звернення.
ниюча біль в області лівої лопатки
Доброго дня. Даний больовий синдром може бути наслідком проблем з осанкою, деформацій хребта (сколіоз, виражений кіфоз, лордоз), спазмом м'язів, чи наявністю тригерних точок (надто спазмовані участки м'язу, що самостійно уже не можуть розслабитись). Якщо супутніми симптомами є парастезії в руці зі сторони больового синдрому (поколювання, порушення чутливості, мурашки), то це може бути наслідком остеохондрозу чи остеопорозу хребта, наявності гриж, протрузій. Якщо ж таких проблем з хребтом немає, то (здебільшого) все залежить від особливостей роботи, ритму життя. Сидяча робота, наприклад за комп'ютером призводить до спазму паравертебральних м'язів, та до появи характерного болю. В такому випадку, достатньо буде масажу, фізіотерапії та індивідуальних ортопедичних устілок. Дякуємо за звернення.
Ниюча брль під правою лопаткою
Добридень. Це може бути проявом проблем із поставою. Потрібно врахувати умови роботи та ритму життя (якщо робота сидяча, наприклад за комп'ютером, то це класичний прояв спазму м'язів спини в ділянці де при роботі неправильна постава. Якщо цей прояв довгий час, то можливі навіть тригерні точки (невеликі ділянки м'язів, які настільки спазмовані) Так само, щоб виключити найгірші варіанти, потрібно простежити чи немає парастезій в руках (поколювання, мурашок, зміни чутливості), це може бути проявом остеохондрозу хребта. гірші варіанти виключені, тоді для полегшення або позбавлення від проблеми буде достатньо лікувального масажу (10-12 сеансів) і лікувальної фізкультури з фізіотерапевтом. (більше 1 сантиметра), це не є страшно, дуже поширена я деформація, яка з часом призводить до подібних дискомфортних відчуттів через поганий вплив на поставу. Дякую за звернення.
Пікуючий біль тіла від правої лопатки до ребер симтоми якої хвороби підкажіть
біль під правою лопаткою пекуча
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Доброго дня. Потрібно зняти больовий синдром і вияснити причину, для цього треба проконсультуватись у невролога. Далі пройти курс лікувального масажу. Якщо причина виявиться у деформації хребта (сколіоз, сутулість), то варто користуватись коректором осанки /item_n13470.htm; та, не залежно від причини замінити звичайну постільну білизну на ортопедичну /item_n6865.htm; /item_n7316.htm; /item_n11436.htm;
Що робити якщо пече під правою лопаткою
Доброго дня, Даріє! Біль під правою лопаткою може бути симптомом різних захворювань, наприклад, міжреберна невралгія, остеохондроз, спондилоартроз, атеросклероз та інші. У будь-якому випадку зверніться до лікаря для проведення діагностики. Будьте здорові!
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Комплекс вправ при лордозі
Комплекс вправ при лордозі
При появі болю в попереку при ході, бігу, виконанні фізичної роботи, занять спортом, рекомендується відвідати лікаря. За допомогою рентгена він визначить ступінь деформації, наскільки зміщені диски. При важкій формі викривлення призначають комплексне лікування, в яке входять вправи для лікування лордозу, фізіотерапія, медикаментозне лікування.
05.06.2020
Детальніше
Комплекс вправ при кіфозі
Комплекс вправ при кіфозі
Кіфоз характеризується деформацією хребта, коли викривлення більше кута 30 градусів. При нормальному розвитку опорно-рухової системи, в організмі людини є 4 вигину. Вони підтримують амортизацію і забезпечують вільне пересування. У разі, коли ці вигини збільшуються, ставиться діагноз - кіфоз. Причиною може бути травма, фізичні навантаження, супутні хвороби. Вправи при кіфозі грудного відділу покращують кровообіг у хребті, зміцнюють м'язи і скелет.
05.06.2020
Детальніше
Що таке гіперлодоз поперекового відділу хребта
Що таке гіперлодоз поперекового відділу хребта
Неправильна постава, супроводжувана випиранням живота з деформацією і утиском нервових закінчень міжхребцевих дисків, призводить до появи гиперлордоза - викривлення хребта в 3-6 хребці поперекового відділу.
22.12.2017
Детальніше
Гіперкіфоз - класифікація, симптоми, лікування
Гіперкіфоз - класифікація, симптоми, лікування
Надмірний вигин хребетного стовпа в грудному відділі призводить до гіперкіфоз і деформації скелетної і м'язової структури людини.
26.12.2017
Детальніше
Розгорнути