Як вибрати пристосування для царської постави

Дата публикации: 25.01.2018
Дата обновления: 01.04.2023
Содержание:
Корсетні вироби відомі людству з давніх часів. Раніше вони використовувалися з метою поліпшення зовнішнього вигляду і додання фігурі витончених правильних форм. Жодне пишне бальне плаття не одягалося без корсета. Іноді його затягували до такої міри, що красуня з працею переводила подих. Сьогоднішня мода не вимагає таких жертв, і корсет досить рідко використовується як предмет гардероба. Для сучасної людини корсет - це еластичне медичний виріб, який призначений для підтримки спини і коригування порушень постави.
Корсетная продукція відрізняється різноманіттям, іноді буває важко розібратися, який виріб необхідно вибрати в кожному конкретному випадку. Щоб допомогти користувачеві зорієнтуватися і зробити правильний вибір, в статті розглянуті наступні питання:

Чим відрізняється бандаж від корсета

Бандаж - це еластичний пояс, призначений для підтримування і запобігання розтягнення зв'язок і м'язів, укріплений додатковими комбінаціями стяжок і застібок.
Корсет - еластичне виріб, укріплене допоміжними металевими або пластиковими ребрами жорсткості, яке необхідно для коригування або фіксації нерухомого стану пошкодженого хребетного відділу.
Можна сказати, що бандажі в більшій мірі є профілактичним заходом і спрямовані на попередження розтягнень, травм і зниження навантаження на проблемні ділянки. Корсет, на відміну від бандажа, застосовується з метою фіксації і корекції в разі, якщо порушення вже має місце.

Види корсетів за функціональним призначенням Корсет поясничный

Залежно від що чиниться дії, корсети, можна розділити на дві групи:
- Коригувальні, які використовуються з метою виправлення існуючих порушень постави. Такі вироби, підтримують і розвантажують проблемну ділянку, що помітно полегшує процес корекції. Коректори постави для дітей найчастіше бувають середньо-жорсткі, так як кісткова і м'язова системи дитини ще не повністю сформовані, і будь-яке втручання ззовні може послужити причиною порушення правильного перебігу процесу;
- Фіксуючі, забезпечують нерухомий стан хребта в правильному положенні. Фіксують корсети значно прискорюють післяопераційну і посттравматичних реабілітацію, коли треба закріпити нерухоме положення хребта.

За ступенем жорсткості розрізняють наступні корсети:

- Жорсткі, які забезпечують нерухому фіксацію хребта, не дозволяючи хребців зміщуватися. Вони використовуються на початковому етапі реабілітації після оперативного втручання і травм. Такі корсети зміцнюються ребрами жорсткості з пластика або металу. Основні функції жорстких корсетів: зменшення навантаження на пошкоджені ділянки, фіксація хребців і запобігання їх зміщення відносно один одного, скорочення періоду реабілітації;
- Корсети середнього ступеня жорсткості (напівтверді), які забезпечують часткову фіксацію пошкодженої ділянки, обмеження його рухливості. Використовуються при болях в спині різного походження - остеохондроз, радикуліт, міозит, міалгії. Рекомендується носити користувачам, які тривалий час знаходяться в одноманітному положенні, без можливості його зміни, наприклад, водії-далекобійники, офісні працівники. Корсет рекомендується надягати перед важкими фізичними навантаженнями або спортивними заняттями. Напівжорсткий корсет забезпечує фіксацію поперекового, крижового, грудного хребетних відділів, захистить пошкоджені відділи від надмірного навантаження, знімає м'язову напругу. Крім усього, корсети забезпечують легке, масажує і зігріваючу дію;
- Існують ортопедичні корсети, з можливістю регулювання жорсткості фіксації. Ці корсети будуть найоптимальнішим рішенням при проходженні періоду реабілітації, так як вони дозволяють регулювати жорсткість відповідно до етапу відновлення.
Для яких відділів хребта буваю корсети
Залежно від покривається хребетного відділу, корсети бувають:
- Поперекові, що накладаються на поперекову область, верхній відділ крижів і нижню частину грудини. Корсет для попереку допоможе впоратися з болем при остеохондрозі, радикуліті, патологіях дисків (зміщення) і інших порушеннях;
- Попереково-крижові, які накладаються на поперек і крижі. Використовуються при лікуванні міжхребцевих гриж, миозитов, радикулітів. Ефективний в ході реабілітаційного процесу після операцій і для запобігання ушкоджень під час інтенсивних спортивних тренувань і підвищених фізичних навантаженнях;
- грудопоперекового корсети захоплюють майже всю груди і поперек і закріплюються на плечах за допомогою лямок. Використовуються в процесі корекції сколіозу, лікування остеопорозу, остеохондрозу.
грудо-поясничный корсет Які бувають бандажі
Бандажі медичні поділяються на групи відповідно до галузі їх використання:
- До-і післяпологові, які використовуються в ході вагітності для підтримки швидко зростаючого живота і зменшення навантаження на хребет і ноги. Після пологів бандаж необхідний, щоб відновити тонус м'язів живота і матки. Найкращим вибором буде універсальний бандаж, в допологовому періоді одягається вузькою стороною наперед і що розташовується під животом, підтримуючи його, а в післяпологовому періоді - широкою стороною наперед, забезпечуючи відновлення тонусу м'язів живота;
- Бандажі грижові, які забезпечують правильне розташування внутрішніх органів і запобігають їх вихід назовні. Бандаж не може усунути грижу, а тільки допомагає утримати внутрішні органи до моменту оперативного втручання;
- Бандажі післяопераційні забезпечують оптимальну фіксацію черевної та грудної порожнин в післяопераційний відновлювальний період.
Як правильно вибрати корсет і бандаж
Ортопедичні корсети носяться виключно за приписом лікаря. Тільки фахівець здатний правильно визначити необхідну жорсткість відповідно до ступеня патології і віком пацієнта. Зазвичай таке призначення робиться після повного обстеження з використанням інструментальних методів - рентгенографія, МРТ, КТ. Неправильне визначення розміру і ступеня жорсткості корсета може привести до того, що він не зробить ніякого дії або посилить проблему в результаті сильного здавлювання внутрішніх органів.
Визначившись з моделлю, треба зняти розміри. Порівнявши отримані результати з зазначеними на упаковці стандартними мірками, можна визначити необхідний розмір. Найкраще, якщо користувач приміряє корсет на натільну білизну (так як він буде його носити).
Бандажі різного ступеня жорсткості користувач може вибирати самостійно, для чого необхідно порівняти його мірки з зазначеними на упаковці еталонами.
Слід пам'ятати, що бандажная продукція не підлягає обміну і поверненню, тому треба поставитися до вибору відповідально, щоб не платити двічі.
Де купити
Бандажі, корсети для постави і іншу бандажну продукцію можна вибрати і придбати на сайті мережі «Ваше здоров'я» або в її роздрібних точках. Послуги інтернет-магазину доступні користувачам в будь-якій точці України - треба вибрати необхідну модель і замовити її доставку.


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Як визначити розмір післяопераційного бандажа
Як визначити розмір післяопераційного бандажа
Перед тим, як вибрати бандаж, необхідно правильно визначити розмір. Важливо пам'ятати, що після операції часто маса тіла знижується, в результаті об'єм тіла теж змінюється. Тому дуже важливо знати, як правильно підібрати бандаж післяопераційний потрібного розміру.
11.03.2020
Детальніше
Бандаж і його різновиди
Бандаж і його різновиди
Купити бандаж можна абсолютно вільно в нашому магазині
29.07.2010
Детальніше
Як прати післяопераційний бандаж?
Як прати післяопераційний бандаж?
Бандаж виготовляється з натуральних і синтетичних тканин, деякі моделі не рекомендується прати в машинці, але більшість виробів відмінно переносять машинне прання. Тому важливо знати, як правильно прати післяопераційний бандаж, щоб він максимально довго зберігав властивості і залишався еластичним.
11.03.2020
Детальніше
Як правильно вибрати ортопедичний корсет для дитини?
Як правильно вибрати ортопедичний корсет для дитини?
Розвиток хребта і формування постави слід контролювати з дитинства, але навіть якщо час упущений ситуацію можна виправити. Для цього використовують спеціальні пристрої - ортопедичні корсети.
11.05.2017
Детальніше
Розгорнути