Медична ліжко і її види

Дата публикации: 28.03.2013
Дата обновления: 03.04.2023

Медична ліжко - це спеціально розроблена ліжко для госпіталізації пацієнтів, які потребують тій чи іншій формі медичної допомоги. Дані ліжка дозволяють пацієнтові відчувати себе зручно, переживаючи процес одужання, а працівникам медзакладів здійснювати нагляд в комфортних умовах. Загальні характеристики медичної ліжка включають в себе регулювання секції голови і ніг по всій висоті ліжка, регульовані бічні поручні і електронні кнопки для експлуатації самого ліжка і інших довколишніх електронних пристроїв. Ліжко медична та інші подібні типи ліжок використовуються не тільки в лікарнях, але і в інших медичних установах і обстановці, а саме: будинки престарілих, поліклініках, а також в період догляду за хворим в домашніх умовах.

Цей вид ліжок може знадобитися, якщо Ви або член Вашої сім'ї хворий або маєте потребу в реабілітації в домашніх умовах. Привід ліжка буває механічним і електричним. Для більшості електричні ліжка більш прості у використанні. У медичних ліжках можливо зміни положення пацієнта. Наприклад, за допомогою секцій з варійованим кутом нахилу хворий, що знаходиться в постільному режимі, здатний приймати позицію Фаулера - позицію напівсидячи, коли голова і плечі підняті приблизно на 90-60 см (60-45 °) над горизонтальною висотою і коліна трохи зігнуті. Дана поза прибирає напруженість в м'язах черевного преса, зменшує застійні ефекти в легких, і гарантує хворому кращий комфорт.
Яку медичну ліжко вибрати? Особливо, коли вибираєте медичні ліжка для лежачих хворих .
Класифікація:
Виділяють два головні чинники для класифікації ліжок: тип приводу (електричний або механічний) і кількість секцій (від 4до1). Кількість секцій одно стадії анатомічності пози хворого: ліжко з одним головним секцією дає можливість підняти голову і плечі пацієнта, це служить більш комфортному прийому їжі і допомагає уникнути болю в шийному відділі хребта. Ліжко з двома головними секціями дозволяє змінювати позицію і голови, і ніг, що особливо важливо при травмах нижніх кінцівок. Варіант стремено і чотирма секціями дозволяють в повній мірі керувати становищем телатакже в області таза. Тип приводу означає, як буде змінюватися змінюється кут нахилу секцій, таким чином, в період якого часу родичам або медперсоналу потрібно, щоб зафіксувати пацієнта в потрібній позі.
Механічна медичне ліжко
У даній моделе представлені різні кількості секцій, з кутом нахилу. Секції регулюється ручним способом завдяки розсувним упорів (за прикладом розкладачки). Ліжка можуть бути оснащені складними або знімними бічними огорожами і знімними торцевими панелями, які забезпечують легкий доступ до хворого.
Медична ліжко з Пневмопружіни
Медичні ліжка такого виду обладнані Пневмопружіни, яка дозволять керувати кутом нахилу секцій. Гідравлічний привід медичної ліжка з Пневмопружіни надає поздовжній нахил всієї ліжка в положення Тренделенбурга, під час якого голова і плечі хворого знаходяться нижче таза, і в зворотне положення.
Медична ліжко з черв'ячним приводом
У медичній ліжка з черв'ячним приводом кут нахилу секцій змінюється за допомогою спеціальних гвинтових важелів, що приводяться в роботу зусиллями людини. Важелі регулювання можна приховувати в неробочому стані. Черв'ячний привід дає можливість опускати і піднімати секції медичної ліжка з меншими зусиллями і плавніше.
Медична ліжко з електроприводом
Найбільш функціональними вважають медичні ліжка з електроприводом, управління якими виконується за допомогою дистанційного пульта. Це дає можливість хворому без допомоги міняти положення тіла. Така можливість позитивно позначається на емоційному стані нерухомого хворого і дуже важлива для нього. Більш того, електропривод істотно пом'якшує хід догляду за хворим для рідних і медперсоналу. Залежно від моделі, мотори приводного механізму заховані в ліжку і піднімають кілька або одну секцію по черзі або одночасно. У деяких ліжках передбачена механічне регулювання в разі відключення електроенергії.
Ліжко медична функціональна дуже важлива для тих, хто лежить на ній і для тих, хто піклується про лежачому людині. При виборі ліжка, подумайте про Ваші потреби, а також потреб тих, хто піклується про Вас. Є кілька видів медичних ліжок на вибір. Кваліфіковані продивци-консультанти мережі магазинів «Ваше здоров'я» допоможуть Вам вибрати ліжко, яка підходить саме для Вас. Але, все-таки, якщо Ви вирішили самі розібратися в даному пристосуванні, наша стаття буде в допомогу.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Критерії вибору ліжок
Критерії вибору ліжок
Медичні ліжка - невід'ємне , важливе і необхідне пристосування , призначене для людей , яким доводиться довгий час проводити прикутими до ліжка .
27.01.2012
Детальніше
Як забезпечити здорову обстановку в кімнаті хворого
Як забезпечити здорову обстановку в кімнаті хворого
Однією з найважливіших складових комфортного процесу реабілітації після операцій або тривалих хвороб, в результаті яких частково або повністю втрачена здатність до самостійного пересування, є медичне ліжко, наявність спеціального матраца і інших пристосувань для пацієнта.
18.09.2018
Детальніше
Характеристика медичних ліжок
Характеристика медичних ліжок
Казалoсь б - що може бути простіше крoваті ? Однакo ...
26.01.2012
Детальніше
Поради відносяться до медичних ліжок
Поради відносяться до медичних ліжок
У нашій статті ми хочемо розмістити корисну інформацію і деякі поради стосуються медичних ліжок .
29.03.2013
Детальніше
Розгорнути