Про користь корсета

Дата публикации: 29.07.2010
Дата обновления: 05.04.2023

Корсет (від франц. corset - пояс) - жорсткий пояс для стягування нижньої частини грудної клітки і живота, підтримує хребетний стовп в п равільном положенні. Використовується в медичних цілях при викривленнях і травмах хребтах, а також для створення граціозної постави.

Остов нашого скелета можна порівняти з кришталевою вазон. Згадайте, що Ви робите, коли цьому крихкому предмету загрожує небезпека? Правильно, обертаєте захисним матеріалом: картоном, папером, тканиною. Те ж роблять і з хребтом - щоб вправлені хребці зберігали своє положення, на хворого надягають корсет.

Корсети бувають найрізноманітніших конструкцій і розмірів, дуже легкі, «прихованого носіння», виготовлені із спеціально розроблених гігієнічних матеріалів, доступні за ціною. Але підібрати потрібний для хворого корсет може тільки фахівець-ортопед або лікар мануальної терапії.

Корсети необхідні для оберігання хребта від травм людям, чия професія пов'язана з підвищеним навантаженням на спину: вантажникам, будівельникам, навіть офіціантам - всім їм необхідно носіння спеціального підтримуючого пояса (корсета).
Корсет представляє збій широкий пояс з еластичного і щільного синтетичного матеріалу з підсилюючими вставками в області попереку. Під час роботи пояс розвантажує спину і страхує від надмірного навантаження на хребці.

Не перевантажуйте хребет під час роботи! У самому прямому сенсі: намагайтеся убезпечити себе від ударів, падінь. Тут за приказкою: знав би, де впав, соломки підстелив (і підстеліть заздалегідь, якщо знаєте де).

Найбільші навантаження людина відчуває на хребет в положенні сидячи. Намагайтеся під час роботи, якщо дана поза для вас домінуюча, не рідше разу на 2 - 3 години робити перерви. Встаньте, походіть, зробіть кілька легких вправ.

Якщо ж робота стояча, намагайтеся, щоб спина не була постійно напружена нераціональної позою. Наприклад, якщо ваш верстак, верстат або конторка занадто низькі і доводиться працювати зігнувшись, постарайтеся небудь підкласти під них.

Ну а якщо робота пов'язана з постійною фізичним перевантаженням, вібрацією, переохолодженням, як у шляховиків чи будівельників? Тут потрібні особливі заходи профілактики. Необхідно оберегти спину не тільки добре розвиненим м'язовим «корсетом», що досягається правильною гімнастикою, але і використанням спеціального пояса (корсета).
У мережі магазинів "Ваше здоров'я" можна проконсультуватися і купити всі види корсетів за доступними цінами.


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Що не можна при сколіозі
Що не можна при сколіозі
Сколіоз одна з найпоширеніших деформацій хребта. На будь-якій стадії є ряд заходів і заборон для полегшення стану і запобігання подальшого посилення. Заборони стосуються не тільки положення тіла під час роботи, але також і раціону, спорту.
30.10.2018
Детальніше
Чим відрізняються ортопедичні корсети і коректори постави
Чим відрізняються ортопедичні корсети і коректори постави
ля підтримки хребетного стовпа в анатомічно правильному положенні при порушеннях постави, фіксації при травмах і захворюваннях використовують спеціальні ортопедичні вироби.
14.12.2016
Детальніше
Як носити корсет для постави
Як носити корсет для постави
Все більше часу людина проводить сидячи за комп'ютером, або іншим електронним девайсом практично не стежачи при цьому за положенням тіла, зокрема спини. Це і є однією з найбільш частих причин викривлення хребта, особливо у школярів, які проводять чимало часу сидячи в школі за партою і вдома за уроками. Для допомоги в підтримуванні постави існують спеціальні корсети та коректори.
14.02.2019
Детальніше
Як дізнатися ступінь сколіозу
Як дізнатися ступінь сколіозу
Сколіоз - одне з найбільш поширений захворювань хребта, своєчасне виявлення якого дозволяє швидко і ефективно позбутися від проблеми і попередити серйозні наслідки.
03.05.2018
Детальніше
Розгорнути