Для чого потрібні іонізатори повітря ?

Дата публикации: 02.10.2012
Дата обновления: 01.04.2023

В останні роки іонізатори повітря стали одними з найпопулярніших побутових приладів. І це цілком заслужено, адже іонізатор допомагає істотно підвищити якість повітря, яким ми дихаємо в приміщенні, зменшити поширення вірусних інфекцій, посилити опірність організму до дії шкідливих факторів навколишнього середовища. Кому в більшій мірі необхідний іонізатор повітря? В першу чергу - дітям, літнім і ослабленим людям, що страждають хронічними захворюваннями органів дихання та серцево-судинної системи. По-друге, іонізатор повітря рекомендується всім людям в період епідемій грипу і поширення ГРЗ, особливо тим, хто працює за комп'ютером або дивиться телевізор більше 2-х годин в день. І по-третє, іонізатор рекомендується використовувати людям, більшу частину дня знаходяться в закритому приміщенні.

Давно відомо, що кисень - основна і найбільш важлива складова повітря, але для того, щоб кисень повноцінно засвоювався нашим організмом повітря повинен збагачуватися аероіонами, або, як ще називають «вітамінами повітря». Недолік іонізації в приміщенні викликає постійне кисневе голодування, зменшення працездатності, погане самопочуття, веде до втрати уваги, ослаблення імунітету, підвищеної стомлюваності, а також провокує розвиток багатьох захворювань, в тому числі і грипу. Як показали останні дослідження вчених, для повноцінного засвоєння кисню нашим організмом повітря повинен бути обов'язково іонізований - збагачений негативно зарядженими аероіонами.
Чому нам так легко дихається після дощу, грози або сонячним ранком, як приємно дихати в гірських районах, на морському узбережжі, в хвойному лісі, тому що природа має свій природний іонізатор. Повітря в цих районах максимально насичений негативними іонами кисню, а в закритих приміщеннях кількість цих корисних негативних іонів зазвичай в 10-15 разів нижче санітарних норм. Щоб створити і в подальшому підтримувати оптимальну баланс аероіонів в приміщеннях (від 1000 до 50000 од / см3) застосовуються іонізатори повітря, які дозволяють підвищити працездатність і подарувати додаткові роки життя. Іонізація краще взаємодіє з гемоглобіном крові, і наші клітини краще забезпечуються киснем. Завдяки цьому ми краще себе почуваємо, не так швидко втомлюємося, краще спимо і менше схильні до всякого роду стресів.
Іонізатори за принципом роботи засновані на дії коронного розряду. Іонізатори формують такий розряд при подачі високого різнополярного напруги (15-25 кВ) на коронирующим електроди (струни або пилковидні пластини) і осаджувальних електроди (пластини). Під дією неоднорідного електричного поля, що виникає між коронуючими і осаджувальних електродами, повітря починає рухатися через іонізатор. Це явище отримало назву «іонний вітер». При цьому аерозольні частинки розміром від 0,01 до 100 мкм (домашній пил, пилок рослин, продукти життєдіяльності домашніх тварин і кліщів) отримують заряд і осідають на протилежно заряджених пластинах іонізатора. Під дією коронного розряду іонізатор збагачує повітря легкими аероіонами і озоном. Недолік іонізації робить вдихаємо нами повітря мало корисним. Це все одно, що видалити з їжі всі поживні речовини!

У провідних медичних установах були проведені дослідження впливу іонізаторів при лікуванні деяких захворювань. Так, відзначали позитивний ефект при лікуванні:
• хронічного бронхіту і бронхіальної астми;
• стенокардії і неврозах серця;
• неврастенії;
• початковій стадії туберкульозу легенів;
• мігрені, безсонні;
• гіпертонії і гіпотонії;
• грипі, ревмокардиті
і ще багатьох інших.
Чого ж слід очікувати, набуваючи іонізатор?
Для початку засвоїмо, чого ж не потрібно очікувати: по-перше - лікування від всіх хвороб, по-друге - зниження ваги, миттєвого появи стрункої фігури і інших чудес, нерідко обіцяних в рекламах. Основне і головне властивість іонізатора - це наближення складу повітря в приміщенні до природного стандарту і очищення його від пилу. Для лікування аероіонами в інших концентраціях необхідний суворий контроль з боку кваліфікованих медиків, і тільки в лікарських установах.
Правильне застосування якісних іонізаторів дозволяє розраховувати на покращену стану людини, а саме, підвищення працездатності, зниження захворювань органів дихання, припинення нежиті, і в загальному, підвищення імунітету. Для астматиків найбільш корисним є видалення пилу, пилку і інших алергенів з повітря.
Іонізатор самостійно не може вилікувати хвору людину, а здорового наділити абсолютним імунітетом проти вірусів. Дані прилади є лише однією з ланок здорового способу життя.
Крім того, іонізатор знижує електростатичне напругу від включених моніторів і телевізорів і набагато знижує ймовірність захворювання «дисплейної хворобою». Повітря очищається від пилу, яка заряджається негативно і осідає на підлогу і стіни, а не висить в повітрі і не вдихається легкими людини. Саме тому при використанні цього приладу необхідно частіше протирати стіни і підлогу, видаляючи пил. Сам іонізатор також необхідно протирати вологою серветкою, змоченою миючим засобом, а потім - сухою ганчіркою. Побутовий іонізатор повітря необхідно використовувати правильно. Ознайомтеся з інструкцією по роботі з приладом перед тим, як включити його.
Пам'ятайте, що в деяких випадках іонізатор повітря використовувати не можна. Зокрема, протипоказаний він людям з онкологічними захворюваннями, так як сприяє швидкому розвитку пухлин. Але цікаво те, що при відсутності злоякісних новоутворень цей прилад є ефективною профілактикою раку. Не можна також використовувати іонізатор повітря при підвищеній температурі тіла у людини, щоб не викликати ще більший жар і погіршення стану. Хоча в загальному і цілому одужання при використанні цього приладу буде швидшим. Заборонено використовувати іонізатор повітря в присутності людей в сильно запиленому або задимленому приміщенні, тому що при іонізації частинки пилу глибше проникають в легені. У таких випадках іонізатор рекомендується включати при відсутності людей. Через час бактерії і пил осяде на поверхні, заряджені позитивно - на підлогу, батареї опалення, і в приміщенні можна буде дихати чистим повітрям і робити прибирання. У деяких людей проявляється індивідуальна непереносимість іонізатора. Тому сеанси потрібно починати з невеликих інтервалів часу і стежити за своїм самопочуттям.
Потрібно відзначити, що за кілька десятиліть використання аероіонізації не було помічено негативного впливу на людину. Для підтримки життя слабких і недоношених дітей так само широко використовують штучну іонізацію. Відзначали тільки позитивний ефект. Для застосування аероіонізації в приміщеннях різних типів не існує протипоказань.


Коментарі до статті
Скільки коштують іонізатори як їх купити, живу у львові, дякую
Доброго дня, тут представлені всі іонізатори: /cat_152.htm


Вам також може бути цікаво

Озонатори та іонізатори - в чому різниця?
Озонатори та іонізатори - в чому різниця?
Серед безлічі побутових приладів, наявних сьогодні на ринку, особливе місце займають озонатори та іонізатори .
28.01.2015
Детальніше
Розгорнути