Чому важливі зволожувачі та мийки повітря в літній період ?

Дата публикации: 02.10.2012
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Про зволоженні повітря в приміщеннях люди частіше замислюються під час опалювального сезону. Але проблема недостатньої вологості, також гостро може стояти і в літній період. Особливо це відчутно в погано провітрюваних або розташованих на сонячній стороні квартирах. Крім того, влітку причиною сухості повітря, є працюючі кондиціонери. Один кондиціонер в середньому за годину своєї роботи видаляє один літр води. Забезпечити нормальну вологість допоможуть зволожувачі та мийки повітря.

Чим загрожує брак вологості в приміщеннях?

Нормальна відносна вологість в приміщеннях 40-60%, це комфорт, а головне - життєва потреба організму і запорука здоров'я. Пов'язано це з тим, що людське тіло на 80% складається з води. А в результаті обмінних процесів тільки через шкіру виходить близько 0,5 літра рідини на добу. Власне самопочуття саме служить відмінним індикатором, того, що вологість необхідно підвищити. Сигналом до цього може бути поява першіння в горлі, кашлю, сухість шкіри і слизових оболонок. Можуть виникати алергічні реакції і навіть хронічні захворювання. Сухе повітря гальмує процес самоочищення бронхів, виникає неуважність, сонливість і погіршення самопочуття. Знижується імунітет і працездатність. Також, є інформація, що в пересушеному повітрі міститься велика кількість позитивно заряджених іонів. Це призводить до підвищення нервової збудливості і зниження стресостійкості. Мийки повітря та зволожувачі очищають повітря від пилу, алергенів і пилку растеній.Человеку стає легше дихати, а також знижується ризик виникнення легеневих захворювань.

Зволожувачі та мийки повітря - в чому відмінності?

Найбільш популярним типом зволожувачів повітря є ультразвукові пристрої. Ефект зволоження відбувається за допомогою ультразвукових (високочастотних) коливань мембрани. Завдяки чому вода перетворюється в дрібнодисперсний пар низької температури.

До переваг даних приладів відносяться:

- швидке досягнення необхідного рівня вологості;
- невеликі розміри;
- дуже тиха робота.
Серед недоліків можна відзначити: утворення білого нальоту на меблях і навколишні предмети, що пов'язано з тим, що у водопровідній воді міститься багато солей кальцію. Спеціальні фільтри-картриджі дозволяють уникнути цього.
Мийки повітря і кліматичні комплекси - найбільш дорогі прилади, але дуже ефективні. Мийки, крім зволоження виполнют функцію очищення (миття) повітря. Принцип роботи полягає в наступному: повітря, проходячи через прилад очищається за рахунок того, що в воді осідає пил, відносно великі частки і шерсть домашніх тварин. Їм не потрібні фільтри та інші витратні матеріали. Кліматичний комплекс має ще більш широкі можливості, а саме: зволоження, очищення повітря спеціальними фільтрами, ароматизація і іонізація.

Мийки та кліматичні комплекси мають наступні переваги:

- повітря і зволожується, і очищається;
- тиха робота;
- м'який ефект зволоження;
- тривала гарантія (до 10 років на мийки).
Розміри даних пристроїв більше ніж у зволожувачів, але це пояснюється їх конструктивними особливостями. Ефективність їх застосування відчутна не лише при працюючих взимку батареях, а й влітку. Коли в спеку відкриваються вікна і летить пил, пилок рослин, а на взуття в квартиру приноситься багато дрібних частинок - мийки повітря впораються з цим, наповнивши повітря свіжістю.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Найбільш часті поломки зволожувачів повітря
Найбільш часті поломки зволожувачів повітря
Насправді, електроприлад має складні електронні програми та механізми, що відповідають за безперебійну роботу. Як будь-яка техніка, зволожувачі повітря потребують своєчасному обслуговуванні і правильному поводженні. Але іноді прилади виходять з ладу.
14.03.2017
Детальніше
Плюси і мінуси зволожувачів повітря
Плюси і мінуси зволожувачів повітря
Якість повітря, який ми постійно вдихаємо будинку, щомиті впливає на здоров'я, працездатність, емоційний настрій домочадців і в цілому на атмосферу житла.
12.05.2017
Детальніше
Як часто потрібно включати зволожувач повітря?
Як часто потрібно включати зволожувач повітря?
Самопочуття людини, що знаходиться в закритому приміщенні, безпосередньо залежить від температури повітря і рівня вологості. Вологість повітря в приміщенні безпосередньо впливає на здоров'я і захисні функції організму. Для підтримки нормального мікроклімату в приміщенні слід зберігати вологість в межах норми від 40 до 60%.
24.04.2020
Детальніше
Принцип дії роботи зволожувачів
Принцип дії роботи зволожувачів
Чим відрізняється робота одних зволожувачів від інших ?
02.10.2012
Детальніше
Розгорнути