Як вибрати інвалідну коляску ?

Дата публикации: 30.08.2012
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:

Незамінним атрибутом повсякденного життя людей з обмеженими можливостями є інвалідні коляски. Вони полегшують складності пересування і дають більше можливостей. Тим більше сучасний ринок пропонує широкий асортимент реабілітаційного обладнання. Однак, різноманітність ускладнює процес вибору. Сьогодні купити інвалідну коляску з одного боку стало простіше за рахунок того, що ринок став набагато більше, ніж багато років тому, але при цьому і збільшилася їх класифікація, а це створює нову проблему, а саме - як зробити правильний вибір? У наших магазинах вам допоможуть підібрати товари для реабілітації.
 
Інвалідність - це зниження або втрата працездатності внаслідок захворювання або травми, а інвалідні крісла-коляски мають велике значення для таких людей. Інвалідний візок (крісло-коляска) - засіб пересування для людей з обмеженими можливостями. Сучасні технології дозволяють спростити пересування інвалідів. Купуючи інвалідні коляски, пам'ятайте, що інвалідні коляски покликані дати більше можливостей людям, які мають обмеження в пересуванні. Консультанти магазину підкажуть, як вибрати коляску за параметрами користувача, враховуючи ступінь порушення, вага, діагноз, для чого необхідна коляска (заняття спортом, рух по дому або по вулиці) та інші індивідуальні особливості. Правильно обрані інвалідні коляски дозволяють полегшити пересування і попереджають зіткнення і тертя ділянок тіла об бічні стінки. А неякісна, невміло підібраний візок може стати причиною травм, вторинної деформації і вимушеної недієздатності, а також інших ускладнень. У наших магазинах надається прокат інвалідних колясок, Ви можете, перед тим як купити коляску взяти її на прокат і визначитися, чи підходить Вам ця модель.
 
Перш ніж купити інвалідну коляску, потрібно взяти до уваги кілька основних факторів. Перш за все, необхідно визначитися з тим, що саме вам потрібно: інвалідна каталка або коляска. Крісло-каталка призначене для пасивного пересування. Це означає, що людина, що використовує його, пересувається не самостійно, а за допомогою супроводжуючої особи, помічника. Тому воно має невеликі колеса. Інвалідне крісло коляска, навпаки, забезпечено великими колесами і призначене для активного пересування людей з обмеженими можливостями. В даний час існує декілька видів цього устаткування, тому перед тим, як купити інвалідну коляску потрібно визначитися з тим, для чого вона буде використовуватися.
Головним критерієм, яким повинні відповідати інвалідні коляски є комфорт і зручність. Адже їх основна функція - спростити і полегшити життя людей, які мають обмежені можливості, а не додати складнощів.

Коляска инвалидная Як правильно вибрати інвалідні візки?

Розміри інвалідного візка визначаються кількома показниками - шириною між колесами, глибиною крісла, висотою коліс, спинки і сидіння, діаметром коліс. Необхідно врахувати також розміри коляски в складеному стані.
Купуючи крісло коляска інвалідна, потрібно обов'язково врахувати особливості пацієнта і фактори навколишнього середовища. Бажано, щоб коляска відповідала параметрам людини, для якого вибирається інвалідна коляска. Для правильного підбору інвалідного крісла-коляски необхідно провести заміри пацієнта за такими параметрами: ширини сидіння; глибини сидіння; довжини ніг, висоти сидіння, висоти передпліч, висоти спинки. Важливо при виборі враховувати вагу людини - це допоможе уникнути багатьох незручностей.
 
1) Вибираючи інвалідний візок, в першу чергу, спирайтеся на такий параметр, як вага людини, який буде в ній їздити. Якщо цей показник зашкалює за 100 кг, то вам знадобиться коляска з посиленим каркасом. Полегшена витримати таке навантаження не зможе, і виникнуть складності з пересуванням. Що ж стосується важких пацієнтів, для них також необхідно сидіння підбирати індивідуально. Адже якщо людина виявиться «втиснуті» в коляску, це призведе до проблем з кровообігом в ногах: артрозу суглобів, тромбозу і варикозного розширення вен.
 
2) Ще один параметр, на який потрібно звертати увагу при виборі коляски, - це обсяг таза пацієнта і ширина самого засобу пересування. Стандартна коляска має розмір сидіння від 43 до 46 см. Якщо людина, що сидить в такому кріслі, буде худеньким і щуплим, то йому потрібно підбирати сидіння індивідуально, інакше у нього не буде достатньої фіксації спини. А це в свою чергу призведе до виникнення додаткових проблем з хребтом.
 
3) Не менш важливим параметром при виборі інвалідного візка є її загальна ширина. Коляска повинна вільно проходити через всі наявні в приміщенні дверні отвори і сходові прольоти. В іншому ж випадку вона заборона людини в приміщенні.
Ширина інвалідного візка вимірюється між самими далекими точками, так як відстань між колесами більше, ніж між ручками. Прийнявши за істину ширину між ручками, можна придбати набагато ширшу коляску, ніж необхідно для конкретного приміщення.
 
4) Якщо в будинку, де живе інвалід-візочник, немає пандусів або часто ламається ліфт, то вага коляски - це дуже важливий показник при виборі засобу пересування. Бажано, щоб вона була досить легкою, маневреної і простий в управлінні. Инвалидная коляска
 
5) Підніжки, підлокітники, підголівник і інші супутні частини - то, на що вам слід звернути особливу увагу. Адже в деяких випадках ці речі можуть бути просто життєво необхідними. Так, наприклад, підставка - елемент, який особливо корисний у разі набрякання ніг. Вона обов'язково повинна бути рухливою, щоб можна було поміняти положення і напрямок тіла людини, що знаходиться в ній.
 
6) Крім цього на вибір коляски впливає і її тип. Так, наприклад, для людей, які не бажають відмовлятися від активного способу життя, існують електроколяски. Вбудований мотор надає даного засобу пересування додаткову швидкість і маневреність. Є навіть коляски, пристосовані під заняття спортом і фітнесом.
 
7) Звернути увагу на шини для коляски. Вони можуть бути литими або пневматичними. У кожного з цих видів є свої «плюси» і «мінуси», тому їх вибір повинен залежати від конкретних умов експлуатації.

Правильний підбір інвалідного крісла-коляски дозволить:

забезпечити розподіл маси пацієнта на якомога ширшій поверхні;
полегшити пересування та попередити зіткнення і тертя ділянок тіла об бічні стінки;
встановивши максимальну ширину крісла-коляски, звести до мінімуму проблему переміщення в дверях, ванній кімнаті та інших обмежених просторах.
Погано підібране крісло-коляска може стати причиною травм, вторинної деформації і вимушеної недієздатності, а також інших ускладнень, які мають незворотній характер.
Перед покупкою, слід проконсультуватися з лікарем, а купувати інвалідні коляски потрібно у перевірених компаній, які пропонують широкий асортимент реабілітаційного обладнання та можуть запропонувати оптимальний варіант.
У мережі магазинів "Ваше Здоров'я" широкий асортимент інвалідних колясок, ходунків для людей з обмеженими можливостями, тренажери для реабілітації, масажне обладнання, медичні меблі та багато іншого. Сьогодні інвалідні крісла-коляски представлені різними моделями (OSD, китайські FS, німецькі Meyra та інші). Продаж інвалідних колясок здійснюється як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва. Практично всі інвалідні коляски мають міцний, сталевий каркас з антикорозійним, хромованим покриттям і зносостійка обтягування сидіння забезпечують колясці тривалий термін експлуатації. Крісла-коляски легко складаються і розкладаються без застосування спеціальних засобів.
Підійдіть до питання вибору коляски досить серйозно. Адже тільки в цьому випадку ви забезпечите людині, змушеному пересуватися за допомогою такого засобу, повноцінне і насичене життя, яка не буде обмежена чотирма стінами.


Коментарі до статті
У попередньому зверненні не простоїв електронну адресу
Зріст 183, вага 80, ампутована права нога. Що можете порадити? Живу у приватному будинку у сільській місцевості. Подобаються комфорт та надійність. У "залізі" знаюся. Інженер – механік.


Вам також може бути цікаво

Чи можна отримати інвалідний візок безкоштовно?
Чи можна отримати інвалідний візок безкоштовно?
Звернувшись на лінію інформаційної підтримки клієнтів , Ви отримаєте детальну консультацію фахівців компанії. Індивідуальний підбір засоби реабілітації здійснюється абсолютно безкоштовно .
Телефонуйте: (044 ) 221-68-20 , 361-77-28 .
23.06.2015
Детальніше
Коляски для будинку і вулиці
Коляски для будинку і вулиці
Неможливість ходити не повинна зупиняти Вас від будь-якої діяльності .
13.03.2013
Детальніше
Тільки вперед: вибираємо інвалідну коляску правильно
Тільки вперед: вибираємо інвалідну коляску правильно
Інвалідні коляски - це засіб пересування, призначене для пацієнтів з обмеженими фізичними можливостями, які не можуть самостійно ходити, але продовжують вести активний спосіб життя.
04.01.2018
Детальніше
Розгорнути