Дарсонваль - часто задаються

Дата публикации: 06.03.2010
Дата обновления: 31.03.2023
Содержание:

Процедура дарсонвалізації ґрунтується на використанні струмів високої частоти (300–500 кГц). Виконується за допомогою спеціально пристосованого для косметичних цілей апарату дарсонваль від куперозу, який виробляє електрику, яка потім перетворюється на теплову енергію. Він виготовляє озон при контакті зі шкірою. Саме озон робить лікування дарсонвалізацією настільки ефективним в очищенні та дезінфекції шкіри.

Який апарат можна використовувати в домашніх умовах?

Хочемо звернути особливу увагу на те, що не буває дарсонвалей тільки для застосування в домашніх умовах.

Оскільки апарат Дарсонваль має Реєстраційне посвідчення МОЗ України, то він пройшов технічні та клінічні випробування, відповідає всім вимогам, то цей апарат Дарсонваль гарантуватиме лікувальний ефект як у поліклініці, так і в домашніх умовах, тому що струм у наших розетках тече однаковий 220В. незалежно від місцезнаходження. Причому неважливо де ви знаходитесь, правила техніки безпеки ви повинні дотримуватися в будь-якому місці та в будь-який час!

Великим плюсом апарату Дарсонваль є простота роботи - там лише один регулятор вихідної напруги (на деяких апаратах з плавним регулюванням, на деяких ступінчасто) - приблизно як у магнітофоні ручка регулювання гучності - просто і зрозуміло.

Тому через легкість управління лікарі рекомендують купити дарсонваль при зубних імплантах і використовувати за призначенням лікаря людям похилого віку, дуже зайнятим людям, яким незручно часто відвідувати поліклініку для процедур. Ось звідси і виникло поняття як "дарсонваль у домашніх умовах". Насправді це професійний апарат і лише він гарантуватиме лікувальний ефект.

Хотіли б розглянути кілька лікувальних моментів:

1. Чи можна робити дарсонваль при куперозі (купероз – червона сіточка капілярів на обличчі або на тілі) – так як дарсонваль передає енергію тканинам – енергія відповідно це тепло, а будь-яке тепло викликає почервоніння тканин – сіточка стає ще більш видною, і виходить що він не лікує, а ще помітніше робить сітку капілярів. Тобто на місцях, де є сіточка водити грибком-дарсонваль 2-4 рази.

2. Чи допомагає дарсонваль при варикозі (варикоз - хвилясті вени, що виступають на ногах) - так, допомагає. Дарсонваль покращує структуру стін судин саме дією змінного електричного струму, роблячи їх більш еластичними, "стрункими".

3. Чи можна робити дарсонваль на обличчі, кажуть: "Викликає підвищене оволосіння обличчя, раз для волосся голови допомагає, то і на обличчі волосся виросте" - не правда, тому що дарсонваль не впливає на зростання самої волосини, а лише зміцнює цибулину волосся. Отже, якщо є цибулина волосся, він цибулину зміцнить, але волосся не змусить рости. Косметологи навіть не накладають поживні маски над верхньою губою, якщо дівчина вже має ознаки гірсутизму (підвищеного оволосіння), не кажучи вже про те, що дарсонваль теж не роблять над верхньою губою при гірсутизмі.

4. Лікування вугрової висипки - дуже цікавий момент!
Динаміка захворювання – шкірне сало виділяється у великій кількості, потім змінюється склад шкірного сала – воно загусне (порушення ендокринної системи, обміну речовин), утворюючи комедони, які у свою чергу закупорюють протоку. Якщо в закупорену протоку потрапляє пропіон-бактерія, починається акне. А якщо у вас в організмі гуляють стафілококи, то починаються вугри "вульгаріс".

Після процедури можливо почервоніння шкіри після дарсонваля.

Дарсонвалізація - перебіг процедури

В апараті дарсонвалізації використовується так званий струми д'Арсонваля, тобто з високою частотою та загасаючими хвилями. Перерва в них у 500 разів більша за тривалість імпульсу, завдяки чому процедура дарсонвалізації безпечна. Коли ви кладете дарсонваль при розацеа на шкіру, електрика стикається зі шкірою, виділяючи тепло та озон. Останній виготовляється зовні косметичної скляної подушечки. Це активує бактерицидну та дезінфікуючу дію. Усередині подушечки утворюються благородні гази – звідси і характерне синє світло під час лікування. Лікування дарсонвалізацією засноване на безпосередньому виробленні мінімальної кількості тепла в тканинах та вплив електромагнітної енергії на організм.

Дарсонваль може:

1. зменшувати виділення шкірного сала. При цьому треба грибком водити від центру підборіддя до вуха у відповідні сторони, від центру носа до вуха також від центру лоба до вуха, тобто по масажних лініях. Інтенсивність - грибком водить на 3-5 мм над поверхнею шкіри, повинні бути поколювання не дуже болючі, через день по 7-10 хвилин. Курс – 10-15 процедур, 2 тижні перерва, наступний курс.

2. зменшувати кількість пропіон-бактерій. Якщо водити грибком над поверхнею шкіри 3-5 мм, утворюватимуться маленькі блискавки і виділятимуться озон, насичуючи шкіру киснем. Пропіон-бактерії розмножуються без доступу кисню, тому коли ми озонуємо шкіру, створюється несприятливе середовище у розвиток бактерій.

Дарсонваль не впливає на ендокринну систему.

На жаль, дарсонваль не вбиває стафілококи, лише зупиняє їх розвиток – бактеріостатичну дію. Для цього беруть насдку-палочку і роблячи зазор між шкірою та електродом 5-7 мм, роблять велику напругу, щоб було боляче, тримають електрод над кожним запаленим елементом по 20-30 секунд. Так щодня.

УВАГА! Якщо у Вас запальні великі елементи з інфекцією – необхідно користуватися лише паличкою. Дарсонваль, якщо робити грибочком, викликає спочатку звуження судин, та був розширення. Отже, клітини імунної систми намагаються виштовхнути інфекцію на поверхню шкіри, а після 15 хвилин роботи грибком судини розширяться, і інфекція потрапить до загального кровообігу і рознесеться по всій особі. А використовуючи паличку 20-30 секунд локально ви призупините зростання в цьому місці.

Це і є 2 методики лікування вугрової висипки - грибочком зменшуєте сальність шкіри і насичує киснем, паличкою зупиняєте зростання бактерій.

Лікування випадіння волосся: можна робити на немите волосся (5-7 хвилин), або нанести на нього масло кропиви, реп'яхову, вітаміни в олії, лікувальні маски (12-15 хвилин)

Покрокова дарсонвалізація

Найпопулярніший вид цієї процедури – локальна дарсонвалізація. Його можна використовувати як окрему процедуру очищення та дезінфекції особи або як доповнення до інших процедур, що очищають. Локальна дарсонвалізація проводиться за допомогою спеціального апарату для дарсонвалізації, що розміщується на вибраній ділянці тіла. Дарсонваль для судин голови дарсонвалізації оснащений чотирма наконечниками (пелотами) з різними функціями:
гребінець – прискорює ріст волосся та закриває кутикули волосся;
гриб - дезінфікує шкіру,
подушечка-ложка - очищає важкодоступні місця,
пелота-трубка – використовується для мікромасажу.


Коментарі до статті
Скажіть, будь ласка, застосовую Дарсонваль для шкіри обличчя. Коли проводжу в районі скроні, починає смикатися око. Начебто нерв затискається. Це нормально? Дякую
Добрий день, Вікторія!
Щодо Вашого питання, сіпається око чи дискомфорт у районі очей при використанні Дарсонваля може бути спричинено рядом причин:

Чутливість шкіри: Реакція може виникнути через індивідуальну чутливість шкіри в області виска.
Порушення нервової системи: Пристрій, як Дарсонваль, впливає на електричні сигнали в нервовій системі, і це може призвести до дискомфорту, особливо якщо нерви в районі очей чутливі.
Неправильне використання: Якщо ви використовуєте пристрій неправильно або тримаєте його на одному місці занадто довго, це також може призвести до неприємних відчуттів.
Спробуйте зменшити час впливу пристрою на область виска та збільшити відстань між пристроєм і очима.
Доброго дня, чи можна користуватися Дарсонваль для росту волосся голови, при кісті на корені зуба?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добрий день ! Можна але краще проконсультуйтесь з Вашим лікарем.
Правда що від дарсонваль росте волосся на ліє
Добрий день ! Дарсонваль не впливає на зростання самої волосини, а лише зміцнює цибулину волосся. Отже, якщо є цибулина волосся, він цибулину зміцнить, але волосся не змусить рости.
Добрий день! Доньці 15 років, у неї вроджена маленька кіста в голові. Через стрес перед складанням іспитів посипалося волосся.
Добрий день ! Зверніться за консультацією до лікаря.
Добридень. При процедурі на обличчі дарсонвалем болить лоб у деяких місцях. Прямо наче кістку болить. Спочатку думала що за прищиків. Але болить і там, де їх немає. Тільки лоб болить
Добрий день ! Для комфортнішого використання можна зробити меншу потужність .
Вітаю. Чи допомагає апарат якщо все добре працює, але як такого струму не відчуваєш. Наприклад, на певних ділянках. Або почуття струму обов'язково
Добрий день! Відчуття повинні бути. На всіх ділянках по різному відчуття. Якщо не відчуваєте , то можна добавити потужності.
Доброго дня, у сина був двосторонній отит середнього вуха, одне вухо минуло, а друге знову захворіло, лікар виписав фізіотерапію, чи вдома є Дарсонваль, чи не встигла запитати у лікаря, чи можна замінити та робити вдома Дарсонвалем процедури?
Добрий день!
Ось кілька рекомендацій, якщо ви плануєте використовувати Дарсонваль для лікування отиту в домашніх умовах:

Консультація з лікарем: Перш ніж починати будь-яке лікування вдома за допомогою Дарсонвалю, зверніться до лікаря, який встановив діагноз і призначив фізіотерапію для вашого сина. Вони зможуть надати конкретні поради щодо використання Дарсонвалю в даному конкретному випадку.

Дотримуйтеся інструкцій: Якщо лікар затвердить використання Дарсонвалю, важливо дотримуватися всіх інструкцій щодо правильного застосування приладу та тривалості процедур.

Уникайте самолікування: Не варто самостійно призначати фізіотерапію без консультації з фахівцем. Правильний діагноз та лікування може забезпечити тільки лікар.

Слідкуйте за реакцією: При використанні Дарсонвалю слідкуйте за реакцією вашого сина. Якщо він відчуває дискомфорт або погіршення стану, припиніть процедури та зверніться до лікаря.

Загалом, важливо враховувати індивідуальні особливості вашого сина і дотримуватися конкретних рекомендацій лікаря щодо лікування отиту. Не соромтеся запитати лікаря про можливість використання Дарсонвалю вдома та дізнатися всі необхідні поради щодо правильного застосування цього приладу.
Вітаю. Чи можна використовувати дарсонваль для лікування волосся, якщо є металевий штифт під пломбою?
Добрий день ! Можна використовувати Дарсонваль.
Чи можна використовувати Дарсонваль за наявності метало-керамічних коронок? Чи металевих коронок?
Добрий день ! Чи можна використовувати дарсонваль при зубних імплантах? Дарсонваль не має протипоказань щодо наявності імплантів. Якщо ви плануєте використовувати його в зоні імпланту, почніть з невеликої потужності.
Здоровайте Чи можна використовувати дорсенваль на обличчі або на волоссі, якщо є металева коронка в зубній порожнині.
Добрий день ! Дарсонваль не має протипоказань щодо наявності імплантів. Якщо ви плануєте використовувати його в зоні імпланту, почніть з невеликої потужності.
Підкажіть, будь ласка, чи можна використовувати Дарсонваль для волосся, якщо є кісти в грудях?
Добрий день! Дарсонваль - це електрофізіотерапевтичний пристрій, який використовується для лікування різних захворювань шкіри та волосся. Проте, важливо звернути увагу на певні обставини, особливо коли є медичні проблеми, такі як кисти в грудях.

Перш за все, рекомендується проконсультуватися з лікарем або онкологом, щоб отримати конкретні поради та рекомендації щодо використання Дарсонвалю при наявності кист в грудях. Медичний фахівець зможе оцінити вашу конкретну ситуацію та надати вам індивідуальні рекомендації.

У деяких випадках використання Дарсонвалю може бути необхідним обмеженим або навіть протипоказаним через ризик подразнення або травми шкіри, особливо в області грудей. Також, якщо кисти в грудях мають онкологічний характер або пов'язані з іншими серйозними захворюваннями, використання будь-якого виду терапії може потребувати додаткового медичного контролю та обстеження.

Отже, перед використанням Дарсонвалю або будь-якого іншого методу лікування важливо отримати медичну консультацію та встановити план дій, який буде найбільш безпечним і ефективним для вашого здоров'я.




Здрастуйте, підкажіть можна використовувати Дарсонваль у день кілька разів? Вранці волосся, ввечері обличчя наприклад. Або треба робити саме курсами курс на обличчя, потім курс волосся, курс целюліт? Як правильно?
Добрий день! Частота використання: Зазвичай рекомендується використовувати Дарсонваль не більше одного разу на день на кожній області шкіри. Використання Дарсонвалю декілька разів на день може бути зайвим і призвести до перенапруження шкіри або подразнення.

Курси лікування: Ви можете проводити курси лікування для різних областей, таких як обличчя, волосся або целлюліт. Курс лікування зазвичай складається з кількох сеансів протягом певного періоду часу, наприклад, 10-15 сеансів впродовж 2-3 тижнів. Після закінчення курсу лікування рекомендується робити перерву перед продовженням.

Порядок використання: Якщо ви плануєте використовувати Дарсонваль для різних областей тіла, наприклад, обличчя і волосся, краще проводити процедури в різний час дня, щоб уникнути перенапруження шкіри. Наприклад, можна використовувати Дарсонваль на обличчі вранці і на волосся ввечері.

Загалом, важливо слідувати інструкціям виробника та рекомендаціям лікаря для безпечного та ефективного використання Дарсонвалю. Не забувайте про те, що кожна людина має індивідуальні особливості шкіри, тому важливо слухати своє тіло і реагувати на будь-які ознаки дискомфорту чи подразнення.
Добридень! Скажіть будь ласка, чи можна використовувати дарсонваль для обличчя, якщо є доброякісна пухлина у стегнової кістки?
Добридень! Так
Доброго дня, зробила 10 хв дарсонвалізаціі волоссю, вперше, зробила ввечері і після вночі коліна ніг і гомілки руки почали сильно свербіти і як їх струмом б'ють, і в горлі першило, сильна нудота, можу я продовжити курс?
Добридень! Перед продовженням курсу рекомендується проконсультуватися з лікарем або косметологом, що лікує.
Добридень ! Скажіть, будь ласка, чи можу я почергово проводити курси? Т,е спочатку курс на обличчя, наступний курс на волосся, і т,д.(без перерви між курсами) Або я проводжу дві-три різних процедури на день і повний відпочинок на потрібний час.
Добридень! Можна проводити по черзі курси лікування, чергувати. Дякую за звернення!
Вітаю! Якщо є металевий інплантант у коліні однієї ноги, чи можна використовувати дарсонваль для інших ділянок тіла, окрім цієї ноги? Дякую
Добридень! Так можна!
Вітаю! Чи можна після дарсенваля волосся відвідувати лазню, хаммам? Якщо так, то через якийсь час після процедури?
Доброго дня, Так, можна! Обмежень немає
Якщо не горить електрод у приладі, це погано.
Вітаю! Дякую, що відповідаєте на запитання :) Підкажіть, будь ласка, якщо у мене полікістоз яєчників, але я хочу використати дарсонваль для обличчя, чи можна? Кісти начебто є протипоказанням, але голова начебто далеко знаходиться:)
Добридень! Для обличчя можна використовувати!
Вітаю. Через насадку гриб не проходить до кінця струм, тільки на 5 см. Що не так? Або це нормально
Добридень! Зверніться до сервісного центру. (067) 333-47-77 (8:00-17:00)
Здрастуйте, чи можна користуватися дарсонвалізація при свербіння шкіри обличчя????
Добридень! Так
Добридень! Так
Вітаю. У чоловіка травма меніска у коліні. Чи можна використовувати дарсонваль для лікування?
Добрий день! З цього питання, Вам варто звернутися безпосередньо до лікаря, який встановив діагноз. Оскільки зі слів, не бачивши результатів, не можливо змінювати призначення чи давати рекомендації.
Вітаю. Я хотіла б знати, чи можна використовувати Дарсонваль для волосся, якщо у мене розацеа? На обличчі не використовую тільки для волосся. Начебто допомагає з волоссям, але після довгого використання на голові червоніє обличчя. Завчасно дякую за відповідь.
Доброго дня. Нажаль, даним апаратом неможна користуватися при данному захворюванні. Через розташування судин надто близько до поверхні шкіри, лікування протипоказано. Дякуємо за Ваше запитання.
доброго дня. Скажіть будь-ласка, можно чи ні використовувать прибор після блефаропластики ( вернхньої ти нижньої) . Вже 4 тиждня після. Шов червоний. Є невелички гематоми. Почервоніння віка
Добрий день. З цього питання, Вам варто звернутися безпосередньо до лікаря, який проводив операцію. Оскільки зі слів, не бачивши результатів, не можливо змінювати призначення чи давати рекомендації.
Добрий вечір! Нещодавно придбала Дорсенваль Карат ДЕ 212 карат. На другий день використання вискочила силіконова прокладка при зміні електрод, яка його тримає. Чотири дні мучаюся, не можу поставити її назад - не сідає у своє "гніздо", збирається гармошкою і стовпиться. Пробувала заморозити – теж не допомогло. В інтернеті немає жодної інформації, як це правильно зробити. Можете допомогти з цією ситуацією?
Доброго дня Наталя. Якщо апарат на гарантії, рекомендуємо, зверніться до сервісного центру. Офіційний представник ТМ "Праймед" (Україна). Дякую за звернення.
Здрастуйте, підкажіть будь ласка, чи можна використовувати дорсонваль для особи (ліфтинг овалу обличчя) двічі на день, і якщо так, то який час, що рекомендується. Дякую.
Добрий день! Загальна тривалість однієї процедури становить 5-10 хвилин (збільшувати тривалість слід поступово) - 1 раз на день. Один курс може містити від 10-14 процедур.
Вітаю! Косметолог порадила придбати дарсонваль на лікування акне. У мене висипання в області підборіддя та щелепи, зробила курс у 10 днів і зараз ось зрозуміла, що робила саме в області лімфовузлів шиї. Начебто читала, що їх треба уникати. Самопочуття як нормальне, лімфовузли як і були, чи можна тоді буде робити пізніше 2й сеанс на цих же місцях? І ще друге питання, чи у мене виявили полікістоз, чи можна застосовувати дарсонваль на обличчі?
Добрый день! Повторный курс - по рекомендации Вашего косметолога. С приводу полыкыстозу, краще проконсультуватися у гінеколога, не можна використовівати , коли виявлено новоутворення доброякісної чи злоякісної природи.
Доброго часу доби. Чи можна користуватися апаратом Дарсонваль для голови якщо стоїть внутрішньоматкова спіраль
Здрастуйте, підкажіть чи стоїть зубний імплантат з цирконію, чи можна застосовувати дарсонваль на обличчі?
Добрий день! я раджу звернутися до вашого лікаря або дерматолога для отримання рекомендацій щодо безпечних і ефективних методів догляду за шкірою обличчя. Вони зможуть порадити вам належні процедури і засоби догляду за шкірою, які не викликають ризику для вашого зубного імплантату та забезпечать оптимальний результат для вашої шкіри.
Добрий день.Чи можна користуватися дарсонвалем при панікуліті?(не гнійний,а підшкірний)
Добрий день! Для коректної відповіді на ваше питання, вам слід звернутися до кваліфікованого медичного фахівця. Лікар зможе оцінити ваш стан здоров'я, провести діагностику і надати вам рекомендації щодо лікування панікуліту. Тільки лікар може вирішити, чи є дарсонваль безпечним і ефективним для вашого конкретного випадку.
Доброго дня, чи можна використовувати дарсоваль для волосся, якщо є зубні імпланти? Дякую
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Якщо в них є метал, то це протипоказання до використання.
Вітаю. У гайморовій пазусі є кіста. Чи можна проводити процедуру Дарсонваль для судин голови? Дякую.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Наявність кісти є протипоказанням для застосування.
Здрастуйте, чи можна користуватися дарсонваль для волосся, якщо у мене стоїть пластина? Чи можна використовувати, але не торкатися місця встановленої пластини?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Ні, в зоні наявності металевого імплантату не можна використовувати дарсонваль.
Вітаю. Використовувала дарсонваль на шкірі голови та на обличчі, при цьому нічого не відчуваю навіть на максимальній потужності, немає і поколювання. Апарат новий, лише куплений. Це нормально? І із чим може бути пов'язано? І ще підкажіть, будь ласка, чи допоможе дарсонваль під час парестезії, що виникла після видалення зуба? Заздалегідь дякую за відповіді.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. У кожної людини різні особливості шкіри та її чутливості, відповідно когось може бути роздратування, а у когось зовсім немає. Для відновлення чутливості дарсонваль швидше за все не допоможе. Для цього є апарат Вітафон, він покращує кровообіг у ділянці впливу. /item_n561.htm; з питань наявності та можливості замовлення уточніть за телефоном.
Після процедури дарсонвалем на ділянку шкіри під очима з метою прибрати набряки з'явилося дуже сильне почервоніння і навіть бугристість шкіри та набряк. Що робити?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Незначне почервоніння – це варіант норми, але сильне + бугристість – це наслідок сильного подразнення шкіри, потрібна консультація косметолога.
Хотіла прибрати набряки під очима насадкою грибок на максимальній потужності на відстані 1-2 мм. Після процедури поклала патчі під очі. Вранці сильне почервоніння та горбиста припухлість. Що робити? Немає можливості звернутися до лікаря
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. При всьому бажанні потрібна консультація косметолога або дерматолога. Не можна відразу на повну потужність використовувати апарат, тим паче самостійно. Ви сильно подразнили шкіру, тепер потрібно використовувати креми та мазі для шкіри, але які не можемо Вам порадити.
Здрастуйте, чи можна використовувати інші насадки для волосся на голові, перестала працювати гребінець, пробувала інші насадки практично нічого не змінилося
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Використовувати можна, але кожна насадка розрахована на конкретну область і діє по-різному, краще змінити, щоб був бажаний ефект. /cat_266.htm; ціна більш ніж доступна.
Доброго дня, підкажіть, чи можна впливати на область тазостегнового суглоба після тотального ендопротезування тазостегнового суглоба? І чи можна впливати інші ділянки тіла?
Вітаю. Чи можна використовувати Дарсонваль після пневмонії, на область проекції легень (між лопатками) при температурі трохи вище за норму, 37,1?
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Пневмонія та її наслідки спочатку після одужання не є прямим показанням для використання, потрібно порадитися з пульмонологам.
Вітаю. Підкажіть будь ласка, чи я не роблю гірше. У мами лімфатичний набряк ніг з витоком лімфи (на роботі ходила в тканинних тапках цехами, в яких лагодили радіоактивні запчастини до насосів гірничодобувної промисловості + зайва вага + спадковість з флебології). Застосовуємо у її лікуванні Дарсонваль вже два тижні. Описує відчуття під час проведення процедур як полегшення, іноді каже, що відчуває ніби всередині глибоко під шкірою "щось непогане відбувається" (цитую дослівно). Потужність ставлю невелику (1/4 обороту регулятора), до 10 хвилин на кожний бік ноги (поперемінно ззаду і спереду), рухи малою грибоподібною насадкою - від стопи до коліна, як написано в короткій інструкції до апарату з приводу варикозу та інших лімфатичних проблем. Інструкція з коробки не дає відповіді на мої запитання. Чи вірні мої дії? Чи правильний час процедури? Чи можна взагалі застосовувати Дарсонваль, враховуючи діагноз та "радіоактивне минуле"? Скільки має тривати курс і яка перерва між курсами за такого діагнозу? Завчасно дякую за відповідь.
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Дарсонваль потрібно використовувати за інструкцією, ви робите правильно, в районі варикозних вен не потрібно прямо впливати, щоб не спровокувати тромбоз. На рахунок умов роботи та діагноз не можна ходити в магічних капцях з плоскою підошвою, необхідне правильне взуття та індивідуальні ортопедичні устілки, щоб розвантажити ноги. На рахунок нюансу на роботі можливого радіаційного впливу проконсультуйтеся, будь ласка, з лікарем радіологи.
Чи можна робити Дарсонваль на місце ноги де поставлений титановий інплант він встановлений в стегнову кістку
Еднак Василь Ігорович
Хирург, Ортопед, Врач высшей категории
Добридень. Ні, на жаль, впливати дарсонвалем на область, де встановлений імплант не можна, як будь-якими іншими апаратами, що впливають електронними імпульсами на дану область.
Чи можна використовувати Дарсенваль при запаленні ока та ячмені
Доброго дня, Регіна. Дарсонваль застосовується для косметологічного лікування за різних запальних процесах шкіри, як і у деяких галузях безпосередньо медицини. Але прямих показань для використання приладу при запальних процесах ока немає. Це може свідчити про небезпеку для зорового апарату. Власне використання апарата не рекомендується. Обов'язковою є консультація безпосередньо вузького спеціаліста (дерматолога, косметолога з медичною освітою, офтальмолога). Дякую за звернення.
Вітаю! Лікую собачці запалення на лапці. Однією рукою притримую лапку, іншою тримаю дарсонваль. Таке відчуття, що пробиває струмом у руку, якою тримаю лапку чи через шерсть, чи через лапу. Це нормально? Чи з приладом щось не так?
Добридень. На жаль, на це питання може відповісти виключно ветеринар, щоб не нашкодити здоров'ю тварини. Т.к. анатомія, фізіологія і загалом сприйнятливість людей і тварин будь-яким фармакологічним, хірургічним або апаратним методом лікування кардинально відрізняється. Дякую за звернення.
Доброго дня, після постановки філера в область вилиць, луснули судини, косметолог призначила лікування Дорсанвалем. Після 1 хвилини використання на обличчі, у цій галузі почервоніння. Чи можна використати далі?
Доброго дня, Оксано. Одним із механізмів дії даного апарату є поліпшення кровопостачання в ділянці впливу через розширення судин. Тому почервоніння шкіри в області дії це норма. Але є аспект, саме на особі при розширенні судин це є протипоказанням для використання апарату, тому обов'язково проконсультуватися з дерматологом. Лікування слід продовжувати під контролем косметолога з медичною освітою і повідомити його, якщо з'являється зайвий дискомфорт при використанні. Дякую за звернення.
Здрастуйте, скажіть, будь ласка, чи можна використовувати Дарсонваль при судинній сіточці на ногах у мене варикооз
Доброго дня, Катерино. Апарат призначений для усунення різноманітних проблем зі шкірою. Але є протипоказання, що стосуються розширення судин у сфері застосування, т.к. він сам викликає підвищене кровопостачання. У цій ситуації не рекомендується особисто використовувати апарат, а тільки після консультації з судинним хірургом, щоб він дав добро, і запобігти появі ускладнень через самолікування. Дякую за звернення.
Добрий день! Чи можна використовувати Дарсонваль для розсмоктування синця?
Добридень. Даний апарат може бути використаний для лікування гематом. Але рекомендується робити це під контролем косметолога. Дякую за звернення.
Доброго дня,робила процедуру дарсонвалем на чолі,і у лівій стороні над бровою від дарсонваля відчула сильний біль,в одному місці.Спробувала ще,і ще...тільки в одному місці голови від нього я відчуваю дуже сильний біль,що йде аж всередину черепа.Дуже дивно,незнаю чи продовжувати?
Доброго дня. При сильному дискомфорті, чи навіть больових відчуттях однозначно потрібно звернутися і проконсультуватися в лікаря, який назначив терапію. Самостійне лікування без консультації не рекомендується, тому є багато факторів, які можуть бути прямими протипоказаннями до застосування апарату, та викликати больові відчуття чи просто надто сильний та нехарактерний дискомфорт. До прямих протипоказань належать: відкрита кровотеча, лихоманка, гостра серцево-судинна недостатність, порушення згортання крові, онкозахворювання, епілепсія, вагітність, наявність кардіостимулятора, індивідуальна непереносимість електричного току, купероз - виражена сітка кровоносних судин на лиці, гірсутизм, активний туберкульоз легень, тромбофлебіт, аритмія. Саме тому не слід займатися самолікуванням, не будучи впевненим в відсутності всіх протипоказів. Дякуємо за звернення.
Добридень. Скажіть, будь ласка, чи можна використовувати Дарсонваль для проведення процедур на обличчі та волосистій частині голови за наявності зубних імлантів? Завчасно дякую за відповідь.
Добридень. Наявність зубних протезів не є протипоказанням для використання Дарсонваля. Дякую за звернення.
Добридень! Користувалася дарсонвалем (обличчя та волосся), але забула зняти сережки. Тепер, носячи їх, набрякають вуха. Чи можна це якось виправити?
Добридень. Можливо наслідком подразнення шкіри під час проведення процедури. Потрібно зняти запальний процес шкіри і на цей час не одягати сережки. Дякую за звернення.
Здрастуйте, чи можна використовувати Дарсонваль наприклад на ногах проти целюліту не торкаючись областей живота при міомі матки?
Добридень. Міома матки це доброякісна пухлина, тому не є прямим протипоказанням до застосування Дарсонваля на інших областях тіла. Але, у будь-якому разі за таких спірних питань рекомендується консультація фахівця у цій галузі. Дякую за звернення.
Чи можливо даним апаратом Дарсонвалити лікувати гігрому? Кісту бейкера?
Доброго дня. Повністю вилікувати дану патологію за допомогою Дарсонвалю не є можливим. Він може використовуватись як доповнення до терапевтичного чи хірургічного лікування на рівні фізіотерапії. Дякуємо за звернення.
Підкажіть будь ласка чи можливо дарсонвалити 20 хвилин волосся і зразу після цього 20 хвилин облича ? Скільки хвилин взагалі можно використовувати апарат на людський організм у день? Хочеться Зробити волосся обличчя да ще декілька зон в 1 день
Доброго дня. Терапія з допогою Дарсонваля проводиться тільки підготовленим спеціалістом. Для кожної ділянки тіла є окремий електрод, час дії і ділянки без протипоказань до процедури підбираються індивідуально для кожного пацієнта. Дякуємо за звернення.
Вітаю. На обличчі велика гематома на вилиці та на оці від удару по вилиці, 3 день. Чи можна використати ДАРСОНВАЛЬ?
Добридень. Гематома входить до списку показань для використання Дарсонваля. Але самостійне лікування не рекомендується, воно має проходити під контролем навченого фахівця. Дякую за звернення.
Добридень . Підкажіть, будь ласка, яку можна використовувати мазь чи гель для загоєння ран при дарсеналізації?
Добридень. Для загоєння ран є багато варіантів, наприклад хорошим є Aquaphor (загоювальна мазь), але все, як завжди, залежить від причини. Дарсенвалізація це процедура, яку застосовують у тому числі при ранах, що важко гояться (наприклад при цукровому діабеті, або інших причинах погіршення кровопостачання нижніх кінцівок, як тромбофлебіт). Ця процедура повинна проводитись під контролем спеціаліста (косметолога, дерматолога). При ранах, що важко загоюються, або виразках застосовується так само фармакотерапія, відповідно якщо у Вас є постановлений діагноз, симптоми якого можуть проявлятися на шкірі в подібному вигляді, перед процедурою обов'язкова консультація лікаря дерматолога. Дякую за звернення.
Здрастуйте, підкажіть будь ласка ...розбила в перший же день насадку для волосся, чим її можна замінити поки що куплю іншу.Дякую заздалегідь
Доброго дня, Тетяно. На жаль замінити її можна лише іншою спеціальною насадкою. Дякую за звернення.
Добридень! Учора проти ночі зробила процедуру дарсонвалізація на область голови, хвилин 5 . Давно не робила років 2-3. Десь за годину піднявся тиск, довелося випити пігулку. Чи можна продовжувати процедури?
Доброго дня, Алла. Рекомендуємо Вам призупинити процедури на кілька днів, а потім знову спробувати. Якщо знову підніметься тиск, рекомендуємо Вам звернутися до лікаря.
Добридень! Потрібна порада! Реакція після дарсонваля: червоніє обличчя і є свербіж. Зробила 4 процедури (щодня) по 15 хв, насадка грибок, область обробки – все обличчя. Почервоніння посилюється з кожною процедурою і тримається весь наступний день, надвечір трохи проходить. Припинити процедуру або знизити час і потужність? Чи це так посилився кровообіг? Алергічної реакції на крем не може бути, користуюся ним довгий час.
Здрастуйте, Юліє. Рекомендуємо Вам призупинити використання даного апарату та звернутися до сімейного лікаря за консультацією.
Підкажіть яку насадку вибрати для лікування оніміння пальців лівої руки, викликане затисканням судин?
Добридень! В даному випадку більше підійде порожнинний електрод.
Добридень! Підкажіть, будь ласка, як провести процедури лікування запалення сідничних нервів (невралгія).
Добридень! Лікування передбачає дарсонвалізацію по ходу нерва. Тривалість процедури становить 5 хвилин, повторювати її потрібно щодня чи через день. Курс лікування запалення сідничного нерва становить від 10 до 15 процедур.
Добридень. Чи можна використовувати Дарсонваль за одну процедуру, обробляючи, наприклад дві ділянки - обличчя та волосся, лише змінюючи відповідні насадки та час дії?
Добридень! Так можна.
при лімфостазі
Добридень! При лімфостазі рекомендується використовувати Дарсонваль так: обробляйте потрібну ділянку тіла апаратом протягом 10 хвилин. Приміром, рухаючись від п'яти до стегна (враховуйте, що 10 хвилин - це розрахований час тільки на одну ділянку тіла, тобто для двох ніг вам знадобиться 20 хвилин). Зверніть увагу, що інтенсивність поколювання необхідна вище за середню, але вона не повинна бути надто болісною. Повторюйте процедуру за день.
Добридень. Купив у вас 10.05.2017 Дарсонваль Корона найдорожчий, щоб чохол був зручнішим і майже всі насадки купив додаткові. Дуже допоміг із гематомою. Просто здивував. Розсмокталася гематома (можливо гнійна, тому що 2 місяці минуло після травми), яка не проходила 2 місяці. Мазі різні не допомагали, які прописували. Але, є питання експлуатації. З першого дня постійно відкручується тримач електрода в самому приладі і доводиться щодня його підкручувати. Чесно кажучи – вже набридло. Як вирішити це питання? Конструкція кріплення не продумана зовсім. Постійно розхитується і до випадання кріплення разом із шурупом, яким кріплення прикручено до пластикового корпусу.
Добридень! У цьому випадку Вам потрібно звернутись до сервісного центру ДП «Новатор», тел. (0382) 67-08-96, 67-01-93. Дякую.
Розгорнути