Вибираємо тільки якісні підлогові ваги

Дата публикации: 28.03.2012
Дата обновления: 03.04.2023

Стежити за своєю вагою необхідно всім, хто піклується і про свою фігуру і про своє здоров'я, для чого фахівці рекомендують купити підлогові ваги .

Підлогові ваги - це платформа для зважування, поєднана з вимірювальним пристроєм за допомогою передавального механізму. Точно визначити свою масу тіла можна за допомогою ваг. У медичних установах застосовуються спеціальні ваги, які відрізняються громіздкими розмірами, але дають точні результати. Для домашнього використання можна придбати підлогові ваги, які також показують точну вагу, а деякі моделі навіть мають ряд додаткових функцій.

зважуємося правильно
При зважуванні, особливо коли важливі навіть грами, бажано уникати помилок. Для цього необхідно дотримуватися ряду простих правил під час зважування:
перед зважуванням перевірте справність ваг
перевірте, чи встановлена стрілка або інший індикатор на нульовому значенні, при необхідності відрегулюйте цей показник
необхідно зважуватися в один і той же час, бажано вранці, після пробудження і відвідування туалету
зважування повинно проходити в легкому одязі
зафіксуйте отриманий результат в графік ваги, який допоможе Вам стежити за ним.
Вибір підлогових ваг на сучасному ринку дуже великий. Ми розповімо вам про основні характеристики підлогових ваг, про найпопулярніші моделях, про додаткові функції і можливості ваг і допоможемо вибрати конкретну модель.
Як вибрати підлогові ваги? 1. Механічні або електронні? 2. Максимальна вага і похибка вимірювання. 3. Обсяг пам'яті ваг. 4. Наявність додаткових функцій. 5. Дизайн. 6. Ціна.
1. Механічні або електронні ваги
Перше, що потрібно з'ясувати, приступаючи до вибору підлогових ваг - це їх тип. Ваги бувають механічними або електронними. Підлогові механічні ваги. Механічні ваги в основному працюють за рахунок вимірювальної пружини, яка розташована під платформою ваг. Наступаючи на ваги, користувач робить на пружину тиск, а вона в свою чергу управляє стрілкою, змушує її зміщуватися по вимірювальної шкалою пропорційно силі тяжіння. Якщо Ви зважуєтеся нерегулярно, а скоріше від випадку до випадку, то прості механічні ваги будуть хорошим і економним вибором. Такі ваги мають відносно невеликі габарити і являють собою невелику платформу, на якій є стрілка і ділення, зазвичай рівні 1 кг. Межа зважування у механічних ваг близько 130 кг. Механічні ваги набагато дешевше ваг електронних, але відстають від них по багатьом функціональним показниками: точності, можливості запису показників ваги, не кажучи вже про можливості контролю за жирової і м'язової масою. Але механіка традиційна, простіше у використанні, не вимагає джерел живлення і допускає більшу максимальну навантаження. Перевагами механічних ваг є низька вартість і можливість установки на нерівній поверхні не позначається на точності вимірювання, до недоліків - сама точність вимірювання, в переважній більшості моделей плюс / мінус кілограм.
Підлогові електронні ваги. Електронні ваги підійдуть для тих, кому необхідно часто вимірювати свою вагу. За своїм зовнішнім виглядом електронні ваги нагадують механічні, але замість стрілки з розподілами на них є дисплей. Електронні підлогові ваги мають дисплей, на якому відображається вага. Такі ваги є дуже точними, деякі з них мають функцію автоматичного відключення, функцію розрахунку різниці показників з попереднім, функцію виклику попередніх показників, функцію пам'яті, функцію миттєвої готовності та ін. Електронні ваги забезпечують значно більш точне вимірювання - плюс / мінус 100 грам, але для отримання відповідних дійсності результатів при використанні їх необхідно встановлювати на якомога більш рівну і тверду поверхню.
Ваги аналізатори. Ці ваги крім ваги, можуть визначити вміст жирової тканини, води і м'язової маси в організмі. Аналізатори допоможуть точно дізнатися кількість зайвого жиру, підібрати оптимальну дієту або фізичне навантаження. Деякі моделі ваг мають додатковими функціями, такими як можливість збереження в пам'яті персональних даних або визначення складу тіла в залежності від фізичної підготовки.
2. Максимальна вага і похибка вимірювання
Всі підлогові ваги мають межа максимального навантаження. Як правило, він виражається в значеннях від 100 до 220 кг і набагато перевищує значення середньої ваги середньостатистичного користувача. Але якщо у вас в родині, є хтось дуже великий і важкий, дивіться, щоб межа максимального навантаження ваг був побільше. Важливим параметром також є похибка вимірювання ваг. Ніхто з виробників не гарантує абсолютно точного вимірювання, завжди закладається якась похибка вимірювання. Залежно від того, наскільки вона велика або мала, і визначається точність підлогових ваг. Прилади початкового класу мають похибка вимірювання 1кг - 500 г, найбільш просунуті моделі - 300 - 100 г. Тим, кому важливі зміни ваги до найдрібніших значень, краще придбати ваги з невеликою похибкою.
3. Обсяг пам'яті ваг
Ще один параметр, який варто враховувати при виборі ваг - це обсяг пам'яті або кількість користувачів, чиї результати зважування можуть запам'ятати ваги. Це параметр варіюється від 2 до 10 чоловік. Такі ваги можуть порівнювати поточний вага кожного з користувачів з попереднім, а деякі моделі ваг здатні навіть дізнаватися кожного користувача автоматично. Вибирайте в залежності від того, як велика ваша сім'я. Якщо ви живете один (на), то навряд чи вам варто переплачувати за ваги з об'ємом пам'яті на 10 осіб.
4. Наявність додаткових функцій
Підлогові ваги часто оснащуються різноманітними додатковими функціями і можливостями:
Розрахунок індексу маси тіла ІМТ (BMI) - найпопулярніша функція. Перед початком використання ваг користувач вносить в їх пам'ять своє зростання. Індекс маси тіла розраховується за формулою: вага людини в кілограмах ділиться на квадрат зростання в метрах. Після на дисплей виводиться його значення.
Визначення жирової і м'язової маси здійснюється за допомогою пропускання дуже слабкого електричного розряду через тіло. На платформу ваг виведені електроди - при передачі від однієї ступні до іншої струм сповільнюється, зустрічаючи на своєму шляху жирові відкладення. Жир, м'язи і кісткова тканина володіють різним електричним опором, завдяки чому визначаються їх масові частки в організмі.
Автоматична ідентифікація користувача при наступних зважуваннях
Функція контролю за вагою. Ваги вказують зміни ваги вашої жирової або м'язової маси за допомогою індикатора (у вагах фірми Tefal він називається Visio Control). Якщо відбувається реальна зміна - ваги сигналізують про це, при незначних - не сповіщала.
Наявність бездротового монітора дозволить не нахилятися кожен раз, щоб побачити результат вимірювань.
Автоматичне включення / вимикання ваг
5. Дизайн
У виробництві підлогових ваг використовуються найрізноманітніші матеріали: скло, пластик, метал, дерево і навіть природний камінь. Також дуже популярні різноманітні поєднання скла з пластиком або скла з металом. Найбільш поширені пластикові ваги, так як вони прості у використанні і мають невисоку вартість. Скляні моделі виглядають стильно, але вимагають більшої обережності в поводженні і деяких зусиль при догляді за ними. Дуже цікаві скляні моделі з гумовими вставками проти ковзання. Підлогові ваги з дерев'яною поверхнею: більш екологічні і на них приємно і не холодно вставати босоніж. За функціональним можливостям і точності вимірювання моделі зі скла і пластика однакові, проте скляні більш витончені через меншу товщини, глянцевої поверхні і великій різноманітності художнього оформлення платформи.
6. Ціна
У наш час можна підібрати як недорогу, але симпатичну модель ваг, так і дорожчу з різноманітними функціями і красивим дизайном.
Підлогові ваги є дуже поширеними пристроями. На ринку присутня величезна кількість моделей різних виробників, починаючи від механічних та електронних ваг і закінчуючи вагами діагностичними, що дозволяє підібрати саме ту модель, яка буде задовольняти Ваші потреби. Ми можемо Вам запропонувати величезний вибір підлогових ваг різних видів.
Вдалого вибору!


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Підлогові ваги Beurer
Підлогові ваги Beurer
Щоб вибрати найбільш підходящу модель, слід дізнатися , з якого матеріалу вона виконана , якими функціями оснащена , які параметри враховує і т.д.
25.03.2015
Детальніше
Розгорнути