Основні характеристики дитячих ваг

Дата публикации: 28.03.2012
Дата обновления: 06.04.2023

Вчасно відслідковувати поповнення, або, навпаки, зниження ваги допоможуть спеціальні ваги, які бувають двох видів: механічні і електронні. Отже, перейдемо до основних характеристик, що впливає на вибір дитячих ваг (у порядку важливості).

- Функція стабілізації. Поки малюк туго запеленатого ця функція вам не знадобиться. Однак, трохи підрослого і рухомого (що саме по собі, чудово) малюка іноді просто нереально зважити, без цієї функції. Відомі випадки, коли мами чекали, поки дитина засне і тільки після цього акуратно несли його зважувати.
- Віднімання ваги тари (тарування). Кому сподобатися лягати голою спинкою на холодний пластик або метал? На щастя, майже всі сучасні ваги обладнані такою функцією, як тарування, тобто віднімання маси одягу, пелюшки і памперса.
- Тип харчування. Варіантів тут кілька. Живлення від батарейки, живлення від мережі, поєднане харчування. Зрозуміло, останній варіант краще, тому що акумулятора вистачає на сотню - дві зважувань у відсутності електромережі. У випадку, якщо ваш прилад живляться від батарейки, зверніть увагу чи входять батарейки в комплект при покупці (у дешевих моделей - не входять). І не забудьте взяти з собою на дачу запасний комплект.
- Багато моделей мають знімну чашу (наприклад, дитячі ваги "Малятко"). Вигоди в цьому дві. По-перше, зняту кювету простіше мити і стерилізувати, що важливо якщо ви придбали вже не нові ваги або даєте ними користуватися сусідці. По-друге, зі знятою чашею вагами зазвичай можна користуватися, як підлоговими (зрозуміло враховуючи максимальну навантаження, про яку нижче).
- Максимальне навантаження (границя зважування) у цих приладів перебуває в діапазоні 12 - 20 кг. У перший (і, швидше за все, у другій) рік життя, вам цього вистачить. А намагатися посадити на ваги для новонароджених дворічного карапуза, що бігає по квартирі з яблуком у руці, навряд чи гарна ідея.
- Маса самого приладу має значення тільки в тому випадку, якщо ви відчуваєте брак горизонтальних поверхонь і кожен раз перед зважуванням дістаєте коробку з вагами з шафи, а після зважування забираєте назад. Якщо ваги один раз поставили біля пеленального столика і більше не переставляєте, то вас не повинно турбувати, яка їхня маса - 2 або 3 кг.
- Функція автовиключення важлива, якщо ваша модель ваг працюють від батарейки. При роботі від мережі, вона є лише незначним приємним доповненням, що дозволяє забути про одну домашньої турботі.
- Похибка зазвичай вважається однією з основних характеристик. Але вся справа в тому, що вона впливає на вимірювання абсолютного ваги. Якщо ж ви проводити вимірювання на одних і тих же вагах, що стоять на одному і тому ж місці, то зміна ваги, тобто відносну різницю (адже саме це вас і цікавить) ви буде отримувати взагалі без похибок.
- Встановлення за рівнем - ця функція дозволяє за допомогою вбудованої ампули рівня і регульованих ніжок встановити дитячі ваги строго горизонтально, тим самим понизити погрішність вимірів.
- Професійна або побутова модель. Якщо ви плануєте постійно зважувати кілька десятків дітей, а результати набору ваги зберігати в комп'ютері і потім будувати різноманітні статистичні графіки, то вам знадобляться професійні ваги. В іншому випадку, набір пропонованих функцій буде для вас просто надлишковим, і ви даремно переплатите.
Кожна мама турбується про те, чи добре додає у вазі її малюк і скільки він з'їв. Для новонароджених зміна ваги всього лише на 100 грамів може мати значення. Адже в перший рік життя дитина важить всього кілька кілограм і будь-які відхилення від норми в перший рік життя скажуть про багато що. По зміні ваги малюка можна визначити чи достатньо він отримує їжі і пиття, як швидко він розвивається, і навіть не хворий він . Тож дільничний педіатр щомісяця контролює вагу і ви, разом з ним, можете скласти графік динаміки ваги малюка. Ваги для новонароджених є відмінним помічником для батьків новонароджених дітей. Більшість моделей відповідають всім вимогам сучасної педіатрії. На вагах є спеціальна чаша, куди вкладається дитина, результати у електронних моделей фіксуються автоматично. Основною функцією, на яку потрібно звернути увагу при купівлі подібних ваг, є функція стабільності показань при русі дитини. Ваги повинні бути стійкі, і не мати складнощів при дезинфекції.
Ми пропонуємо Вам кращий вибір дитячих ваг!
 


Коментарі до статті
Розгорнути