Які кухонні ваги вибрати

Дата публикации: 28.03.2012
Дата обновления: 02.04.2023

Перш ніж приступати до вибору кухонних ваг, треба розібратися, навіщо вони потрібні і чим можуть допомогти господині на кухні. Не варто думати, що кухонними вагами користуються тільки недосвідчені кулінари - це далеко не так. Швидше навпаки - ваги на кухні потрібні тим господиням, які часто готують нові і складні страви. Ваги стануть незамінним помічником для людей, що люблять готувати цікаво, різноманітно й смачно. Кухонні ваги допоможуть дотримувати точність рецептури і завжди мати передбачуваний результат, особливо, якщо це стосується випічки, соусів і складних страв за рецептами національних кухонь. Якщо вам набридло відмірювати сипучі продукти склянками, або у вашій новій кулінарній книзі всі рецепти наведені з точністю до грама, без кухонних ваг вам не обійтися. В наших магазинах кращий вибір кухонних ваг.

На що потрібно звернути увагу при виборі кухонного помічника: 1. Тип кухонних ваг (механічні, електронні). 2. Об'єм чаші. 3. Межа зважування. 4. Дизайн. 5. Уподобання по Бренду. 6. Ціна.
Тип кухонних ваг в залежності від способу виміру ваги продуктів ваги можуть бути електронними або механічними. Самими простими і недорогими є механічні ваги. Вони дозволяють вимірювати вагу із середнім ступенем точності і не вимагають додаткового живлення. У механічних моделей дані відображаються на циферблаті, який може бути як рухомим, так і зафіксованим, при цьому результат зважування відзначається стрілкою або спеціальною відміткою. Кухонні ваги можуть бути механічними або електронними. Механічні ваги працюють на основі вимірювальної пружини. При зміні ваги пружина зміщається, що призводить до зміни положення стрілки ваг. Такі ваги на порядок дешевше електронних приладів, мають більший діапазон зважування, незалежні від джерел живлення. Але є й недоліки - механічні ваги мають велику похибку вимірювання і не мають сучасних функцій, доступних електронних приладів: автоматичної пам'яті, підрахунку калорій в продуктах і т.д. Дешевше, звичайно ж, придбати прості механічні ваги. Але сучасні споживачі зупиняють свій вибір на електронних вагах для кухні з масою корисних функцій. Електронні ваги є більш точним і складним пристроєм. Найчастіше вони здатні виконувати додаткові функції, наприклад, запам'ятовувати значення, розраховувати обсяг зважувати рідини. В електронних кухонних вагах для відображення інформації використовується дисплей, який надає більш наочний і зручний для зчитування результат зважування. Всі електронні кухонні ваги потребують джерелі живлення для здійснення зважування і виводу результатів на вбудований дисплей. Електронні ваги можуть працювати на батарейках, акумуляторах або за допомогою звичайної електричної мережі. Плюси електронних ваг в тому, що вони, як правило, мають велику точність вимірювання, ніж механічні, оснащені автоматичними функціями пам'яті, обліку тари і послідовного зважування. Однак у порівнянні з механічними вагами електронні мають невеликий діапазон взвешіванія.Ваш новий маленький диво-комп'ютер не тільки зважить продукти з точністю до 1 г, але і визначить їх калорійність (в пам'яті деяких ваг зберігається калорійність тисячі продуктів)! У електронних ваг може бути присутнім сенсорний екран з індикатором батареї, і сигнал перевантаження, і будильник, і годинник, і термометр, і навіть датчик вологості повітря. Автовимкнення і автовключення за замовчуванням присутня в 90% моделей.
Ваги з чашею або з плоскою платформою? Випускаються кухонні ваги двох типів: з плоскою платформою для зважування і з чашею. На вагах з плоскою платформою можна зважувати прямо в тому ж посуді, в якій готуєш, що, погодьтеся досить зручно. Крім того, на таких вагах зручно зважувати такі продукти, які не можуть зручно розміститися в чаші - риба, наприклад. Ваги з чашею дуже зручні при замішуванні тіста - зазвичай форма ємності добре пристосована для цього. При наявності у вагах функції обнулення ваги заміс тіста в таких вагах стає дуже зручним. Зважуєш один інгредієнт, обнуляти вагу, додаєш Об'єм чаші (від 0.4 до 3 л). Чаша необхідна, щоб зважувати сипучі і рідкі продукти. При виборі обсягу чаші варто виходити із середнього загального обсягу інгредієнтів, що використовуються при приготуванні страв. Наступний, знову обнуляється - і в підсумку легко замішується тісто прямо в чаші ваг, по точно вивіреної рецептурою. Краще вибирати ваги, в яких чаша не прикріплена до плато - це дозволить вам легко мити її і використовувати власну посуд замість стандартної чаші. Крім того, випускаються моделі, в яких передбачена можливість покласти ваги в чашу для компактного зберігання. До речі, раджу купувати ваги зі знімною чашею. Так її легше мити. До того ж, часом не зовсім зручно зважувати небудь продукт (цілу гарбуз або рибу) безпосередньо в чаші. Тоді чашу прибираємо і зважуємо їду на самій платформі. Коли необхідна чаша, так це при зважуванні таких продуктів як цукор, сіль, борошно, круп, рідин і іншого. Так чи інакше, при зважуванні на вагах-платформі або вагах зі знімною чашею можна використовувати і будь-яку свою тару (зробивши знижку на вагу самої тари). Додатковий комфорт в таких випадках забезпечує функцій тарокомпенсаціі. Спочатку на ваги встановлюєте саму ємність, після робите скидання, після чого можна насипати чашу і зважувати необхідні продукти.
Межа зважування (від 0.25 до 20.0 кг). Максимальна вага, яку здатні виміряти кухонні ваги, у механічних кухонних ваг це, як правило, найбільше значення цифрової шкали циферблата. У електронних це та вага продуктів, вище якого ваги не здатні зробити виміри або видають дуже неточний результат. Як правило, межа зважування у кухонних ваг знаходиться в діапазоні від 0.3 до 2 кг. Але в першу чергу, звичайно ж, важливий максимально допустима вага, який можна буде зважувати на ваших кухонних вагах (границя зважування), а також точність зважування. У більшості моделей кухонних ваг границя зважування варіюється від 2 до 5 кг з точністю від 0,1 м. Кухонні ваги зі значенням максимальної ваги в 5 кг знадобляться тим, хто часто робить заготовки на зиму. Для тих, хто заготовками не захоплюється, цілком буде досить ваг з максимальною межею зважування в 3кг. А от відносно границі зважування все ж таки необхідний якийсь запас: 2-3 кг в якихось варіантах може бути недостатнім для зважування. Також важливий і найменша границя зважування або мінімальний крок. Для більшої точності вимірювань краще вибирати ваги з найменшою ціною поділки - в ідеалі до 1 м. Надмірно гнатися за точністю не варто, похибка в 1 г цілком прийнятна.
Дизайн ваг. Важливим чинником, який покупці завжди враховують при виборі кухонних ваг, є їх дизайн. При виробництві сучасних кулінарних ваг використовуються такі матеріали як скло, високоякісний пластик, нержавіюча сталь, дерево і їх поєднання. Випускаються прилади з чашами оригінальної форми, прилади з настінним кріпленням, ваги різних кольорів і відтінків. По приводу надійності. Платформи ваг роблять надтонкими, оснащують їх супер чутливими сенсорами, а поверхня перетворюють на справжні шедеври. Кухонні ваги бувають зі світлодіодним підсвічуванням і ексклюзивними дизайнерськими малюнками. Якщо дозволяють фінанси, здобувайте ваги з корпусом з металу. Пластик обійдеться дешевше, але він не такий довговічний. А ось чаша нехай буде з ударо-міцного скла або матового пластика. Прозорий пластик при гарячому миття в посудомийний машині швидко тьмяніє. Крім цього, деякі моделі кухонних ваг можуть кріпитися на стіну. Ось така турбота про економію місця на кухні!
Ринок кухонних ваг досить різноманітний. Ці прилади відрізняються способом вимірювання (електронні та механічні), параметрами точності і максимальної межі зважування, формою чаші, дизайном, додатковими функціями. Все розмаїття ваг Ви зможете побачити і придбати в мережі магазинів "Ваше Здоров'я".


Коментарі до статті
Потрібні ваги для зважування продуктів харчування з точністю до міліграма, гарячих, холодних, сухих, рідких, меду та позначення в хлібних одиницях.
Ваги дієтологічні DS 81 Beurer.
Розгорнути