Види фільтрів для води

Дата публикации: 13.03.2012
Дата обновления: 02.04.2023

У мережі магазинів "Ваше Здоров'я" величезний вибір фільтрів для води за доступними цінами!

Види фільтрів для очищення води:

Фільтри-глечики
Фільтри-глечики призначені для доочищення муніципальної водопровідної води від шкідливих домішок. Вони також допоможуть очистити воду в подорож, на дачі. Фільтри - глечики має конструкцію у вигляді витончено оформленою ємності. Зверху в ній розташована циліндрична вставка, внизу якої знаходиться картридж. Під вставку наливають воду, і вона, просочуючись через фільтруючий змінний картридж під дією сили тяжіння, очищаючись від основних забруднень, протікає в нижню частину ємності. Продуктивність таких фільтрів від 0,1 до 0,5-1 л / хв при ресурсі картриджа 100-400 л. Глечики фільтри досить популярні; їх не треба приєднувати до крана, їх можна використовувати на дачі, в подорож і в інших випадках, коли немає можливості використовувати більш продуктивні і високоочіщающіе фільтри, нарешті, вони порівняно відносно недорогі і симпатичні.
Їх переваги:
компактність - займають мало місця і можуть використовуватися як в міській квартирі, так і на дачі;
універсальність - дозволяють вибрати касету (змінний картридж) залежно від особливостей водопровідної води;
простота в обслуговуванні і легкість заміни касети.
Принцип роботи фільтрів-глечиків:
Просто наповніть лійку фільтра холодною водою з-під крана. Вода самопливом проходить через змінну фільтруючу касету, очищаючись від шкідливих домішок. Покажчик дати заміни касети нагадає, про те що ресурс касети закінчився і її пора замінити. Оптимальне поєднання високоякісного кокосового активованого вугілля і ефективної гранульованої іонообмінної смоли гарантує бездоганну якість очищеної води і тривалий термін служби змінною касети. Дросель забезпечує постійну швидкість протікання води через фільтр. Таким чином досягається стабільно високу якість очищення.
Система зворотного осмосу
Система зворотного осмосу, подібно безлічі чудових відкриттів у фізиці, була запозичена у природної природи і не передбачає навіть найменшого використання хімічних речовин. Осмос, як процес, був відкритий під час проведення досліджень спрямованих на глибоке вивчення протікання обміну речовин у багатоклітинних живих організмів. Тканини живих організмів складаються з різних матеріалів, які умовно поділяються на дві категорії, ті які пропускають воду, і ті, які перешкоджають її проникненню. Таким чином, матеріали, які здатні пропускати тільки воду, одночасно затримуючи зважені частинки, що знаходяться у воді в твердому або полурастворенном стані, називаються мембранами. Процес, під час якого вода проникає через подібні мембрани і називається осмосом. З таких мембран складаються стінки клітин практично всіх існуючих на планеті живих організмів, а завдяки системі зворотного осмосу, власне і забезпечується проникнення необхідних для життєдіяльності організму поживних речовин всередину клітин, в той час як шлаки виводяться назовні.
Найефективніше очищення води! На сьогоднішній день система зворотного осмосу - це найефективніше очищення води, яка не має аналогів. Система зворотного осмосу ґрунтується на витісненні потоку води через напівпроникну мембрану в зворотному напрямку. В результаті відбувається повне видалення солей з рідини. Тому система зворотного осмосу, активно використовується для опріснення морської води, якісного очищення води в стічних колекторах, а крім того, для очищення води для фармакологічної промисловості. Очищення води із застосуванням системи зворотного осмосу, широко застосовується у виробництві бутильованої питної води. Крім цього установка осмосу стала традиційною для очищення води у виробництві прохолодних напоїв, соковмісних напоїв, найвідоміших сортів пива і високоякісних лікеро-горілчаних виробів. Але найголовніше полягає в тому, що система зворотного осмосу міцно займає перше місце серед технологій, мета яких, очищення питної води для широких верств населення. Фільтри очищення води, які працюють за системою зворотного осмосу, здатні видаляти до 99,9% домішок, солей, органічних речовин і шкідливих мікроорганізмів з води. Таким чином, установка осмосу дозволяє знищити джерело появи накипу в нагрівальних приладах. Установка осмосу для очищення води на молекулярному рівні, насичує воду киснем, який можна навіть побачити, завдяки з'являтимуться бульбашок на стінках скляної посудини. Вода, очищена фільтром, в основі якого закладена система зворотного осмосу має виключно свіжий смак і кристально чиста. Щоденне умивання такою водою повністю виключає виникнення, яких би, то не було алергічних реакцій навіть у самої чутливої шкіри. Очищення води системою зворотного осмосу для пиття, дозволяє людям вживають таку воду уникнути таких неприємних захворювань, як відкладення солей в суглобах, артрит або сечокам'яна хвороба, оскільки їх ніяк не може спровокувати обезсолена вода. Крім того, очищення води системою зворотного осмосу видаляє солі важких металів, що для багатьох регіонів є досить актуальним перевагою.
Принцип роботи:
Фільтри очищення води, засновані на системі зворотного осмосу, вважаються неперевершеними за своєю ефективністю, і в них застосовані новітні технічні розробки доступні сучасній науці. Стандартний фільтр очищення води, що використовує систему зворотного осмосу, має п'ять ступенів очищення:
- перший ступінь - фільтр механічного попереднього очищення води, який затримує всі тверді зважені частинки розміром від 10 мкм;
- друга і третя ступені очищення води - вугільні фільтри, основне завдання яких полягає в очищенні води від хімічних домішок, в тому числі хлору;
- четвертим ступенем очищення води є проходження її через головний фільтруючий елемент системи - обратноосмотічеськую мембрану;
- п'ятий ступінь очищення - це вугільний фільтр поліпшує смак і запах води на виході.
проточний фільтр
Проточні фільтри для води - представляють собою набір з декількох колб, кожна з яких оснащена фільтрує картриджем різної конфігурації і ступеня фільтрації. Найбільш поширені двоскладного і трискладовим проточні фільтри. Під напором в 5-6 бар, тобто звичайним для багатоповерхівок тиском в трубі холодного водопостачання, потоки забрудненої рідини проходять спочатку механічну очистку від окалини, мулу, іржі і піску в першому фільтруючому елементі. Потім вода без суспензії надходить в другій фільтр, де відбувається її знезараження, і адсорбція солей важких металів, хлору, діоксинів, фенолу та інших шкідливих речовин. Для цієї мети зазвичай використовуються картриджі на основі активованого кокосового або березового вугілля. Третьою схдинкою є картридж тонкої очистки води, радіус його пори 1 мкм! Такий бар'єр не в силах подолати ні віруси, ні неорганічні забруднювачі. Проточний фільтр для води - монтується під мийку, тому не займає корисний простір кухні. На поверхню виводиться лише хромований кран для питної води. Середня швидкість фільтрації проточного фільтра становить 5-6 літрів в хвилину. Всі інші існуючі на даний момент способи очищення води програють проточним фільтрам в цьому показнику. Проточний фільтр складається з 2-3 незалежних один від одного картриджів, ця особливість дає власнику такої системи фільтрації можливість варіативної політики щодо очищення води. Іншими словами, якщо у Вашому регіоні завищені показники по нафтопродуктах у водопровідній воді, то третім ступенем може стати картридж, що містить адсорбенти найкращим чином поглинають саме ці сполуки. У разі ж перевищення ГДК по мікроорганізмам є можливість посилити і другу і третю сходинки. Так як кожен з ланцюжка картриджів несе свою функцію, їх заміна найчастіше не збігається з термінами. Фільтруючий елемент першого ступеня вимагає поновлення в два рази частіше, ніж адсорбційні фільтри.
Проточний фільтр оптимально використовувати для забезпечення питною водою великої родини, або працівників і гостей офісу.
Ви вирішили перейти на чисту воду, і це правильно. Тепер Вам належить вибрати правильний фільтр. Як це зробити розповість дана стаття або наші консультанти.
Найкращий фільтр для води , який буде відповідати типу води, потребам, технічним і матеріальним можливостям користувача, можна підібрати на сайті med-magazin.ua, де є різні моделі від провідних світових виробників.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Прилади для швидкої і якісної очистки води будинки
Прилади для швидкої і якісної очистки води будинки
Тільки ретельно вивчивши сучасні системи для очищення і визначивши якісний склад води в місці, де буде проводитися установка, можна визначитися, який фільтр для води вибрати.
31.08.2017
Детальніше
Розгорнути