Як правильно вибрати фільтр ?

Дата публикации: 13.03.2012
Дата обновления: 06.04.2023

Як правильно вибрати фільтр?

Ви вирішили перейти на чисту воду, і це правильно. Тепер Вам належить вибрати правильний фільтр. Як це зробити розповість дана статья.Как вибрати фільтр? Як зробити це правильно? Сумніваєтеся, що знаєте - тоді читайте далі! У мережі магазинів "Ваше здоров'я" Вам допоможуть підібрати фільтр для Вас і всій Вашій сім'ї. Фільтри для очищення води потрібно вибирати, як ліки для хворого, тобто індивідуально. Виробники фільтрів пропонують широкий спектр товарів, однак універсальних фільтрів, на жаль, поки немає. Кожен з них націлений на деякі види забруднень і задіє певні способи водоочистки. Перше і головне питання, яке ви повинні прояснити для себе до покупки фільтра - це ступінь і характер забруднення виший води. А для цього потрібно перевірити хімічний склад. І це відноситься і до володарів заміських будинків із власною системою водопостачання, і до жителів міст і селищ, які користуються централізованим водопроводом.
Друге питання, на який потрібно відповісти, - яку кількість води ви хочете по-лучити і якої якості? Визначити обсяг питної води на сім'ю досить просто. У середньому людині потрібно на добу 2,5-3 літра води, цю цифру треба помножити на кількість членів сім'ї. Але, звичайно, краще, якщо ваш майбутній фільтр буде здатний видавати на добу не підрахований вами об'єм води, а з запасом. З якістю справа дещо складніша. Якщо ви хочете просто очистити міську воду, скоротивши вміст пари компонентів, це питання одне. Якщо ж хочете у результаті отримати воду з найбільшим ступенем очищення - інший. Ну, а якщо вам потрібна абсолютно чиста вода без будь-яких домішок - це питання третє.
Ще одне питання, яке доведеться вирішувати, - потрібен вам чи ні процес знезараження. Якщо так, тоді що допоможе в цьому? Зазвичай для цього використовуються спеціальні ультрафіолетові лампи. Навіщо у всьому цьому розбиратися? Справа в тому, що при виборі фільтру вам доведеться кидатися відразу між 2-ма критеріями, одночасно співставляючи їх з особистими матеріальними можливостями. Природно, що така задача досить непроста. Пропонуємо рішення цього непростого питання: візьміть аркуш паперу і напишіть основні проблеми вашої води, тобто те, що не влаштовує. Потім в сусідній колонці напишіть про те, чого ви чекаєте від очищення води - тобто хочу, щоб вода не мала хлорованого запаху і т.д. І тільки після всього підбирайте собі фільтрам, тому НЕ розібравшись в тому, що вам дійсно потрібно ви ніколи не купите дійсно стоїть речі. Сподіваємося, що керуючись цими порадами, ви отримаєте потрібний вам результат.
Фільтр повинен швидко і ефективно очищати воду і працювати в цьому режимі досить довго. Якість нашої води така, що практично завжди необхідні три стадії очистки - від механічних частинок - від шкідливих домішок - поліпшення смакових якостей. Тому кращий фільтр - це багатоступенева збалансована система, налаштована на оптимальні параметри очищення води в конкретних умовах.
Необхідно визначити тип водоочисника, який потрібен саме Вам.
Побутові водоочищувачі бувають різні і по пристрою, і по технічними характеристиками. Тому, обираючи той чи інший водоочисник, покупець повинен для початку визначити свої потреби та узгодити їх зі своїми можливостями.
Розглянемо основні класи побутових водоочисників:
Водоочисник глечик типу - Принцип роботи: Вода самопливом переливається з однієї ємності в іншу, проходячи при цьому через шар сорбенту. Плюси: Водоочисник не вимагає підключення до водопроводу, простий у використанні, не вимагає контролю з боку людини. Хороший для офісу, комунальної квартири, дачі без водопроводу. Мінуси: Ступінь очищення, як правило, трохи нижче, ніж у водоочисників, що підключаються до водопроводу. Обсяг очищеної води дорівнює обсягу глечика (звичайно від 1 до 1,7 літрів). Тобто, якщо Вам для супу необхідно, наприклад, 3 літри води, глечик доведеться наповнювати двічі.
Водоочисник - насадка на кран - Принцип роботи: Водоочисник надівається на кран і вода проходить через нього під тиском. Плюси: Низька ціна. Малі габарити (зручно для використання в поїздках). Мінуси: Малий об'єм сорбенту, отже: низька продуктивність (0,3 - 0,5 л / хв) (якщо вам обіцяють, що воду можна фільтрувати швидше, - не вірте , чудес не буває). Необхідність використання ємності для зберігання чистої води. Вам доведеться підключати та відключати фільтр, якщо він не забезпечений перемикачем. Втім, у другому випадку фільтр постійно перебуває на змішувачі, "прикрашаючи" життя і Вам, і крану.
Водоочисник на мийку - Принцип роботи: Водоочисник надівається не безпосередньо на кран, а розташовується поруч, кріпиться до крана гнучким шлангом, вода проходить через фільтр під тиском. Плюси: Велика продуктивність, ніж у насадки на кран (1 - 1,5 л / хв). Немає необхідності в окремій ємності для очищеної води. Мінуси: Займає місце на мийці (втім, якщо фільтр красивий, то цей "мінус" можна віднести і до "плюсів"). Потрібно підключати та відключати після фільтрації.
Стаціонарний водоочисник з окремим краном для чистої води - Принцип роботи: Водоочисник стаціонарно вбудовується в водопровід. Сам водоочисник знаходиться під раковиною, а на раковину виводиться окремий кран - тільки для чистої води. Плюси: як правило, ступінь очищення води вище, ніж у водоочисників інших типів. Велика продуктивність. Великий ресурс. Окремий кран для чистої води. Водоочисник розташований під мийкою та не захаращує робочий простір. Зручність в користуванні і комфорт. Ви маєте на будь-який момент стільки чистої води, скільки Вам необхідно. Мінуси: Висока початкова ціна.
Отже, водоочисник якого типу вибрати?
Якщо Ви живете один і звикли до спартанських умов, то Вас цілком може влаштувати і глечик, і насадка на кран. Але якщо Ви звикли до комфорту або у Вас просто велика родина і доводиться багато готувати, Ви оціните зручність стаціонарного фільтра.
В наших магазинах кращий вибір фільтрів! Вас проконсультують і допоможуть зробити правильний вибір.
 


Коментарі до статті
Розгорнути