Все про ортопедичного взуття для дітей

Дата публикации: 17.02.2012
Дата обновления: 02.04.2023

Формування ходи у дітей - це вельми тонкий і важливий процес . Тому дитяче ортопедичне взуття (/cat_155.htm#top) в цьому процесі відіграє основну роль. Яскраві та веселі ортопедичні босоніжки, туфлі і черевики для дітей несуть в собі не тільки функціональну складову взуття ортопедичної , але і володіють усіма складовими взуття високої якості.

Чому важливо вибирати правильну взуття ?
Від правильного вибору взуття залежить розвиток опорно -рухової системи дитини , особливо це важливо з найперших кроків Вашого малюка, тому підійдемо до цього відповідально:
  • Взуття не повинна заважати формуванню стопи , не можна купувати взуття « на виріст ». Занадто вільні туфлі або черевики не фіксують дитячу ніжку , що нерідко призводить до травм. У носовій частині взуття не повинна затискати або обмежувати в русі великий палець.
  • Слід звертати увагу не тільки на зовнішній вигляд взуття , а й на матеріал її виготовлення. Переважно вибирати взуття з натуральних матеріалів - виробленої шкіри , м'якого текстилю. Вони гігроскопічні , легко адаптуються до анатомічних особливостей стопи дитини . Вирішальним перевагою взуття є наявність воздухопроницаемой м'якої латексної устілки , яка дозволяє шкірі дитини « дихати» , а також " запам'ятовує " форму стопи малюка.
  • Один з головних ознак якісного взуття - міцний щільний задник , що фіксує дитячу ніжку. Він захищає від можливих травм і допомагає правильно сформувати мускулатуру стопи.
  • Важливо , щоб підошва взуття володіла амортизаційними властивостями. Таке взуття запобігає можливі травми при стрибках і підвищеної активності дитини.
  • При покупці зверніть увагу на вагу взуття - надто важкі черевички можуть служити причиною швидкої стомлюваності малюка. Взуття дитини обов'язково повинна бути легкою , щоб ніжки малюка не відчували додаткового навантаження .
Рекомендації з експлуатації дитячого взуття :
- Кожні 3:00 рекомендується роззувати дитину і дати відпочити нозі близько 15 хвилин.
- Намагайтеся не вживати шкарпетки з синтетичних тканин.
- Чи не надягати взуття без шкарпеток , якщо навіть взуття добре провітрюється.
- Для того , щоб дитяче взуття (/cat_125.htm#shoes) краще " сиділа на нозі " , необхідно тугіше затягувати шнурки і інші кріпильні деталі взуття .
- Не можна сушити взуття поблизу джерел тепла , сушка взуття має бути поступовою . Щоб уникнути втрати форми взуття не рекомендується прати взуття в пральній машині.
- Гігієнічні процедури необхідно проводити за допомогою вологого тампона.
- Взуття має експлуатуватися одноосібно. Не рекомендується давати взуття іншим , так як кожна взуття приймає унікальну будову окремої стопи і використання її вторинним споживачем спричинить деформацію стопи.
Під час ходьби стопа має властивість змінюватися по довжині. Під час придбання взуття необхідно врахувати цей факт і вибирати нетесно взуття . Вподобану модель взуття необхідно не тільки приміряти , але і трохи походити. Саме так ви зможете відчути її комфорт і ергономічність для стопи.
Дуже важливе співвідношення розміру взуття до розміру стопи. Так при експлуатації споживачі часто стикаються із зміною розміру дитячої ноги у зв'язку з ростом. Часто становить труднощі передбачити темп зростання ноги. Кінцеві покупці дитячого взуття часто вибирають розміри взуття "на виріст" .
Пропонуємо таблицю зміни зростання дитячої ноги з урахуванням середньостатистичного зростання дитячої ноги : 
  • З 1 року до 3- х років - зміна розмірів кожен місяць
  • З 3 -ох років до 6-и років кожен два місяці
  • З 6-и до 10-и років кожні два- три місяці
  • З 10-и до 12-и років - кожні три -чотири місяці
  • Рекомендується вимірювати виріст дитячої ноги кожен місяць.
Особливо для дитячого та підліткового взуття дуже важливо використовувати жорсткі форми в області п'яти для профілактики і лікування вигину стопи всередину ( плоскостопість ) і назовні ( клишоногість ) .
Вітчизняні та зарубіжні виробники надають широкий вибір ортопедичного взуття . Наш магазин пропонує справжню якість - взуття на всі випадки життя. Літня, зимова , домашня ортопедичне взуття купити , яку можна в будь-який зручний для вас час і за доступною ціною. Якщо ви хочете купити ортопедичне взуття для дітей (/cat_155.htm#ortopedicheskaya_obuv) , але не можете визначитися , менеджери нашого магазину завжди допоможуть Вам.


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як підібрати дитині правильне взуття ?
Як підібрати дитині правильне взуття ?
Дитяча ніжка постійно зростає , тому взуття , яку носить дитина вимагає серйозної уваги .
17.02.2012
Детальніше
ЛФК при вальгусній деформації стоп
ЛФК при вальгусній деформації стоп
Чи можна проводити вправи ніжками дитині з вальгусною деформацією стопи? Безумовно! Але, це повинні бути спеціальні вправи, спрямовані не просто на зміцнення м'язів стопи, але і на усунення проблеми.
26.10.2018
Детальніше
Як відрізнити дитячу ортопедичне взуття від звичайної?
Як відрізнити дитячу ортопедичне взуття від звичайної?
Правильний розвиток стопи у дітей - запорука здорового формування всього тіла. Важливо вибирати взуття з ефектом підтримки голеностопа і надійною фіксацією. Не всі представлені вироби на українському ринку є правильними. Щоб зрозуміти, як відрізнити дитячу ортопедичне взуття від звичайної, необхідно знати її особливості.
27.02.2020
Детальніше
Розгорнути