Характеристика медичних ліжок

Дата публикации: 26.01.2012
Дата обновления: 04.04.2023

Медичні ліжка. Здавалося б - що може бути простіше ліжка? Однак ліжко медична - це давно вже щось більше, ніж просто ліжко. Це досить складний механізм, технічні поліпшення якого призначені для полегшення життя хворих, змушених тривалий час залишатися в нерухомості. Така техніка потрібна не тільки в стаціонарі - купити медичну функціональну ліжко ви можете і для домашнього використання в мережі магазинів "Ваше здоров'я".
Ліжко медична багатофункціональна для лежачих хворих спеціально пристосована для комфортного відходу, лікування та спостереження за лежачими хворими як в стаціонарних медичних закладах, так і в домашніх умовах.
Для того, щоб безпомилково вибрати медичну ліжко, придатну для якихось конкретних умов, перш за все необхідно запам'ятати, що вони в більшості випадків відрізняються кількістю секцій і особливостями привода.
Ліжка мають регульовані секції, з різним кутом нахилу: головний, тазостегнову і ножну. В залежності від кількості таких секцій, ліжка можуть бути 2-х, 3-x і 4-х функціональні (секційні).
Що стосується секцій - медичні ліжка бувають:

  • односекційні (у цих ліжок регулюється тільки головний секція);
  • двосекційні (регулювання поширюється на ножну і головний секції);
  • трьох-і чотирьохсекційних медичні ліжка (де регулюються головний, ножна і одна або дві середні секції).

Регулювання секцій може бути механічної та електричної. Привід у медичних ліжок також буває різним. Самими простими є механічні ліжка з черв'ячними приводом. Куди складніше, але і дорожче - ліжка з електричним приводом, де секції можуть бути відрегульовані простим натисканням кнопки на пульті управління.

- Механічна регулірoвка здійснюється за принципом розкладачки, тобто необхідно вручну підняти секцію і переставити фіксатор в інше положення. Механічне регулювання може здійснюватися і іншим способами, тоді для підняття секції досить підкрутити гвинтовий важіль, який срегулірует її висоту.
- Електрична регулірoвка проводиться за допомогою пульта дистанційного керування, так що виконувати цю дію може сам пацієнт.

Медичні ліжка мають головні і ножні спинки, часто можуть мати бічні гратки, для запобігання падіння хворого з ложа. Головна, ножна спинки і бічні грати можуть бути знімними, так що, доступ до пацієнту може бути здійснений з усіх боків без обмеження.
Багатофункціональні ліжка мають додаткові можливості:

  • Їх можна регулювати по висoте в головний і ножної частини, одночасно і по черзі.
  • Oни оснащені коліщатками з блокаторами - для пересування.
  • Ліжка оснащені також устройствoм для підведення, це дає можливість хворому самостійно переміщатися на ліжку.
  • У комплекті з ліжком поставляється столик, що розміщується над ліжком, для зручного прийому їжі хворим і т.д.

У нашому магазині Ви зможете ліжко медична купити , а так само Вас якісно проконсультують і помoгут зробити правильний вибoр!



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Медична ліжко і її види
Медична ліжко і її види
Цей вид ліжок може знадобитися , якщо Ви або член Вашої сім'ї хворий або потребуєте реабілітації в домашніх умовах .
28.03.2013
Детальніше
Критерії вибору ліжок
Критерії вибору ліжок
Медичні ліжка - невід'ємне , важливе і необхідне пристосування , призначене для людей , яким доводиться довгий час проводити прикутими до ліжка .
27.01.2012
Детальніше
Як забезпечити здорову обстановку в кімнаті хворого
Як забезпечити здорову обстановку в кімнаті хворого
Однією з найважливіших складових комфортного процесу реабілітації після операцій або тривалих хвороб, в результаті яких частково або повністю втрачена здатність до самостійного пересування, є медичне ліжко, наявність спеціального матраца і інших пристосувань для пацієнта.
18.09.2018
Детальніше
Поради відносяться до медичних ліжок
Поради відносяться до медичних ліжок
У нашій статті ми хочемо розмістити корисну інформацію і деякі поради стосуються медичних ліжок .
29.03.2013
Детальніше
Розгорнути