Протівопроліжневие матраци та їх види

Дата публикации: 25.01.2012
Дата обновления: 31.03.2023
Матрац протипролежневі - це медичний аксесуар, призначений для комплексного лікування і профілактики пролежнів у довготривало лежачих хворих. У комплексі з іншими медичними заходами такої матрац є ефективним засобом для лікування, крім того це принципово новий крок у боротьбі з пролежнями, що дозволяє значно поліпшити якість життя лежачих хворих, а також полегшити догляд за ними доглядальницею або близькими.

протипролежневі матраци давно і активно використовуються в практиці світової медицини. Виготовляються вони з гіпоалергенних, нетоксичних матеріалів підвищеної міцності. Камери можуть бути розділені на осередки, які наповнюються повітрям за допомогою автоматичного компресора в шаховому порядку, змінюючи тим самим періодично тиск в них, а можуть мати секційну структуру з почерговим наповненням групи елементів також за допомогою автоматичного компресора. Дані види матраців характеризуються, перш за все, простотою використання - компресори є автоматичними, позбавленими вібрації, безшумними, не вимагають регулювання і постійного спостереження. Простий є і їх антисептична обробка. Купити протипролежневі матрац за доступними цінами в Києві або з доставкою по Україні Ви зможете в мережі магазинів "Ваше здоров'я".

Протипролежневі системи, залежно від різновиду матраца, зустрічаються декількох видів: ніздрюваті, балонні, з обдувом і без обдування. Ніздрюватий матрац - це камери у формі бджолиних сот, які, в шаховому порядку, наповнюються повітрям. Балонний протипролежневі матрац - це камери балонного типу, які теж почергово наповнюються повітрям. Багато комірчасті і балонні матраци мають «обдув». Обдувом в протипролежневі матраци - це особливі лазерні мікроскопічні отвори, які, хоч і не видимі, але дуже ефективно виконують вентиляцію шкіри і запобігають потовиділення. Такі моделі найбільш дієві.

Види протипролежневі матраців:
• ніздрюваті протипролежневі матраци
• балонні (секційні) протипролежневі матраци
Ніздрюватий протипролежневі матрац призначений для профілактики і лікування пролежнів. Комірчасті протипролежневі системи призначені для профілактики і лікування пролежнів у початковій стадії. Дані матраци рекомендуються пацієнтам з невеликим і середнім вагою (до 120 кг), в період ранньої реабілітації після операції, травм, а також при захворюваннях ЦНС і т.д.
Полотно пористого протипролежневі матраца виконано у вигляді декількох груп вічок (тип «решітка»), які послідовно накачуються повітрям за допомогою електричного компресора, що працює в автоматичному режимі. Матрац протипролежневі ніздрюватий забезпечений безліччю осередків схожих на бджолині стільники, в яких поперемінно відбувається, нагнітання повітря спочатку в парних, а потім у не парних осередках матраца. Таким чином, тіло лежачого на системі людини стикається черзі з різними групами осередків, що перешкоджає виникненню і прогресуванню пролежнів. Тиск настроюється насосом на вагу пацієнта. Масажує і покращує кровопостачання. Матеріал матраца легко миється, не вбирає вологу, що актуально у випадку, якщо хворий страждає нетриманням.
Комірчасті протипролежневі матраци можна купити у нас на сайті або в будь-якому з наших магазинів, у нас Ви знайдете великий асортимент і дуже вигідні ціни.
Секційні (балонні, трубчасті) протипролежневі матраци
Допомога пористого протівопролежнего матраца здається Вам не достатньо ефективною? Ми готові запропонувати Вам більш досконалі протипролежневі системи і матраци з балонів (або трубчастими) відсіками. Такі матраци коштують трохи дорожче, але мають властивості, які ефективно знімуть набряклість і відновлять кровообіг.
Секційні протипролежневі системи призначені для лежачих хворих з вагою тіла від 100-160 кг і вище. Завдяки унікальній лазерній мікроперфорації поверхні матраца забезпечується додатковий приплив повітря для обдування тіла людини з метою запобігання потіння та забезпечення максимального комфорту.
Секційний протипролежневі матрац призначений для профілактики і лікування пролежнів, використовуються при важких стадіях пролежнів.
Матрац виготовлений з нетоксичного і гіпоалергенного матеріалу підвищеної міцності покритого нейлоном, не вбирають запахи. Даний вид протипролежневі матраців складається з секцій, балонів, виконаних у вигляді поперечних секцій та наповнених повітрям. Полотно протипролежневі матраца виконано у вигляді двох груп трубчастих подушок (тип «смуги»), по черзі наповнюваних повітрям 6 разів на годину. Змінне чергування тиску в балонах надає м'яку масажну дію на тіло пацієнта, в результаті чого відновлюється нормальний кровообіг і запобігає появі пролежнів. Масажує і покращує кровообіг, періодично проводячи зміну точок опори лежачого. Осередки знімні, в комплект входить додаткова осередок, якою можна замінити пошкоджену.

Важливо пам'ятати про те, що основною функцією протипролежневі матраци, є запобіжна функція, він не призначений для лікування пролежнів. Чим раніше ви купите протипролежневі матрац, тим більше шансів уникнути незворотних процесів у лежачого пацієнта. протипролежневі матрац з компресором один з доступних варіантів допомоги хворому.

Oсталісь питання? Зв'яжіться з нашими фахівцями, і вони неодмінно допоможуть вам у виборі подхoдящего протипролежневі матраца.



Коментарі до статті
Вітаю. Вибираю матрац. Для матері. У неї деменція і втрата рухливості прогресує. Ось-ось стане лежачою, це очевидно. Замовив спеціальне ліжко. Але з матрацом визначитися ніяк не можу. Брати звичайний - статичний, а з ним і протипролежневий пористий, або брати тільки секційний, без статичного. Взагалі - чи можна використовувати секційний матрац з компресором як стаціонарний, і заразом для профілактики пролежнів? Чи купувати стандартний медичний і чекатимуть пролежні чи ні, а тоді вже замовляти протипролежневий? Як вчинити? Порадьте, будь ласка. Заздалегідь вдячний.
Добридень! На початкових стадіях краще використовувати пористий протипролежневий матрац. Він же стане профілактикою появи пролежнів, полегшить стан вашої мами, а вам спростить догляд за нею.
ваші рекомендації з приводу використання протипролежневого матраца для хворого на мієлопатію Ерба, молорухомого, вага 150-160кг, пролежень на стегні у тяжкій стадії ( поки тільки протягом 10 днів). Чи цікавить можливе придбання за перерахуванням і в які терміни? На жаль в ІПР немає таких рекомендацій, на момент обстеження не було такої потреби
Добридень!
У нас представлені різні види матраців:
Матрац утворений безліччю камер, що поперемінно заповнюються повітрям. Залежно від розташування секцій, що піддуваються, розрізняють два види матраців:
- Комірчасті матраци, що складаються з безлічі осередків, що нагадують стільники, які будують бджоли. Заповнення повітрям відбувається у шаховому порядку. Матраци цього типу використовуються при пролежнях 1 та 2 ступеня для пацієнтів вагою до 135 кг. На 1-й стадії шкіра може бути не пошкоджена, на ній є осередки запалення у формі червоних або темніших плям, болючих і не змінюють кольору при натисканні. На 2-й стадії утворюються рани у формі виразок або бульбашок, що лопнули. Своєчасне придбання матраца допоможе уникнути формування пролежнів, а також допоможе відновити цілісність шкіри та покращити процеси кровообігу;
- Трубчасті (балонні) матраци складаються з довгих горизонтальних камер, що заповнюються почергово повітрям. Такі матраци рекомендуються для пацієнтів з пролежнями 3-4 стадії, коли пролежні є глибокими ранами з великим некрозом. Балонний матрац підійде для користувачів масою 135-150 кг. Балонні протипролежневі матраци з компресором характеризуються низьким шумовим робочим рівнем та мінімальним енергоспоживанням. Компресор можна встановити під ліжком, поруч із ним або повісити на спинці ліжка. Поверхня матраца має лазерну мікроперфорацію для додаткового обдування тіла. Постійний повітряний потік покращує стан ранової поверхні, підсушує шкіру, зменшує запалення та полегшує стан пацієнта.
Також, є статичні матраци, наприклад, фірми Екоматера:
Пролежень на стегні "говорить" про те, що хворий лежить на боці. Пролежень утворився через те, що найбільше тиск йде саме у цю частину (тазостегнову), отже її треба розвантажити, тобто. зменшити навантаження. Якщо Ви використовуєте протипролежневий біо-матрац-топпер "ЕКО Матера", який має еластичну конструкцію, завдяки якій можна підкладати валики (скручену у валик тканину, махровий рушник тощо) у зону ризику та отримувати ефект мікромасажу від зернового наповнювача. Потрібно підкладати валик в поперековий відділ так, щоб стегнова частина трохи зменшила тиск на себе - це допоможе активізувати рух крові в цій ділянці, що дозволить почати лікувати пролежень, що вже утворився.
Тепер докладні рекомендації щодо використання біо-матрацу-топпера "ЕКО Матера":
- на спальний матрац покладіть валики в шийному відділі (це розвантажить тиск на плечі/спину та голову) та в поперековому відділі (як описували вище); важливо знати, що висота валика має бути точно такої форми, як вигин(впала частина) тіла, тобто. потрібно заповнити вигин так, щоб вийшло ідеальне анатомічне повторення тіла людини, що лежить.
- на сконструйовану анатомічну поверхню ліжка покласти протипролежневий біо-матрац-топпер "ЕКО Матера" так, щоб він покривав всю поверхню разом з подушкою.
- покрийте все простирадлом і заправте (зафіксуйте) його під нижнім матрацом.
З питань оптових закупівель, великих індивідуальних замовлень і т.д., звертайтесь до відділу оптових продажів: 044 592 86 32, або пишіть - medmagazin_opt@i.ua.


Вам також може бути цікаво

Розгорнути