Як вибрати підігрівач для пляшечок ?

Дата публикации: 24.01.2012
Дата обновления: 03.04.2023

Проблема підігріву дитячого харчування рано чи пізно постає перед кожним батьком грудничка. Давайте розберемося, які існують рішення?
Хтось стикається з необхідністю розігріти їжу для малюка на етапі введення прикорму, а хтось навіть раніше, якщо дитина перебуває на штучному вигодовуванні, або якщо ви годуєте крихітку  зцідженим і замороженим молочком.
В останніх двох випадках особливо важливо грамотно налагодити процес доведення дитячого харчування до потрібної температури, адже зголоднілий дитина не стане мовчки лежати і чекати, поки мама зрозуміє, як підігріти для нього їжу.
При підігріві дитячого харчування особливо важливі два моменти: це оперативність, тобто їжа повинна розігріватися за прийнятний час (5-7 хвилин), і безпека - малюк не повинен обпектися.
Як підігрівати дитяче харчування?
Для підігріву дитячого харчування можна використовувати різні способи, правда, кожен з них має свої мінуси:
• Підігрів в мікрохвильовій печі. Цей спосіб підігріву дає вельми швидкий результат, але ризик перегріву при цьому дуже великий, а грудне молоко, як відомо, перегрівати не можна. Крім того, в мікрохвильовій печі їжа прогрівається нерівномірно - на поверхні вона може бути вже гаряча, а на дні посуду - ще холодна. І, звичайно ж, для мікрохвильової печі підходить не будь-який посуд, так що, як варіант, дитяче харчування попередньо доведеться перекладати.
• Водяна баня. Підігрівати дитяче харчування за допомогою водяної лазні можна двома способами. У першому випадку в ємність з дитячою пляшечкою заливається окріп. А другий варіант - це класична водяна баня, коли ви ставите пляшечку з дитячим харчуванням в посуд з водою, яка кип'ятиться на плиті. В обох випадках підігрів дитячого харчування займає досить тривалий час.
• Підігрівач для пляшечок. Підігрівач для пляшечок працює за принципом водяної бані, тобто пляшечка також підігрівається у воді, проте на відміну від класичної водяній лазні вбудований терморегулятор не дає воді перегрітися або охолонути. В результаті дитяче харчування прогрівається до потрібної температури і в стислі терміни (до 10 хвилин в залежності від обсягу і консистенції їжі). Мінусом цього приладу є те, що він розрахований саме на пляшечки і баночки з дитячим харчуванням, більш широка ємність може туди не влізти. Перш ніж годувати дитину, підігріте дитяче харчування потрібно перемішати і спробувати.
Як вибрати підігрівач для пляшечок?
Більшість батьків робить свій вибір на користь останнього способу - використання підігрівача для пляшечок. На що потрібно звернути увагу при покупці цього приладу?
В першу чергу необхідно визначитися з тим, які функції вам потрібні. Наприклад, якщо ви багато їздите з малюком на машині, то вам варто звернути увагу на моделі, що працюють не тільки від мережі, але й від автомобільного прикурювача. Якщо ж ви готові трохи переплатити за точність, то до ваших послуг цифрові підігрівачі дитячого харчування, які дозволяють задавати температуру підігріву.
Також варто звернути увагу на розмір «склянки», в який ставиться пляшка, і упевнитися, що наявні у вас пляшечки і баночки туди влізуть. Крім того, подивіться, чи є у підігрівача для пляшечок кнопка виключення, відсутність такої в деяких моделях і, відповідно, необхідність вимикати прилад з розетки після кожного використання, це великий мінус.

Ви можете вибрати певну модель на нашому сайті, а якщо є труднощі у виборі - телефонуйте, ми вас проконсультуємо. Купити за доступними цінами в Києві або з доставкою по Україні Ви зможете в магазині "Ваше здоров'я".



Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Стерилізатор - річ, необхідна кожній мамі
Стерилізатор - річ, необхідна кожній мамі
Навіщо купувати стерилізатор пляшечок ?
24.01.2012
Детальніше
Розгорнути