Стерилізатор - річ, необхідна кожній мамі

Дата публикации: 24.01.2012
Дата обновления: 01.04.2023

Стерилізатор - річ, необхідна кожній мамі. Навіть якщо ви годуєте грудьми, вам він все одно знадобиться, якщо ви зціджується молоко за допомогою молокоотсоса. Пляшечки й всі інші аксесуари для грудного вигодовування повинні бути стерильно чистими, а цього дуже важко домогтися простим кіпяченіем.Основная функція стерилізаторів - обробка дитячого посуду і знищення шкідливих бактерій  (саме вони найчастіше є причиною дисбактеріозу), найбільш ефективно це відбувається при використанні пари. Стерилізатори пляшечок працюють в автоматичному режимі і відключаються теж автоматично, тому він безпечні (зрозуміло, маленьких дітей, як і до будь-якої іншої електричній техніці, до них підпускати не можна) і зручні у використанні.
Різновиди дитячих стерилізаторів для пляшечок
За принципом дії їх можна розділити на три групи:
- Парові стерилізатори - в них пар утворюється за рахунок випаровування води;
- Парові стерилізатори для НВЧ-печі - використовують той же принцип, але є більш економічними за рахунок споживання потужності мікрохвильовки;
- Стерилізатори, що використовують холодну стерилізацію за допомогою таблеток або спеціальної дезінфікуючої рідини.
Існує три виду стерилізаторів в залежності від ваших потреб:
- Якщо ваш малюк знаходиться на штучному вигодовуванні і / або харчується тільки з пляшок, то вам підійде електронний стерилізатор або стерилізатор для мікрохвильової печі, Електронні стерилізатори дуже місткі: в них міститься 5 пляшечок і шість пляшок з широкою шийкою. Цикл стерилізації триває від 4-х до 8-ми хвилин, таким чином, ви економите Ваш час. Завжди звертайте увагу на місткість стерилізатора: деякі моделі вміщають всього 4 пляшечки. Цей варіант хороший, якщо ви не користуєтеся стерилізатором постійно. Якщо ви годуєте малюка з пляшки постійно, то, безумовно, вам знадобиться стерилізатор більшої місткості.
- Стерилізатори для мікрохвильової печі менше, ніж електронні стерилізатори і, звичайно, менш дорогі. Швидкість циклу залежить від потужності вашої мікрохвильової печі. Перед тим, як купувати стерилізатор для мікрохвильової печі, переконайтеся, що він підходить для тієї моделі печі, яку ви використовуєте.
Якщо ви користуєтеся стерилізатором непостійно, то стерилізатор для стерилізації в холодній воді - більш економний варіант, ось те, що підійде вам. Для стерилізаторів для стерилізації холодною водою використовується рідина або таблетки для стерилізації. Цикл стерилізації триває до 30 хвилин.
Деякі стерилізатори можна використовувати як для стерилізації в мікрохвильовій печі, так і для стерилізації холодною водою. Крім того, деякі парові стерилізатори поєднують в собі функції підігрівача і навіть пароварки. Коштують вони в кілька разів дорожче звичайних, тому перш ніж придбати такий апарат, подумайте, чи будете ви користуватися додатковими функціями. Наприклад, якщо у вас є пароварка, автоматично відпадає необхідність у подібному "навороченому" агрегаті.
Стерилізатор може також йти в комплекті з іншими аксесуарами: мірна ложка для сухої молочної суміші, пляшечки, соски, пустушки, контейнери для зберігання суміші і т.д. Купуючи стерилізатор в комплекті з пляшечками, ви вже знаєте точно, що це пляшечки сумісними з цим стерилізатором, і що в комплекті з ними він буде працювати на повну потужність. Пам'ятайте, також, що комплект обійдеться вам дешевше, ніж, якщо ви будете купувати всі аксесуари окремо.
Як вибрати дитячий стерилізатор для пляшечок?
Якщо ви усвідомили необхідність стерилізатора, залишається питання - як зробити правильний вибір.
Пропонуємо кілька порад, які допоможуть його здійснити:
Різні стерилізатори розраховані на різну кількість пляшечок - як правило, від 2 до 8. Якщо ви віддаєте перевагу економити час, то краще придбати апарат, здатний стерилізувати комплект пляшечок на цілий день, тобто вам треба буде користуватися стерилізатором всього лише раз в день, з ранку.
Стерилізатори розраховані на різний розмір пляшечок. Тому якщо ви не визначилися, з яких пляшечок будете годувати вашої дитини, рекомендуємо стерилізатор, призначений для широких пляшечок (в ньому також можна буде стерилізувати і більш вузькі).
Як було згадано раніше, стерилізатори бувають двох типів - парові, що живляться від електромережі, і парові, що використовують потужність мікрохвильової печі. Суть у них - одна і та ж, однак якщо ви схиляєтеся до другого типу, то не забувайте - їх робота буде залежати від роботи вашої мікрохвильовки (або її наявності).
Стерилізатори затрачають різний час на обробку посуду - як правило, від 5 до 15 хвилин, воно варіюється залежно кількості стерилізується предметів, типу і потужності апарату.
Стерилізатори пляшечок бувають різної форми - тут вибір тільки за вами.

У магазині "Ваше здоров'я" Ви зможете придбати безліч якісних товарів для зручності і комфорту всієї родини!

 


Коментарі до статті


Вам також може бути цікаво

Як вибрати підігрівач для пляшечок ?
Як вибрати підігрівач для пляшечок ?
Проблема підігріву дитячого харчування рано чи пізно постає перед кожним батьком грудничка .
24.01.2012
Детальніше
Розгорнути