Фітнес без травм

Дата публикации: 12.01.2012
Дата обновления: 04.04.2023

Суворий чоловічий організм любить перевантаження, і навіть якщо не любить, то несвідомо до них прагне. Травми в таких умовах - не рідкість. Що робити, коли не можна собі дозволити хворіти і не рухатися? Почати свій шлях до відновлення здоров'я!
Від травм у спортзалі не застрахована жодна людина, провідний активний спосіб життя. Адже спортзал сьогодні - це і засіб зняти стрес, і відмінна фізична форма, і можливість відпочити від щоденного сидіння за комп'ютером, а для багатьох ще й частину професійної кар'єри. Жодного разу не отримував травму в спортзалі, мабуть, тільки той, хто ніколи серйозно не займався спортом. А всі інші можуть рано чи пізно опинитися перед фактом: пошкоджена одного разу колінка може нагадувати про себе постійно. Звичайно, якщо вчасно не подбати про своє здоров'я ...
Чому трапляються травми?
Травми ми заробляємо з багатьох причин: неправильна робота зі снарядами, перевантаження, невірно виконане вправу, заняття без розминки. Іноді зайвий ентузіазм в спортзалі може зіграти з вами злий жарт: забиття, вивихи, розтягнення, Фітнес без травм: збираємо свою фітнес-аптечку.
Дивлячись на професійних спортсменів, неможливо не замилуватися їх екіпіровкою: красиво сидять костюми плюс привертають увагу аксесуари, які надають особливий шарм зовнішнім виглядом.
Однак не тільки в красі справа: кожен з спортивних гаджетів допомагає спортсменам уникати травм і перенапруги м'язів. Благо, в наш час пов'язки та бандажі для занять фітнес можна знайти в будь-якому спортивному магазині, аптеці або Інтернеті.
Отже, вивчаємо асортимент і визначаємося з вибором:
• гомілковостопні бандажі - ними потрібно озброїтися в першу чергу любителям пробіжок і активних фітнес-тренувань: далеко не всі кросівки захищають гомілку від травм, вивихів та перенапруг;
наколінники (колінні бандажі, ортези) фіксують колінний суглоб, бічні зв'язки і меніск, про них слід задуматися тим, хто на заняттях робить упор на вправи ніг плюс під час занять на тренажерах;
• налокітники (пов'язки на лікті), як і наколінники, фіксують суглоб і м'язи, актуальні під час занять з обтяженнями (гантелі) і на тренажерах;
• напульсники, звичайно ж, обов'язкові для будь-яких активних тренувань, вони позбавлять від необхідності витирати обличчя рушником;
• поперековий бандаж не зашкодить тим, хто хоче перестрахуватися від отримання травм або розтяжок в області попереку;
еластичний бинт нагоді в разі розтягнення або перенапруги.
• пов'язка на голову - не просто красиво, але і зручно: волосся не будуть відволікати від виконання вправи плюс пов'язка працює за принципом напульсники (пот у прямому розумінні не буде застеляти очі).
Всі ці товари або будь-який інший товар Ви зможете купити в Києві, або замовити через наш інтернет магазин з доставкою по Україні.
Бандажі й пов'язки, звичайно ж, зроблять зовнішній вигляд любителя займатися фітнесом набагато професійніше, однак це момент вторинний. В першу чергу вони захищають нас від травм, які можуть завдати надмірна активність, неакуратність або воля випадку: вони фіксують суглоб в правильному положенні, розігрівають м'язи, запобігають від розтягнень.
Сучасні бандажі, наколінники, налокітники і пов'язки виготовляють з новітніх синтетичних матеріалів (наприклад, таких, як неопрен), вони дуже міцні і одночасно гнучкі, міцно кріпляться і не зісковзують, під час занять залишаються сухими. Догляд за такими фітнес-помічниками не вимагає особливих засобів, досить стирати бандажі в теплій воді з милом, тільки викручувати та сушити на батареях їх не можна.
Статистика стверджує, що серед усіх спортивних травм лідируючі позиції займають вивихи та розтягнення. Хоча ми-то знаємо, що озброївшись стильними й корисними бандажами і створивши міні-аптечку, можна застрахувати себе від неприємного досвіду отримання травм, та ще виглядати в фітнес-залі справжнім профі! Вдалих всім спортивних стартів!
У нашому магазині Вас якісно проконсультують і допоможуть зробити правильний вибір!



Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Біль під коліном ззаду - причини та лікування
Біль під коліном ззаду - причини та лікування
Коліно (колінний суглоб) є найбільшим суглобом нашого тіла. У процесі життєдіяльності коліно піддається значним навантаженням, тому не дивно, що воно є досить вразливим місцем.
07.10.2019
Детальніше
Все про наколінниках
Все про наколінниках
Наколінники ( фіксатори коліна або колінні бандажі ) , а так само тутори забезпечують фіксацію і помірну стабілізацію колінного суглоба і надколінка , підтримку бічних зв'язок і менісків .
12.01.2012
Детальніше
Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?
Як правильно підібрати ортопедичний наколінник?
Зі статті ви дізнаєтеся: як правильно підібрати ортопедичний наколінник, які бувають різновиди наколінників, як визначити свій розмір наколінника, які використовуються матеріали при виготовленні наколінників які бувають їх конструкції, які типи наколінників підходять для тих чи інших видів активності, - а також почерпнете для себе масу іншої корисної інформації.
21.02.2020
Детальніше
Що робити при пошкодженні зв'язок коліна
Що робити при пошкодженні зв'язок коліна
Пошкодження колінних зв'язок - це одна з найбільш частих травм, які можна отримати під час заняття спортом, звичайної ходьби або бігу. Невдале падіння, вивихи, забиті місця - все це може стати причиною надриву, повного розриву або розтягнення зв'язок. Сучасна медицина надає великий вибір пристосувань для полегшення стану і швидкого відновлення.
25.10.2018
Детальніше
Розгорнути