Як вибрати бандаж для вагітних?

Дата публикации: 13.12.2016
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:

Всі майбутні мами чекають на момент, коли почне рости животик і стане помітно, що всередині зароджується нове життя і, щоб у цей період почуватися комфортно, рекомендують бандажі для вагітних . У міру збільшення терміну посилюється гострота відчуттів, і не завжди комфортних – починає тягнути поперек, виникають болі в спині, тяжкість у ногах та інші неприємні наслідки. Чи потрібно купувати бандаж, що підтримує животик, підкаже гінеколог, оскільки існують певні протипоказання. На підставі перебігу вагітності, наявності патологій, становища плода та інших факторів медичний бандаж може бути призначений з 20 по 30 тижнів вагітності.

Види бандажів для вагітних

За типом конструкції дані вироби бувають:
• Труси – бандаж із вставкою з еластичного матеріалу для підтримки живота. Є моделі із застібкою, розстібаючи яку, не знімаючи трусиків, можна сходити до туалету.
• Бандаж – шорти з високою посадкою, виконані за безшовною технологією, не лише знижують тиск на органи малого тазу, а й надають на шкіру мікромасажний ефект для зменшення розтяжок, целюліту завдяки фактурному плетиву.
• Пояс - бандаж, що є еластичною стрічкою на липучках, в якій легко самостійно підібрати ступінь утягування і регулювати, не знімаючи.
• Бандаж із закритим животиком - удосконалений пояс з, що охоплює і закриває живіт, вставкою з бавовняної тканини, що розтягується.
• Бандаж універсальний – до пологів одягається широкою стороною назад для зняття навантажень із поперекового відділу, попередження опущення органів та виникнення гриж. Після пологів дані ортопедичні вироби надягають задом наперед, щоб допомогти повернути шкірі та м'язам живота колишній стан.

Особливості бандаж-трусів (шорт)

Деякі майбутні мами віддають перевагу саме бандажу-трусам, вважаючи найбільш зручним варіантом, непомітним під одягом. Але їх особливість – відсутність можливості регулювання, тобто мають чіткий розмір і неможливо підлаштувати відповідно до швидкої зміни фігури. Вставка на животі розтягується, але таку модель все ж таки краще не вибирати жінкам, що швидко набирають велику вагу, оскільки виріб може почати врізатися в тіло в області ніг та ін. Невеликий недолік - щоденне прання трусиків. Це спідня білизна, тому доведеться запастися мінімум ще однією парою або носити поверх звичайних трусиків, що не дуже комфортно, особливо влітку в спеку. Перевага – виробники подбали про модниці, випускають гарні моделі з мереживними вставками, що допомагає вагітній відчути себе не лише комфортно, а й повноцінною бажаною жінкою. Ціна таких моделей – від 400 грн.

Що таке бандаж – пояс?

Виріб дозволяє самостійно вибрати ступінь утягування. Гідність моделі – самостійне регулювання, не знімаючи. Пояс - стрічку надягають поверх колгот та білизни. У ньому не жарко навіть влітку, легко підлаштувати під животик, що стрімко зростає, він не натирає шкіру і не сповзає. Мінус моделі - використовується тільки при вагітності, але не підійде, як виріб для приведення м'язів в тонус після пологів. У деяких є додаткове трикотажне полотно, що охоплює живіт, що зручно для користувачів, шкіра яких схильна до подразнень, що викликається одягом. Така модель одягається на голе тіло. У деяких поясах ззаду для додаткової підтримки та зняття напруги з нижньої частини спини передбачені знімні пластини. Вартість бандажів – від 180 грн.

Переваги універсальних бандажів

Модель універсальна – варіант два в одному, підходить до та після пологів. Перевага виробу - істотна економія, оскільки не доведеться витрачатися на післяпологовий бандажі, що стягує. Даний пояс на липучках, в яких одна сторона ширша за іншу. За допомогою затяжок з обох боків регулюється ступінь утяжки - підганяється під параметри тіла. Його рекомендують вагітним, які страждають на болі в спині, оскільки широка частина, прилягаючи до попереку, підтримує і розвантажує проблемну область. Створювана компресія благотворно впливає на шкіру – запобігає виникненню розтяжок, швидше відновлює м'язовий тонус у післяпологовому періоді. Вироби зручно в носінні, але, як і всі моделі, мають свої мінуси. Вони не такі тонкі, як трусики, тому більш помітні під одягом, а від липучок іноді залишаються сліди (затяжки) на колготах та білизні. Якщо при вагітності жінка набрала багато кілограмів, то виріб розтягнеться – не буде ефективним після пологів. Вартість універсальних моделей – від 200 грн.

Правила носіння

Основне питання, яке хвилює жінок - медичний бандаж для вагітних як правильно одягати і носити? Купуючи модель необхідно правильно визначитися з розміром, оскільки такі товари поверненню та обміну не підлягають. Не беріть модель «на виріст», оскільки збільшення обсягів спочатку передбачено в пристосуванні, за рахунок тканини, що розтягується, і бічних затяжок з липучками. Надягайте лише в положенні лежачи. Не носіть більше 3 годин без перерви – знімайте хвилин на 30. Обов'язково зніміть бандаж, якщо відчуєте дискомфорт, або малюк сильно штовхатиметься – це може бути «протест» проти бандажа. Буквально через кілька годин після появи малюка та скорочення матки, лікар часто дозволяє вдягнути бандаж, тому його відразу потрібно взяти до пологового будинку. Не купуйте виріб, оскільки якщо він активно експлуатувався і розтягнувся, то ефекту очікувати не варто.

Показання до застосування
• Великий плід, багатоводдя;
• Повторна або багатоплідна вагітність;
• Якщо протягом 1,5 років до вагітності була порожнинна операція;
• Низьке розташування плода, ослаблені м'язи – бандаж попередить опущення раніше терміну;
• Утиск нерва, що супроводжується болями в поперековому відділі;
• Загроза викидня в 2-3 триместрах;
• Недорозвинена шийка матки;
• Остеохондроз та біль у спині;
• Рубець на матці;
• Активний спосіб життя – працюючій жінці, яка проводить багато часу на ногах, бандаж допомагає уникнути ускладнень при вагітності.

Використання даних ортопедичних пристроїв сприяє правильному розподілу ваги та зменшенню болю в спині. Вони запобігають надмірному розтягуванню черевних м'язів та появі розтяжок. Пристосування допомагають дитині прийняти правильне положення та застосовуються для профілактики передчасних пологів.

Коли носіння протипоказане?

Не завжди бандажі потрібні і рекомендовані, тому не варто виявляти самостійність і купувати без консультації з лікарем. Носіння бандажа у разі поперечного чи тазового предлежания не дасть дитині перевернутися - збільшується ризик ускладнень під час пологів. Якщо до 30-го тижня передлежання плода неправильне, то лікар призначить спеціальну гімнастику, яка допомагає дитині перевернутися, після чого призначать носіння бандажу, щоб зафіксувати правильне положення. Протипоказані дані вироби при алергії на матеріал виробу та інших шкірних захворюваннях, ранах та пошкодженнях, за умови, що тканина безпосередньо стикається з тілом.



Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Види бандажів для вагітних
Види бандажів для вагітних
Існують різні види бандажів для вагітних .
11.01.2012
Детальніше
Як прийти у форму після вагітності
Як прийти у форму після вагітності
Відновлення організму після пологів - це не менш відповідальний момент, ніж сама вагітність і пологи, так як від здоров'я молодої мами, її настрою і активності повністю залежить здоров'я маляти.
18.07.2018
Детальніше
Медичні еластичні вироби для жінок
Медичні еластичні вироби для жінок
Визначитися з вибором вироби також можуть допомогти наші консультанти , виходячи з ваших уподобань та індивідуальних параметрів .
21.10.2013
Детальніше
Розгорнути