ТОП-5 моделей ортопедичних устілок

Дата публикации: 27.09.2016
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:
Чим раніше подбати про стан своїх стоп, тим здоровіше будуть суглоби, ноги і хребет. Ортопедичні устілки корисні не тільки тим, хто вже має деформації і захворювання, а й для їх попередження. Більшості людей відомі такі проблеми, як втома, важкість і набряки в ногах. Часто з'являються мозолі, натоптиші і зроговіння шкіри стоп. Дані ознаки сигналізують, що прийшов час задуматися про зміну взуття та придбанні ортопедичних устілок.  

Різновиди устілок

Існує різниця між пристроями для різних типів взуття. Вироби для повсякденного носіння масивніше, ніж моделі в туфлі на підборах або літні босоніжки, куди вкладають тонкі напівустілки. Для спорту розроблені, спеціальні пристосування, розраховані на великі механічні навантаження і з влагоотводящие властивостями. Діабетикам потрібні устілки з хорошою амортизацією і антибактеріальним м'яким матеріалом, прилеглим до шкіри зі спеціальним захистом від натирань. Це необхідно, оскільки у людей з таким захворюванням часто є не загоюються ранки - синдром діабетичної стопи.

Критерії вибору устілок

Для покупців, які задають питання - які ортопедичні устілки краще, експерти склали рейтинг моделей, на підставі відгуків користувачів і думок лікарів-ортопедів. При складанні ТОП 5 враховувалися такі фактори:
• Ефективність застосування;
• Комфорт носіння;
• Якість виготовлення;
• Зносостійкість;
• Якість матеріалів;
• Відсутність деформацій при тривалому використанні;
• Співвідношення якості і ціни.
 

Лідерами рейтингу і затребуваними серед покупців стали наступні моделі:

- Viva;
- Aron Standard VZ;
- Sunbed-Cork;
- Альпс;
- De Luxe.
 
Перше місце – Viva Pedag
 
Ортопедична устілка-супінатор для закритого взуття Pedag модель Viva, з покриттям з м'якої шкіри, на кожен день використовують при плоскостопості. Дослідження, відгуки користувачів і докторів доводять ефективність застосування для профілактичних, лікувальних цілей. Виготовляючи модель Viva, як і всю продукцію німецької компанії Pedag, застосовують екологічні матеріали, інноваційні технології. Виробник подбав про гігієнічності стоп - в моделі ортопедичного пристосування додана прошарок з активованим вугіллям, що поглинає вологу. У виробі є антибактеріальне просочення. Завдяки цьому, не поширюються грибки, мікроорганізми і запобігає появі неприємного запаху поту. Вироби відносяться до категорії – унісекс (для чоловіків і жінок). Високоякісні матеріали, міцність каркасу (термопластик) допомагає зберігати первинні якості навіть при щоденному тривалому носінні.  
 
Показання до використання Pedag, Viva
 
Виріб відповідає міжнародним нормам і стандартам (санітарним, медичним) і рекомендовано для носіння при 1-3 ступеня плоскостопості. Супінатор з пластика і підтримка, за допомогою пелота поперечного зводу дають відмінний лікувальний ефект, а подушечка з спіненого латексу під п'ятою попереджає виникнення п'яткової шпори. Конструкція і матеріал пристосування надає амортизуюче дію. Модель призначена для закритого взуття (всіх типів) і будь-якого часу року. Застосування Pedag Viva не має вікових обмежень і використовується при різних деформаціях.
 
Друге місце – Dakoma, Aron Standard VZ
 
Виготовлена компанією Dakoma (Польща), ортопедична устілка супінатор Aron Standard VZ розроблена для лікування, попередження захворювань. Неправильно поставлені стопи викликають травми, деформації, порушення функцій суглобів, м'язів, хребта та ін. Устілки ефективно підтримують склепіння – поперечний, поздовжній. Амортизаційна подушечка сприяє зниженню ударних навантажень в області п'яти. Тонка модель анатомічної форми, що повторює контури стоп, максимально зручно розміщується в будь-якому взутті закритого типу. Для виготовлення використана натуральна шкіра. У устілці передбачена підкладка зі спеціальною антибактеріальним просоченням. Пластиковий каркас під поздовжнім зводом допомагає рівномірно розподіляти навантаження по поверхні стоп. Пелот в передній частині (метатарзальной зоні) виконаний з м'якого, пружного латексу. Завдяки таким ортопедичним пристосуванням в ногах не відчувається втома при тривалому стоянні і ходьбі.
 
Третє місце – Sunbed Cork, Spannrit
 
Ортопедичне пробкова устілка Sunbed-Cork, Spannrit з каркасом, що підтримує подовжній звід, німецького виробника, за відгуками користувачів, відрізняється комфортом в носінні. Основа по всій довжині вироби стабілізує стопу, розвантажуючи найбільш вразливі місця при серйозних навантаженнях. У моделі спеціальний пелот служить для профілактики поперечної плоскостопості і запобігає викривлення великого пальця – вальгусной деформації. П'ятка підтримується в фізіологічно правильному положенні, що знижує навантаження на гомілковостопний суглоб. Оптимальний мікроклімат створює перфорований матеріал, а текстильне покриття не допускає ковзання стоп. Відмінні якості даної моделі – міцність і зносостійкість. Устілка проста в догляді - легко миється і не потребує додаткових миючих засобах.
Четверте місце – Альпс
Ортопедичні устілки Альпс (виробництва США-Україна) на напівжорсткою каркасній основі вигідно відрізняються від зарубіжних аналогів невисокою вартістю. Поверхня виробу, що стикається зі стопою, виконана з натуральної шкіри. Устілки Альпс призначені для закритого взуття. Вони рекомендовані лікарями для чоловіків і жінок всіх вікових категорій. Ортопедичні пристрої допомагають попередити, зупинити деформації склепінь, за рахунок забезпечення їм правильного положення. Амортизаційні властивості виробів знижують ударну навантаження, що припадає на хребет і суглоби (колін, голеностопов і ін.). За рахунок цього навіть при щоденній тривалій ходьбі, стоянні не настільки гостро відчувається втома, не виникають набряклість і болі в нижніх кінцівках. Лікарі призначають їх носіння при комбінованому плоскостопості 1-3 ступеня.  
П'яте місце – Pedag, De Luxe
Напівустілки-супінатор для взуття з каблуком до 4-х см Pedag De Luxe – чудове німецька якість за помірну вартість. Ця тонка модель має всі властивості, необхідними для лікувально-профілактичних цілей. У розробці брали участь провідні європейські ортопеди, а ефективність застосування доведені клінічно. Це оптимальний варіант для взуття (відкритої і закритої) на невисоких підборах, оскільки підтримує склепіння в природному положенні.   Вони знімають напругу і амортизують при ходьбі. Устілки De Luxe використовують, як при плоскостопості, так і при артрозах, а також набряках ніг. Використовуючи інноваційні технології, фахівці компанії педаго домоглися ідеального поєднання матеріалів – натуральних і синтетичних (вставок). Клейова основа надійно фіксує устілку у взутті, не допускаючи зсуву. Спеціальне антибактеріальне просочення не дає грибків і мікробів розмножуватися.
 


Коментарі до статті
Популярні товари


Вам також може бути цікаво

Як вибрати ортопедичні устілки?
Як вибрати ортопедичні устілки?
Допомогти впоратися з захворюванням в дитячому віці і зупинити його розвиток у дорослих допоможуть ортопедичні устілки.
27.09.2016
Детальніше
Що таке ортопедичні устілки?
Що таке ортопедичні устілки?
Наші стопи - це перша ділянка, на який виявляються великі навантаження.
27.09.2016
Детальніше
ТОП-5 виробників ортопедичних устілок
ТОП-5 виробників ортопедичних устілок
Провідну роль в лікуванні плоскостопості грає «правильна» комфортне взуття і носіння ортопедичних устілок.
27.09.2016
Детальніше
Що вибрати: ортопедичне взуття або ортопедичні устілки?
Що вибрати: ортопедичне взуття або ортопедичні устілки?
Оскільки взуття, пропонована в магазинах, не завжди зручна і має правильну конструкцію, лікарі рекомендують носити профілактичні ортопедичні устілки, навіть тим, хто не зіткнувся з проблемою плоскостопості.
27.09.2016
Детальніше
Розгорнути