Зламалася сольова лампа : як полагодити ?

Дата публикации: 23.08.2016
Дата обновления: 05.04.2023
Содержание:
Солевая лампа – модний світильник-прикраса, за сумісництвом - пристрій, здатний іонізувати повітря і позитивно впливати на самопочуття, здоров'я дорослих, людей похилого віку, тінейджерів, немовлят. Робота приладу заснована на застосуванні стандартного освітлювального приладу і безпечної солі, видобувну в екологічних сольових шахтах.
 
Застосування приладів освітлювального типу з солі - справа проста, такий пристрій слід включити в розетку, щоб насолоджуватися корисним ефектом. Однак іноді воно здатне (без видимих причин) ламатися, припиняти належним чином функціонувати.
Ця домашня медтехніка не стає з часом менш корисною, адже сіль свої " вміння " не втрачає. По суті, зламатися може лише сам освітлювальний прилад в кристалі. Можливі проблеми - згоріла лампочка, пошкодження шнура, несправності вимикача, інше. Поломки такого роду можна легко виправити. Відремонтувати прилад соляного типу можна за допомогою майстра, або самостійно. Як це зробити, розказано нижче.

Детальніше про типові, ймовірних несправності

Стандартно поломки такі:
·         освітлювальний прилад не світиться після включення;
·         лампочка його блимає, або періодично гасне;
·         сольовий кристал тріснув, через необережне поводження;
·         пристрій тече, або проступають краплі рідини;
 
Якщо лампочка в світильнику з солі не спалахує, важливо в першу чергу перевірити її справність. Вивернувши лампочку (в холодному стані), відключивши прилад попередньо від мережі, треба зробити огляд. Якщо нитки розірвані, виправити дефект можна, елемент доведеться міняти на новий. Освітлювальні деталі енергозберігаючого типу, а також матові, перевіряються шляхом монтування в справні світильники. Причиною поломки буває погано відігнутий контакт патрона. Скориставшись викруткою, контакт легко підігнути.
 
Причиною миготіння лампочки в сольовому світильнику може стати злам шнура. Там, де шнур сильно згинається, він здатний з часом перетиратися. Усунути цю поломку можна, вирізавши пошкоджену ділянку, або замінивши шнур цілком. Вибираючи шнур для заміни, потрібно пам'ятати, що перетин (поперечне) у нового шнура має бути більше, ніж у попереднього.
 
Технологія установки нового проводу проста і зрозуміла. Для початку слід зачистити кінці дроту (застосовуючи паяльник). Ніж, предмет ріжучий, використовувати не можна. Далі необхідно зробити колечка на кінцях, потім акуратно пропаять. Виходом із ситуації буде застосування дроти, який являє собою єдине ціле з вилкою. Такий шнур стане ідеально надійним, дасть можливість сольовому світильника пропрацювати без проблем довгий час.
 
Якщо зламався вимикач, його слід просто замінити. Сучасні виробники вимикачі виробляють з герметичними корпусами, які неможливо розібрати, з метою ремонту.

Що робити, якщо сольова лампа тече?

Перебіг сольовий лампи зовсім не обов'язково означає, що вона зламалася. Причиною цієї проблеми може бути банальна підвищена вологість в приміщенні. Сіль вміє активно вбирати рідину (вологу, наявну в повітрі). Ця особливість мінералу призводить до протікання лампи, появі на поверхні кристала крапель рідини.
Вирішити цю проблему можна двома способами. Перший – це робота сольовий лампи протягом тривалого часу, практично без перерв. Працюючи, освітлювальний елемент буде нагрівати сіль, просушувати її, прибираючи зайву вологу. Другий спосіб – це мінімізація рівня вологості в приміщенні.

Техніка безпеки

Приступаючи до лагодження будь лампи з солі, не можна забувати про правила безпеки та поводження з нею. Перераховано всі важливі правила нижче:
·         першою дією, незалежно від типу поломки, має бути відключення приладу від електромережі;
·         прибирати з поверхні лампи пил слід виключно м'якою сухою ганчіркою, або щіткою, для цієї мети дозволяється застосовувати пилосос;
·         залишаючи будинок (офіс, квартиру, кабінет), навіть на гранично короткий час, слід обов'язково відключити соляне пристрій від мережі;
        встановлювати світильник з солі можна тільки на негорючий, безпечний з пожежної точки зору матеріал;
·         краще не ставити прилад на пластикові поверхні і на поверхні, покриті скатертинами;
·         переміщаючи прилад, слід дотримуватися визначені запобіжні заходи, і враховувати солідну вагу цього предмета;
·         перевозити пристрій можна, тільки ретельно упакувавши, це – предмет крихкий.
 
Перераховані несправності, з якими здатний зіткнутися кожен щасливий володар світильників соляного типу, можна легко виправити. Цілющі властивості цих чудових приладів і довговічність – вагомі аргументи на їх користь!
 


Коментарі до статті
Наша сольова лампа змокріла. На місці де вона стоїть вологе місце і сама сіль мокра. Це нормально? Чи це якась поломка?
Добрий день ! Перебіг сольовий лампи зовсім не обов'язково означає, що вона зламалася. Причиною цієї проблеми може бути банальна підвищена вологість в приміщенні. Сіль вміє активно вбирати рідину (вологу, наявну в повітрі). Ця особливість мінералу призводить до протікання лампи, появі на поверхні кристала крапель рідини.
Вирішити цю проблему можна двома способами. Перший – це робота сольовий лампи протягом тривалого часу, практично без перерв. Працюючи, освітлювальний елемент буде нагрівати сіль, просушувати її, прибираючи зайву вологу. Другий спосіб – це мінімізація рівня вологості в приміщенні.
Доброго дня у моєї сольової лампи перегоріла лампа і я хотіла її змінити, але не змогла відкрити відсік, що мені робити.
Добрий день !
Зверніться до фахівця: Якщо ви не можете відкрити відсік самостійно або вам здається, що це може бути небезпечно, краще звернутися до фахівця або сервісного центру для допомоги. Вони зможуть вам допомогти безпечно відкрити відсік і замінити лампу.
Добридень! Підкажіть, будь ласка, у чому може бути причина: купили бу сольову лампу, лампочка горить, але сам кристал не розжарюється, як був холодний так і є. Стояла включена години 2. заздалегідь дякую!
Доброго дня. Якщо сама лампочка світиться, то значить світильник робочий (працює). Можливо Ви придбали лампу енергозберігаючу, яка не нагрівається. В ці світильники потрібно купувати саму звичайну лампочку розжарювання, щоб вона нагрівала сам світильник. Дякуємо за Ваше запитання.
У нас зламалася соляна лампа мама сказала не вмикати її в розетку більше ніколи ....що робити підкажіть
Добридень! Можливо, у вас перегоріла лампочка, тоді її просто замініть. Якщо проблема у проводці, тоді рекомендується придбати нову сольову лампу!
Вітаю! Скажіть, будь ласка, у Вас є в наявності лампочка для соляної лампи (перепад в електромережі лампочка не витримала). Дякую
Добридень! На жаль немає. Однак ви зможете придбати відповідну галогенну лампочку в магазинах, де продають елементи освітлювальних приладів.
перегоріла лампочка, Де можна замінити?
Добридень! Придбати галогенну лампочку можна у магазинах, які продають елементи освітлювальних приладів. Щоб вибрати правильну лампочку, перед походом до магазину вивчіть розміри і цоколь лампочки, що перегоріла.
Добридень. підкажіть, будь ласка, де можна купити чи замовити лампочку для сольової лампи? завчасно дякую за відповідь.
Добридень! Вам знадобиться галогенна лампочка. Придбати її можна у магазинах, що продають елементи освітлювальних приладів.
Добрий день, скажіть будь ласка де можна придбати лампочки для соляних ламп?
Добридень! Вам знадобиться галогенна лампочка. Придбати її можна у магазинах, що продають елементи освітлювальних приладів.
неможливо відвернути ковпак
добрий день, Володимире!
Переконайтеся, що немає додаткових кріплень. Якщо ви не можете самостійно зняти соляний плафон, зверніться до сервісного центру, щоб уникнути пошкодження пристрою.
у мене низ сольової лампи потемнів. Що це означає і чи можна відремонтувати лампу в Запоріжжі вдома майстром?
Доброго дня, Кохання!
На сольових лампах допускаються місця потемніння через тривалий термін експлуатації (від 1 року). Таке явище може виникати внаслідок природної реакції кристалів солі з довкіллям під температурними впливами.
Вітаю! У мене сольова лампа тріснула по шву, що робити?
Доброго дня, Тетяно!
Сольові лампи в нашому магазині являють собою суцільну брилу, їх розтріскування трапляється вкрай рідко і, в основному, через неправильну експлуатацію, наприклад у приміщенні з дуже високою вологістю. Для консультації з Вашої нагоди рекомендуємо звернутися до магазину, де лампа була придбана або до виробника за гарантією.


Вам також може бути цікаво

Для чого потрібна соляна лампа ?
Для чого потрібна соляна лампа ?
Лампа соляна - це природний світильник з цільної брили солі , який прогрівається за допомогою електричної лампочки і випускає в навколишнє атмосферу негативно заряджені іони .
23.08.2016
Детальніше
Соляна лампа : протипоказання
Соляна лампа : протипоказання
Протипоказань для використання сольових світильників не виявлено , тому її можна використовувати для дітей і дорослих будь-якого віку .
23.08.2016
Детальніше
П'ять показань для покупки соляної лампи
П'ять показань для покупки соляної лампи
Чарівним чином змінити атмосферу в будинку, надати профілактично-лікувальний ефект для організму, зняти нервову напругу і забезпечити умиротворення допоможуть соляні лампи.
15.12.2016
Детальніше
Як вибрати соляні світильники для затишку та здоров'я
Як вибрати соляні світильники для затишку та здоров'я
Щоб соляна лампа надавала необхідне терапевтичну дію, її треба правильно вибрати.
26.01.2018
Детальніше
Розгорнути