Для чого потрібна соляна лампа ?

Дата публикации: 23.08.2016
Дата обновления: 04.04.2023
Содержание:
Лампа соляна – це природний світильник з цільної брили солі, який прогрівається за допомогою електричної лампочки і випускає в навколишню атмосферу негативно заряджені іони.
У сучасній квартирі – це оригінальний предмет інтер'єру, родзинка обстановки.
Сольова лампа відноситься до категорії домашня медтехніка , так як вона призначена для домашнього використання з метою поліпшення здоров'я всіх членів сім'ї.

Для чого потрібна іонізація повітря

Сучасна людина не може без електронних приладів, які наповнюють кожну квартиру – це ПК, телевізори, мікрохвильові печі, електрообігрівачі, кондиціонери та інші необхідні пристрої. Крім користі, вони можуть приносити шкоду здоров'ю людини, що доведено наукою. У процесі роботи вони наповнюють атмосферу позитивно зарядженими іонами, створюючи електричний смог.
Надлишок позитивно заряджених іонів негативно впливає на фізичний і психо-емоційний стан людини. Погіршується працездатність, знижується імунітет, частішають головні болі, знижується опірність організму дії негативних факторів зовнішнього середовища.
Для нейтралізації позитивних іонів проводиться іонізація, в результаті якої повітря наповнюється іонами протилежного знаку (негативними). Кількість позитивних іонів зменшується, мікроклімат нормалізується, відбувається природна стерилізація повітря.

Принцип влаштування лампи

Провести якісну іонізацію повітря допоможе сольова лампа, як користуватися лампою підкаже знання принципу влаштування і дії лампи:
Основна частина соляної лампи – брила солі (плафон). У підставі поглиблення, в якому знаходиться джерело світла. Лампа встановлена на підставу (частіше дерев'яну).
Здатність електричної лампочки продукувати теплової енергії більше ніж світлової, в соляних лампах перетворюється з нестачі в перевагу.
Лампочка підключена до електромережі за допомогою електричного дроту.
У деяких соляних лампах присутній регулятор яскравості, для зміни інтенсивність світла.
 

Принцип роботи соляної лампи

Здатність випускати негативно заряджені іони пояснюється будовою кристалічної решітки кам'яної солі, яка сформована багато мільйонів років тому.
Суцільнолитий кристал солі оточений парами іонів, що складають його кристалічну решітку. Під дією тепла їх кількість збільшується, вони надходять в повітря. Тут вони зв'язуються з позитивними іонами, частинками пилу, нейтралізують шкідливий вплив електромагнітного випромінювання.
 
Сіль, яка використовується для виготовлення ламп сольових
Видобувається в соляних шахтах Гімалаїв на території Пакистану (глибина 8000 м) і біля м. Соледар на території України.
Містить 98-99% натрію хлориду і 1-2% з'єднань магнію, калію і кальцію.
 
Де купити лампу
Купити сольову лампу можна на сайтах і в магазинах « Ваше здоров'я », в аптеках і спеціалізованих магазинах.
 
Як користуватися лампою
Основне питання після того, як придбана сольова лампа – як користуватися цим « чудо-пристроєм » для швидкого позитивного результату?
У перший час (період адаптації) лампа соляна включається тільки вдень, з однією годиною роботи, з поступовим збільшенням часу. Цією схемою користуються протягом 5 днів. В результаті на 5-й день використання лампа працює в безперервному режимі 5 годин.
Після закінчення п'яти днів, можна починати включати лампу не тільки вдень, але і вночі. Нічний режим роботи становить від 6 до 8 годин.
Якщо передбачається, що прилад буде працювати вночі, то краще вибрати лампу сольову з регулятором інтенсивності освітлення.
 
Дії лампи
  • Гармонізуючи діє на психіку людини, забезпечує психологічне розвантаження і нормалізує психоемоційний стан;
  • Підвищує життєвий тонус і відновлює життєву енергію;
  • Бореться зі стресами і допомагає зберегти рівновагу в найскладніших ситуаціях;
  • Прискорює засинання і покращує якість сну;
  • Підвищує опірність організму будь-яким захворюванням. Ефективне використання в моменти спалахів сезонних захворювань для посилення імунітету;
  • Сприяє гармонізації атмосфери в побутових і службових приміщеннях. Наповнює навколишню атмосферу позитивною енергетикою;
  • Зменшує кількість патогенних мікроорганізмів, і погіршує умови для їх розмноження і розвитку. У приміщенні, де працює соляна лампа, не розвиваються цвілеві гриби, немає сторонніх неприємних запахів. Рекомендується постійне використання в приміщеннях з підвищеною вологістю і підвищеним ризиком утворення цвілі;
  • Рекомендується використовувати в дитячих кімнатах для поліпшення атмосфери і запобігання різних захворювань. Крім того, слабке світіння допоможе дитині позбутися страху темряви;
  • Елемент декору, який прикрасить будь-які приміщення. Залежно від того для якого приміщення призначена лампа, обирають зразок відповідної форми, кольору і дизайну.
 
Захворювання, при яких рекомендовано використання лампи

-         Захворювання дихальних шляхів (гострий та хронічний бронхіт, бронхіальна астма);
-         Захворювання ЛОР-органів (ларингіт, фарингіт, тонзиліт, ГРЗ, ГРВІ, риніти, гайморит);
-         Різнопланові прояви алергії (синусити, риніти, висипання на шкірі, кашель алергічного походження);
-         Хронічний кашель курця;
-         Неврози, стресові і тривожні стани, функціональні порушення в роботі центральної нервової системи;
-         Дитяча гіперактивність;
-         Поганий сон, постійні пробудження протягом ночі;
-         Підвищений тиск, спазми судин головного мозку, часті головні болі;
-         Інтоксикації;
-         Генетична схильність до алергічних захворювань.
 
Колір соляної лампи
 
В результаті роботи електричної лампочки виникає колірне випромінювання. Різноманіття кольорів пояснюється домішками, які присутні в брилах солі. Це можуть бути залишки водоростей, різнокольорові мінерали.
 
Перш ніж купити сольову лампу, необхідно правильно позначити ефекти, які користувач очікує від її роботи.
· Жовте світло активізує розумову та інтелектуальну діяльність. Надає відновлюючий вплив на роботу підшлункової залози, печінки і жовчного міхура;
· Білий колір активує очищуючі сили організму, допомагає самоочищенню і дезінфекції;
· Помаранчевий колір підсилює здатність організму самостійно боротися зі стресовими станами і виходити зі стану шоку. В емоційному відношенні цей колір викликає почуття захищеності, стабільності і спокою;
· Коричневе світіння покращує загальний стан організму;
· Рожевий колір налаштовує на романтичний лад, сприяє виникненню прихильності, почуття партнерства і любові, посилює емоційність людини;
· Червоний колір допомагає активізувати та покращити роботу серцевої і кровоносної системи. Підсилює життєвий тонус організму.
 


Коментарі до статті
Доброго дня! Чи має світитися лампа при вмиканні в мережу? Дякую за відповідь
Доброго дня, так
Доброго дня. Скажіть, будь ласка, чи є термін дії лампи (самої соляної брили)?
Доброго дня! Ні, соляна брила не має обмежень у строці придатності - за умови правильної експлуатації лампа може прослужити десятки років.
у мене сольова лампа почала віддавати воду, прямо ціла калюжка від неї на столі. Як це пояснити? спасибі за відповідь
Добридень! Лужиці води під лампою свідчать про підвищену вологість у приміщенні - лампа вбирає надлишки вологи з повітря та віддає воду. Рекомендуємо переставити соляну лампу, особливо якщо вона знаходиться поряд з акваріумом або зволожувачем.
Доброго дня, Маріє! До кімнати до 15 м.кв. можна брати сольові лампи від 1 до 3 кг. Якщо планується вмикати її в дитячій, то можна додатково підібрати лампу в цікавому дитячому дизайні, наприклад: med-magazin.ua/item_n11537.htm, med-magazin.ua/item_n13843.htm, med-magazin.ua/item_n11548.htm.
Вітаю. Підкажіть, будь ласка, наскільки великий світильник потрібно брати до дитячої кімнати 12 квадратів?


Вам також може бути цікаво

Соляна лампа : протипоказання
Соляна лампа : протипоказання
Протипоказань для використання сольових світильників не виявлено , тому її можна використовувати для дітей і дорослих будь-якого віку .
23.08.2016
Детальніше
П'ять показань для покупки соляної лампи
П'ять показань для покупки соляної лампи
Чарівним чином змінити атмосферу в будинку, надати профілактично-лікувальний ефект для організму, зняти нервову напругу і забезпечити умиротворення допоможуть соляні лампи.
15.12.2016
Детальніше
Як вибрати соляні світильники для затишку та здоров'я
Як вибрати соляні світильники для затишку та здоров'я
Щоб соляна лампа надавала необхідне терапевтичну дію, її треба правильно вибрати.
26.01.2018
Детальніше
Як вибрати соляну лампу ?
Як вибрати соляну лампу ?
Але важливо , щоб даний прилад з категорії домашня медтехніка , був обраний правильно . Для цього спочатку потрібно зрозуміти , як влаштована сольова лампа .
23.08.2016
Детальніше
Розгорнути