Міфи і правда про спортивне харчування

Дата публикации: 09.02.2016
Дата обновления: 03.04.2023
Содержание:
Все більше людей у сьогодні стали розуміти користь правильного харчування. Однією зі складових способу життя тих, хто піклується про своє здоров'я, є спортивне харчування. Однак, у деяких необізнаних потенційних споживачів, виникають сумніви в користі такої їжі. Це відбувається від нестачі інформації, звідси і з'являються різні міфи, найбільш поширені з яких ми і розглянемо.  

Міф перший

Спортивне харчування потрібно лише професійним спортсменам.  

Правда

Воно корисно всім, хто займається важкою фізичною працею, що вимагає багато енергії, сил і нервів. У пожежних, промислових альпіністів, рятувальників – витрата калорій великий. Тому білково-вуглеводні суміші здатні підтримати їх працездатність на належному рівні.

Міф другий

Спортивне харчування – це суцільна « хімія », яка прискорює ріст м'язів, але приносить шкоди організму.

Правда

До складу якісного спортивного харчування входять вітаміни, амінокислоти і білки. Іншими словами – концентрат зі звичних натуральних компонентів. Тільки в дешевих підробках можуть міститися шкідливі компоненти, тому важливо звертати увагу на склад. Купуйте продукцію лише перевірених брендів.  

Міф третій

Вживання протеїну погано впливає на нирки і печінку.

Правда

Як підтверджують клінічні випробування, протеїн жодним чином не впливає на роботу нирок. Але його надмірне вживання може призвести лише до загострення вже наявних захворювань. Для здорових нирок – він шкоди не робить. Це ж стосується печінки і організму в цілому. Тому якщо ви не маєте алергії на протеїни, то збільшення в раціоні кількості білка абсолютно безпечно.

Міф четвертий

Протеїни знижують потенцію.

Правда

Все з точністю навпаки! Багата білком їжа стимулює репродуктивну функцію. Протеїн, по суті, це концентрована їжа, очищена від « непотрібних » вуглеводів і жирів. Але лише за умови, що протеїн якісний. Тому вживайте сертифіковану продукцію від відомих світових виробників.   А міф виник через те, що протеїн плутають зі стероїдами, які не мають ніякого відношення до спортивного харчування!  

Міф п'ятий

Протеїн робить негативний вплив на суглоби.

Правда

Навпаки, багато спортивних добавки спеціально розроблені для людей, чиї суглоби піддаються великим навантаженням через тренування або   вікових змін. Також вони корисні всім, хто хоче зберегти гнучкість зв'язок і суглобів.

Міф шостий

Спортивне харчування на дозволяє схуднути  

Правда

Наборот, спеціально підібрані добавки нормалізують обмін речовин і дозволяють скинути зайві кілограми.

Міф сьомий

Існує думка, що спортивну їжу обов'язково приймати строго по годинах.

Правда

Режим передбачений тільки для бодібілдерів, оскільки це дозволяє підтримувати в потрібному вигляді обсяги і рельєфність мускулатури. Іншим людям варто дотримуватися тільки одного правила: приймати білково-протеїнові коктейлі не пізніше ніж за 30 хв до початку тренування. Приймати протеїнові продукти слід відразу після тренування. Ніяких графіків прийому не потрібно!
Як видно з вищевикладеного, основні міфи про спортивне харчування спростовані. Отже, дана продукція від відомих виробників – ефективна і безпечна. Вона є прекрасним засобом для підтримки здорового тонусу і досягнення хороших спортивних результатів.


Коментарі до статті
Розгорнути